Колеги. Споделете какви са разходите ви след нечовешкия студ. С ЖТД - то ударих 9 литра/100км. Днес го засякох. Разхода ми е само в града. Сутрин 5 км. и вечер 5 км. Колата никога не е достигала оптимална температура. Работила е и доста на място. Може и да е нормален този разход, но никога не съм качвал повече от 8 литра/100 км. в града. Любопитно ми е колегите с ЖТД как са, за да си направя другата сметка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Разхода ми се е вдигнал пренебрежително малко. Дори не мога да кажа, че имам разлика, която да е реална - примерно 0.2-0.5л може и да има.Общо взето дали лятото с климатик или зимата с по-малко загряла кола, разхода е почти един и същ.Ето разхода ми за месеци на миналата година:август - 6.8септември - 6.5октомври - 6.8ноември - 7.2декември - 7.4януари (тази година) - 7Общо като си гледам графиките, мога да направя заключение, че през лятото ми гори около 6.7 а през зимата около 7.4. Тоест разхода ми се променя с около 0.7 литра.Ето как варира разхода според месеците.Карането ми е по почти един и същ маршрут и горе долу по еднакъв начин/стилA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз да се оплача моята на последните 3 зареждания дава разход малко над 11 Обаче с неработещ термостат и една изгоряла свещ. За съжаление чакам заплата, за да ги оправя, но това няма да е скоро...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Pakidanski написа:При мен от скромните 3-4 дни каране по студовете ....6/100 извънградско и 12/100 градско, като градското ми е 20-30 километра за 5-6 излизания...термостата явно не ми работи добре, щото стрелката се отлепя от нулата след 10 минути каране и много бавно се качва до средата (мин 25-30 мин.)F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:Pakidanski написа:При мен от скромните 3-4 дни каране по студовете ....6/100 извънградско и 12/100 градско, като градското ми е 20-30 километра за 5-6 излизания...термостата явно не ми работи добре, щото стрелката се отлепя от нулата след 10 минути каране и много бавно се качва до средата (мин 25-30 мин.)
Коментар
-
Reptile написа:След чистенето на дебитомера, дори в студа - 5 извънгрдаско, а градско 7-7.4.Мноо съм доволен!A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Колега, не се чуди за 9те литра. Вчера сутринта нулирах.Днес ми показва 9,4. За малко падна на 9,1, но докато мина през кръстовището на Черни връх и България и хоп, още 300 грама. Само да поясня, че не съм с JTD, а с DCI - това е разхода на Реното. А другото е, че за 13 км в едната посока имам 11 светофара и едно много гадно кръгово.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
За последните десетина дена 935км и 50.3л - т.е. 5.4 л/100км. Това при 80% извънградско и околовръсно шосе и 20% градско, на светофарите минавам най-много на третото зелено ... Винаги пълня на най-бавната скорост и докато пистолета изключи първия път, от една и съща вензиностанция.При същото каране в по-нормално време разхода е 4.9-5.1 ... За изстиването при спускане, тази вечер го засякох, ... температура около -6 С*:Има 13 км спускане за 8 мин. ... при изключен от скорост двигател, влизам с 80км/ч и от време на време натискам спирачка, т.е. скоростта е до 120 ... и след 8 мин. стрелката е паднала наполовина (на второто деление от общо 8, вкл. червената зона) ... Иначе при каране без спускане стигам до 4-тото деление (средата на скалата) за около 15 мин. и от там не мърда ...Термостата е сменен с нов преди няма 2 год. и винаги се е държал по този начин. VERNET ... ПП/ Ако се спускам като използвам двигателна спирачка, изстива пак така или (май?) по-бързо ... Обяснявам си го с това, че когато спирам с двигател, подаването на гориво е по-малко в сравнение с празния ход, когато двигателят е изключен от скорост, но работи ... По-малко тунджа, по-малко ще е и топлото ...Или така е нормално, или термостата не затваря добре ... Май трябва да съм доволен от разхода, ... но не и от паленето при -12* с 2 или 3 изгорели свещи ... м@мка им, на кофти място са, иначе си возя 4 нови свещи в колата от половин година ... ...Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
При движение на скорост без газ разхода ти е 0.Гледал съм го при спиране на скорост (4-та) преди светофар при 913 рпм еку-то все още подаваше 0 мг/цикъл гориво.Т.е на jtd мотора границата при която еку-то ще започне да подава гориво е близо до оборотите на празен ход.Така че за такова продължително спускане , хич не се учудвай че двигателя изстива.
Коментар
-
pr_00f написа:При движение на скорост без газ разхода ти е 0.Гледал съм го при спиране на скорост (4-та) преди светофар при 913 рпм еку-то все още подаваше 0 мг/цикъл гориво.Т.е на jtd мотора границата при която еку-то ще започне да подава гориво е близо до оборотите на празен ход.Така че за такова продължително спускане , хич не се учудвай че двигателя изстива.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар