Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А ква е гаранцията че на 5-та ще може да вдигне обороти до червеното?
    Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
    ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

steam написа:
      Смених двигателя и има разлика. Засичал съм само извънградскоСтар двигател - 6.3 /100Нов: 5.7И в двата случая маршрута е София - Варна. на магистралите 130 - 140 до 150 на моменти.
      Тва ми звучи като някой си хвали колата е много икономична пък ако го помоля ме закара до някъде почва да харчи като за световно А ще уточнишли какво значи стар двигател и нов двигател.
      Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
      ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Казанлък-София-Казанлък с висене по Орлов мост 2 пъти по 40 минути общо за 435 км. 25 литра дизелово гориво 11 литра от ОМВ,5 литра от ЕКО и 5 литра от Ромпетрол останалите от не помня от коя бензиностанция.Разхода излиза около 5,7 на 100 км.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          .... 25 литра дизелово гориво 11 литра от ОМВ,5 литра от ЕКО и 5 литра от Ромпетрол останалите от не помня от коя бензиностанция......
          Страшен коктейл си забъркал :D
          SEAT Leon Cupra 300
          Triumph Street Triple 765 R

Коментар

"Страшен" ще стане и с още 10 литра бензин от Шел например
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Esper написа:
              "Страшен" ще стане и с още 10 литра бензин от Шел например
              На бъзик го ударихте май.Аз съм предоволен ,че с 10 лева изминавам 100 км.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tihomir78 написа:
                А ква е гаранцията че на 5-та ще може да вдигне обороти до червеното?
                Аз ти гарантирам, че вдига до 4000-4100, нататък нямаше чалъм и условията не го позволиха. Ако не чукне някаква защита, не виждам защо да не ги вдигне. Разликата е малка, а си ги вдигаше прилична като за тази скорост.

Коментар

emzo написа:
                  tyson написа:
                  Мапа ми е доста агресивен с яко нафта.
                  Ето ти добра причина
                  И моят е агресивен с "яко нафта", но разхода като че ли падна. То "Яко нафта" е при яко натисната газ. Иначе най-нисък разход (преди мап-а беше) ми е дала 4,41 по маршрут Бургас - Пловдив. Скоростта беше 90-100 (валеше и имаше движение). Засичането беше по метода "да видя нафтата да капачката".

Коментар

naskobg, твойто е по-модерното ЖТД Оги сега излизам да тествам оборотите, ще пиша утре точно колко са.
                    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

ogi28b написа:
                      tyson написа:
                      Airfan - с 90км/ч съм на 5-та с 1700об.; 120км/ч съм с 2300; 130км/ч-2500-2600.Гумите са 195/50/15 на 2.2 атмосфери.
                      Аз лично смятам че не си гледал внимателно! Ако на 5 си с 90 и с 1700 оборота, то с 3500 оборота ще си с около 190-200 и ще имаш запас да вдигаш до около 240, преди да влезеш в червеното. Връзката м/у обороти и скорост с препоръчаните гуми я бях давал в табица преди време, темата беше нещо като "Скорост при определени обороти" При мен на 5-та - при скорост около 50 - малко над 1000; 60 - ~1270; 70 - ~1500; 90 - ~1900+; Не мога да намеря темата, ето таблицата пак:
                      Тази разгъвка както е описъл колегата tyson изглежда точно като на моята кутия.На 5 с 3000 оборота се движа със 150,а 4000 са 200 км/ч.Когато го прочетох поста реших че му е сменяна кутията.
                      AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                      HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                      Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Да и на мен това ми мина през Ъкъла, но ако е истина, не знам дали е много добрро решение... Може би така се е наложило. Въпросът е може ли да се монтира такава кутия.

Коментар

Кутията на Стилото е различна от тази на JTD 105 и няма да стане директната смяна.Най малко е различен диаметъра на маховика и съединителя и от там корпуса на кутията към маховика също е различен.Или колегата не е посочил точните стойности на обороти-скорост или кутията е отваряна и са сменяни зъбни колела.С моето 105 при 3000 оборота на 5-та се движех с около 135 км/ч,с 4000 бях на 180.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Tihomir78 написа:
                            Тва ми звучи като някой си хвали колата е много икономична пък ако го помоля ме закара до някъде почва да харчи като за световно А ще уточнишли какво значи стар двигател и нов двигател.
                            "Стар" е двигателя, с който купих колата на старо през 2007. "Нов" е двигателя, купен на старо който замени предният този април. Веднага усетих разликата, като видях промяната обороти/скорост на четвърта. Просто го бях запомнил това. Предишният двигател на 4-та при 2000 об. даваще 60 км.ч., а сега е около 65-67 км.ч.
                            Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

А с коя скоростна кутия си - старата или "новата". Защото ако си със старата скоростна кутия, хубав феномен наблюдаваш.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ние с ogi28b обсъждаме кутията на колегата tyson.
                                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                                X