263 км(извънградско)-10.9 литра.Мерено от капачка до капачка..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
и от мен малко смесен разход - Браво ТД100извънградско - 340км - скорост средна 110-120, от 80-90 - до 150 (натоварена кола)градско - 250кмобщо 587км с 39,44лот капакчка до капачка, както каза колегата.6,72 л/100км с Ромпетролска нафта.ПП Ичкин, много добър разход и определено много добър подписA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Здравейте,Май се бях загубил някъде. Чета за разходите Ви на гориво и се смея ама тихичко. Спомняте си какво бях писал за моя разход нали 3 на 100 но на цилиндър-марея 1,9 тд. От думите на помпаджия в наше село ми каза да наливам двутактово масло в нафтата тъй като е била доста суха и не можела да смазва нещото си/ 1л на 100 нафта. Вие наливате ли масло в горивото си? Относно горивостанциите на ЕКО,това са гръцки станции и се нядяваме горивото да е много по хубаво от нащо,нали така. Сега ви питам карате ли био-дизел? Ще отговорите твърдо НЕ. А сега ми отговорете КЪДЕ ЗАМИНАВА ГОРИВОТО ОТ НАЩО РАФИНИРАНО ОЛИО В ГЪРЦИЯ? Знаете ли какви са им представлява горивостанцията ЕКО в Гърция? сигурен съм, че е 9 пъти по малка от нашите,така са ми казвали поне. Пишете за маслото в нафтата нали да си наливам.Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
първо, не знам защо се смееш, ниските разходи са на JTD мотори, които са си по литър отдолу, нормално е, нова технология. Иначе разхода е много относителен, зависи си от състоянието на колата, от това как караш, колко си натоварен, времето, гумите и прочее. Масло НЕ слагам и нямам намерение да слагам, ако трябваше щеше да си го пише производителя.в Гърция ето ти как изглежда Еко в КавалаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
avent написа:Здравейте,Май се бях загубил някъде. Чета за разходите Ви на гориво и се смея ама тихичко. Спомняте си какво бях писал за моя разход нали 3 на 100 но на цилиндър-марея 1,9 тд. От думите на помпаджия в наше село ми каза да наливам двутактово масло в нафтата тъй като е била доста суха и не можела да смазва нещото си/ 1л на 100 нафта. Вие наливате ли масло в горивото си? Относно горивостанциите на ЕКО,това са гръцки станции и се нядяваме горивото да е много по хубаво от нащо,нали така. Сега ви питам карате ли био-дизел? Ще отговорите твърдо НЕ. А сега ми отговорете КЪДЕ ЗАМИНАВА ГОРИВОТО ОТ НАЩО РАФИНИРАНО ОЛИО В ГЪРЦИЯ? Знаете ли какви са им представлява горивостанцията ЕКО в Гърция? сигурен съм, че е 9 пъти по малка от нашите,така са ми казвали поне. Пишете за маслото в нафтата нали да си наливам.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Всеки дизелджия питам и всеки ми казва различно. Едни казват че е хубаво а други че са чували ама никога не са слагали масло. Казват че за помпа лукас е хубаво да се слага двутактово масло. Течове нямам или поне не ги забелязвам. Филтъра /въздушния/ го сменям редовно на по 5000км и пак си гори не е 12 на 100 ами 10 градско, на дълго пада някъде 6.5/7 на 100. Ще си проверявам центровката, пали добре с малко .........е не като нов двигател или като HDI ама бива.Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
avent написа:Всеки дизелджия питам и всеки ми казва различно. Едни казват че е хубаво а други че са чували ама никога не са слагали масло. Казват че за помпа лукас е хубаво да се слага двутактово масло. Течове нямам или поне не ги забелязвам. Филтъра /въздушния/ го сменям редовно на по 5000км и пак си гори не е 12 на 100 ами 10 градско, на дълго пада някъде 6.5/7 на 100. Ще си проверявам центровката, пали добре с малко .........е не като нов двигател или като HDI ама бива.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
avent написа:Здравейте,Май се бях загубил някъде. От думите на помпаджия в наше село ми каза да наливам двутактово масло в нафтата тъй като е била доста суха и не можела да смазва нещото си/ 1л на 100 нафта. Вие наливате ли масло в горивото си? Сега ви питам карате ли био-дизел? Ще отговорите твърдо НЕ. Пишете за маслото в нафтата нали да си наливам.
Коментар
-
Колеги От 1 месец имам фиат браво 1.9 JTD 105 коня и градско миналия ден го засякох горе доло 9/100 градско. Сменям предавките към 2500 оборота радко към 3000.Днес един приятел ми каза че дизелака се карал макс до 2000 оборота даже за икономия 1700-1800Не съм сменил консумативи масла филтри ролки и ремъци.Възможно ли е те да ми вдигат разхода??
Коментар
-
d1msk1 написа:Колеги От 1 месец имам фиат браво 1.9 JTD 105 коня и градско миналия ден го засякох горе доло 9/100 градско. Сменям предавките към 2500 оборота радко към 3000.Днес един приятел ми каза че дизелака се карал макс до 2000 оборота даже за икономия 1700-1800Не съм сменил консумативи масла филтри ролки и ремъци.Възможно ли е те да ми вдигат разхода??A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар