По мои сметки с климатик ми вдига разхода с около 1 литър. Ако трябва да пестя гориво, климатика е последното нещо от, което ще се лиша. Оня ден на връщане от вилата установих, че съм спокоен, внимателен, кондиционен, любящ, толерантен и въобще далеч по-прекрасен :D в прохладното купе.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Според моите наблюдения, при каране в София, раходът е по-висок с 0.8 до 1.0 литра . Сега измих много хубаво двата радиатора +интеркулера, и ще споделя отзиви тези дни. При климатика се усеща разлика, а при ускорението - ще видим. А автора на въпроса - emzo - дори няма отвори за интеркулера :мргреен:
Коментар
-
ogi28b написа:Според моите наблюдения, при каране в София, раходът е по-висок с 0.8 до 1.0 литра . Сега измих много хубаво двата радиатора +интеркулера, и ще споделя отзиви тези дни. При климатика се усеща разлика, а при ускорението - ще видим. А автора на въпроса - emzo - дори няма отвори за интеркулера :мргреен:
Коментар
-
В.Търново-Казанлък-Пазарджик-Милеви скали-Пазарджик-Панагюрище-Стрелча-Старосел-Хисаря-Казанлък-Стара Загора-София общо 1000 км. от които 20 км. градско в Казанлък и 100 км. градско в София със 55 литра от ЕКО В.Търново.На мен не ми се смята колко ми е разхода извънградско и ми стига това ,че изминах това разстояние със въпросните литри.Скорост на движение съгласно правилника и закона за движение по пътищата.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Карал съм една година пежо 307 комби, 2.0HDi двигател, колата е 2004 годинаслед известно каране и разработване от 5-5.5 извънградско падна под 5 и сега е някъде 4.5 (при съвсем нормално каране, да горя 3 литра повече, за да стигна с 5-10 минути по-ранопросто не си заслужава)Градско харчи някъде 6, ама все пак съм от Плевен и там съм я карал..Тук в София ще да харчи някъде 7-7.5, с климатика вероятно 8...
Коментар
-
Re: ..
Kroko61 написа:Навсякъде в специализираната литература дават преразхода с климатик като литър на час.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Моята почти не гори ( виж по-горе ), но оня ден ми изгоря 1200 лв. Изкара ги през моя ауспух. От тук нататък ако иска 3л. /100 км. да ми гори пак ще се сърдя - първо на себе си и моя късмет после на нея. : А смятах да я разходя до Гърция и то навътре - сега ако оживее ще я закарам да подиша чист въздух на Банско за да и се отворят дебитомера, ЕГР-а, турбото, вентилатора, да се опознаят новите бутала и сегменти. Аз черпя. Иначе ми гори 6/100 смесен разход и данъка ми е от ниския, колицата ми покрива и ЕВРО 3, 2001 година е (последната от конвейра преди да се качи първото Стило), цвят сив металик с халогени, барче под лакътя, чистачки на джамчетата, матирани прозорци, антена, радио, акумулатор и аз.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Моята почти не гори ( виж по-горе ), но оня ден ми изгоря 1200 лв. Изкара ги през моя ауспух. От тук нататък ако иска 3л. /100 км. да ми гори пак ще се сърдя - първо на себе си и моя късмет после на нея. : А смятах да я разходя до Гърция и то навътре - сега ако оживее ще я закарам да подиша чист въздух на Банско за да и се отворят дебитомера, ЕГР-а, турбото, вентилатора, да се опознаят новите бутала и сегменти. Аз черпя. Иначе ми гори 6/100 смесен разход и данъка ми е от ниския, колицата ми покрива и ЕВРО 3, 2001 година е (последната от конвейра преди да се качи първото Стило), цвят сив металик с халогени, барче под лакътя, чистачки на джамчетата, матирани прозорци, антена, радио, акумулатор и аз.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар