Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги. Споделете какви са разходите ви след нечовешкия студ. С ЖТД - то ударих 9 литра/100км. Днес го засякох. Разхода ми е само в града. Сутрин 5 км. и вечер 5 км. Колата никога не е достигала оптимална температура. Работила е и доста на място. Може и да е нормален този разход, но никога не съм качвал повече от 8 литра/100 км. в града. Любопитно ми е колегите с ЖТД как са, за да си направя другата сметка.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Teзи дни ще имам и аз засичане на студа, ще подам инфо.Но няма начин да не се е вдигнал, студени стартове, работа на място...Гадост.
      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Разхода ми се е вдигнал пренебрежително малко. Дори не мога да кажа, че имам разлика, която да е реална - примерно 0.2-0.5л може и да има.Общо взето дали лятото с климатик или зимата с по-малко загряла кола, разхода е почти един и същ.Ето разхода ми за месеци на миналата година:август - 6.8септември - 6.5октомври - 6.8ноември - 7.2декември - 7.4януари (тази година) - 7Общо като си гледам графиките, мога да направя заключение, че през лятото ми гори около 6.7 а през зимата около 7.4. Тоест разхода ми се променя с около 0.7 литра.Ето как варира разхода според месеците.Карането ми е по почти един и същ маршрут и горе долу по еднакъв начин/стил
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз да се оплача моята на последните 3 зареждания дава разход малко над 11 Обаче с неработещ термостат и една изгоряла свещ. За съжаление чакам заплата, за да ги оправя, но това няма да е скоро...
          www.CarProfi-BG.com
          Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
          Зареждане и ремонт на автоклиматици.
          Най-атрактивните цени в София!

Коментар

При мен от скромните 3-4 дни каране по студовете ....6/100 извънградско и 12/100 градско, като градското ми е 20-30 километра за 5-6 излизания...термостата явно не ми работи добре, щото стрелката се отлепя от нулата след 10 минути каране и много бавно се качва до средата (мин 25-30 мин.)

Коментар

crush написа:
              Аз да се оплача моята на последните 3 зареждания дава разход малко над 11 Обаче с неработещ термостат и една изгоряла свещ. За съжаление чакам заплата, за да ги оправя, но това няма да е скоро...
              На първите 100км си избил свеща, натам ти си смятай колко ще ти трябва за термостат :D

Коментар

След чистенето на дебитомера, дори в студа - 5 извънгрдаско, а градско 7-7.4.Мноо съм доволен!
                Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

Pakidanski написа:
                  При мен от скромните 3-4 дни каране по студовете ....6/100 извънградско и 12/100 градско, като градското ми е 20-30 километра за 5-6 излизания...термостата явно не ми работи добре, щото стрелката се отлепя от нулата след 10 минути каране и много бавно се качва до средата (мин 25-30 мин.)
                  Вярно е нова кола, но:- смени горивен филтър- почисти МAF-a, но провери първо как се чисти !!!- смени въздушен филтърЗа термостата - стигне ли средата, след това шава ли ? В смисъл , градско ти стига средата, излизаш извънградско по някое надолнище, пада ли под средата ?Разхода ти е НЕНОРМАЛЕН ! По трип комп или на колонката засичаш ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Pakidanski написа:
                    Вярно е нова кола, но:- смени горивен филтър- почисти МAF-a, но провери първо как се чисти !!!- смени въздушен филтърЗа термостата - стигне ли средата, след това шава ли ? В смисъл , градско ти стига средата, излизаш извънградско по някое надолнище, пада ли под средата ?Разхода ти е НЕНОРМАЛЕН ! По трип комп или на колонката засичаш ?
                    Здравей, разхода го меря по компа, каквото показва. За термостата ми направи впечатление (по магистралата), че като пуснах парното да обдухва стъклата на HI и стрелката падна между средата и нулата и после бавно почна да се качва, на така и не стигна съвсем до средата. На градско не съм имал възможност да покарам повечко, но колкото съм карал, се съм мръзнал кат кучетата по ливадите в студенски град, дето преди години се скупчваха на камари, за да не умрът от студ ))) Това за маслата и филтрите ясно, ама другата седмица на заплата, че нещо ми дойдоха малко множко разходите в момента.... Това което казваш за MAF-a, нищо не ми говори....сега ще потърся по темите...що е то и има ли почва у мойта колица, па и как се чисти

Коментар

Reptile написа:
                      След чистенето на дебитомера, дори в студа - 5 извънгрдаско, а градско 7-7.4.Мноо съм доволен!
                      Да и аз се радвах на подобен разход, но в студа я карах само на къси дистанции. Ще видя сега как ще е и ще споделям, но днес се ококорих - резервоара ми пое цели 9 литра до "откат" за изминати 104 км. само градско каране с по 5км. в две посоки сутрин и вечер. Пак ми е много де, но като се замисля - имам и много работа на място в студа.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Колеги кое гори повече Фиат Брава TD75 или Фиат Брава TD100

Коментар

Колега, не се чуди за 9те литра. Вчера сутринта нулирах.Днес ми показва 9,4. За малко падна на 9,1, но докато мина през кръстовището на Черни връх и България и хоп, още 300 грама. Само да поясня, че не съм с JTD, а с DCI - това е разхода на Реното. А другото е, че за 13 км в едната посока имам 11 светофара и едно много гадно кръгово.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

За последните десетина дена 935км и 50.3л - т.е. 5.4 л/100км. Това при 80% извънградско и околовръсно шосе и 20% градско, на светофарите минавам най-много на третото зелено ... Винаги пълня на най-бавната скорост и докато пистолета изключи първия път, от една и съща вензиностанция.При същото каране в по-нормално време разхода е 4.9-5.1 ... За изстиването при спускане, тази вечер го засякох, ... температура около -6 С*:Има 13 км спускане за 8 мин. ... при изключен от скорост двигател, влизам с 80км/ч и от време на време натискам спирачка, т.е. скоростта е до 120 ... и след 8 мин. стрелката е паднала наполовина (на второто деление от общо 8, вкл. червената зона) ... Иначе при каране без спускане стигам до 4-тото деление (средата на скалата) за около 15 мин. и от там не мърда ...Термостата е сменен с нов преди няма 2 год. и винаги се е държал по този начин. VERNET ... ПП/ Ако се спускам като използвам двигателна спирачка, изстива пак така или (май?) по-бързо ... Обяснявам си го с това, че когато спирам с двигател, подаването на гориво е по-малко в сравнение с празния ход, когато двигателят е изключен от скорост, но работи ... По-малко тунджа, по-малко ще е и топлото ...Или така е нормално, или термостата не затваря добре ... Май трябва да съм доволен от разхода, ... но не и от паленето при -12* с 2 или 3 изгорели свещи ... м@мка им, на кофти място са, иначе си возя 4 нови свещи в колата от половин година ... ...
                            Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

При движение на скорост без газ разхода ти е 0.Гледал съм го при спиране на скорост (4-та) преди светофар при 913 рпм еку-то все още подаваше 0 мг/цикъл гориво.Т.е на jtd мотора границата при която еку-то ще започне да подава гориво е близо до оборотите на празен ход.Така че за такова продължително спускане , хич не се учудвай че двигателя изстива.
                              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                                При движение на скорост без газ разхода ти е 0.Гледал съм го при спиране на скорост (4-та) преди светофар при 913 рпм еку-то все още подаваше 0 мг/цикъл гориво.Т.е на jtd мотора границата при която еку-то ще започне да подава гориво е близо до оборотите на празен ход.Така че за такова продължително спускане , хич не се учудвай че двигателя изстива.
                                Искаш да кажеш, че ако се спускам по наклон с изключена предавка /на празен ход/ двигателя консумира гориво, а при спускане на скорост /например при 2000 оборота/ няма консумация? Защо тогава не изгасва мотора? Колегата както се спуска 8 мин. според мен не може да няма консумация при положение, че двигателя все пак работи. Наистина ме интересува, за да знам. Моята не отчита моментен разход и за това питам.

Коментар

Working...
                                X