Само едно да кажа.По-нисък разход от 4.9л/100км Либра 2.4жтд не може да направи.Току що се прибирам и си направих този експеримент - възможно най-нисък разход.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Вчера се прибрах от Варна...та значи спирам на Екото и зареждам догоре...Като се прибрах в Габрово,пак заредих догоре,само че Лукойл(понеже в Габрово няма Еко)...и какво да видя!! 12.50 литра за 280 км ..което значи около 4,2/100..Средна скорост 85км/ч....Супер доволен съм от разхода!!Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
Не разбирам защо,но имам чувството,че при "по-агресивно" /в рамките на нормалното разбира се/ шофиране на JTD105/182B4.000/ разхода е по-приемлив. Особенно в студените дни се учудих от завишеният ми разход/9,6/100/. Но трябва да уточня: шофирам на много къси разстояния/5-6км/; НАРОЧНО поддържам 1500-1600 оборота и за съжаление от това вместо икономия се получава обратното. Предполагам защото двигателя няма никаква възможност да влезе в нормален температурен режим. Не знам дали съм прав,но сега правя друго: работа на място/3-4мин/ и след това шофиране при 1700-2200 оборота. Жалко ,че в Пловдив няма зима и температурите са ненормално високи и съответно няма аналогични условия,но... .Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Вече съм на 100% сигурен колко гори моя фиат -браво 1.9тд 75 кс - засичах го два пъти на само градско и само извънградско без да ги смесвам двете и резултата е следния-ГРАДСКО- 8.7л / 100км. ИЗВЪНГРАДАСКО 5.3л/100км. смесено 6.8л/100км. това е при нормално каране до 100км/ч :D вие кажете добре ли ми е разхода или трябва да го намалямLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
Вчера се заговорихме с едни колеги как протичат тактовете в двигателя, и понеже обещах да драсна 1 бърза схемичка, ще я кача тук. Това отляво дето една точка обикаля в него, символизира маховик и обороти В дясно са ми шаблоните, не им обръщайте внимание.В крайна сметка говорехме за едно и също, но с различни думи, поздрави на колегите
Коментар
-
Сега ако поясните аджеба какво искате да кажете...златни сте?!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар