Моита печка FIAT - UNO 1992 година 1.7сс 55 коня в градски условия ми прави 4.8 мафта извън градът 3.8
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Flow написа:Коледните празници изкарахме на к-с Мальовица. Бургас-Костенец-Боровец-Самоков-Мальовица и обратно са 885.4 км и при система пълно/пълно с мое зареждане (изчакване на пяната, нафта до гърловината) ми изгори 54.8 л OMV alpin D. Бяхме 4 коли и се съобразявах с групата. По магистралата карахме 120-140. По Боровец и след Самоков нагоре карахме на сняг. Доволен съм от колата. Има потенциал. Добре се държи на сняг.Пали без проблеми на -7/-8 *C. Да не чуе Дявола - чукам на дърво!FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
emzo написа:Не, че нещо но изкарваш ТД (да ТД, щото Фиат нямат ТДИ) по-икономичен от JTD.T.e. не ти вярвам, освен ако не караш от Зора до Богомилово по околовръстното !!!ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
emzo написа:zhelezen написа:За градско около 7-7,5литра.Това е за гр.Стара Загора.Климатик не съм пускал.ФИЯТ МАРЕЯ 1,9 ТД 98г. HLX WEEKEND-страхотно удоволствие е да шофираш такъв автомобил.
Коментар
-
Eй, хора - много пъти съм си вписвал разхода и бях останал с впечатление, че аз нещо греша, но не. Последния ми преход беше 890 км. с 45 литра нафта - Зареждам само на ЕКО и то с Дизел +...До тук добре. И в други постове описвах тази нафта, но едва онзи ден установих, че тази нафта съществува само в Бургаското Еко на околовръстното от Созопол. ...На магестралната ЕКО между Пловдив и Пазарджик водих спор с тамошните служители, които ме убеждаваха, че те такова чудо никога не са имали и не са чували за него...трябваше да доказвам с касов бон... Та какво ми се случи. Наложи ми се да зареждам от Петрол: Ами какво да ви рекна - разхода ми се вдигна с около литър и нещо. Прибрах се и си заредих от любимата нафтичка ( по - скъпа е от Евро дизела с 7-8 ст.) и пак си докарах 6-7 литра градско и 4,7-4,8 извънградско с видимо по-добра динамика. Та вече се чудя какво му е плюсовото на този дизел и аджеба кой си го е смукнал от пръстите ?ПС: Най - доволен съм от ЕКО дизел+ и ако ще 2 лв. да е, ми излиза най - евтин. Надявам се някой да знае за какви добавки иде реч в тази нафта. Интересно ми е, защото има видим ефект.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
аз пък си спомням, когато се колебаеше каква кола да си купиш... В момента по стрелка имам най-ниският разход градско, откакто карам колата, а е заредна с омв и ЕКО в отношение 2:1, поне така каза Тате, като я зареждал. Мисля следващият път да заредя на това място, на което ми даде най-нисък разход извънградско - а именно - екото на 4-ти км.
Коментар
-
ogi28b написа:аз пък си спомням, когато се колебаеше каква кола да си купиш... В момента по стрелка имам най-ниският разход градско, откакто карам колата, а е заредна с омв и ЕКО в отношение 2:1, поне така каза Тате, като я зареждал. Мисля следващият път да заредя на това място, на което ми даде най-нисък разход извънградско - а именно - екото на 4-ти км.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:...Интересно ми е, защото има видим ефект.
Коментар
-
chaveto написа:София-Плодив-София при скорост от 130км на темпломат 4.7л/100км като на места е имало и засилвания. В Пловдив не съм влизал освен до митницата и може да се счете, че цялото засичане си е извънградско.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
tyo написа:ntodorov написа:...Интересно ми е, защото има видим ефект.A17DTС/S
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар