Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сигурен съм ,че е 60 литра.
    fiat Brava 1,9TD 75 -октомври 1998

Коментар

georgid написа:
      kiselo написа:
      liubaka написа:
      Резервоара на Бравата е 60 литра.
      че то това означава че съм минал ~650км с 30л. нафта...то така като го смятам излиза под 5/100 разхода а имам към 300км извънградско другото градско във Варна...нещо невероятно ми се струва...мене ми светеше лампата като напълних резервоара и не помня колко сипах ама май беше към 40 и нещо литра...сигурен ли си за тази цифра?
      Засича се като се пълни до горе и след известен пробег се пълни пак до горе.Другото е филмация
      да колега това е ясно мен по принцип ми беше по интересно колко ми е резервоара отколкото колко харчи но като ми каза тази цифра се замислих благодаря все пак...а кола е ...колкото и сипеш толкова харчи...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Току що заредих и видях сметката - 133.45лв Е има ли смисъл да изчислявам колко гори. Е аз пак си изчислих, колкото ми е в подписът, но от където и да го гледам следващия път пак ще отида при онези, добрите, на които си даваме доброволно паричките.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
          Току що заредих и видях сметката - 133.45лв Е има ли смисъл да изчислявам колко гори. Е аз пак си изчислих, колкото ми е в подписът, но от където и да го гледам следващия път пак ще отида при онези, добрите, на които си даваме доброволно паричките.
          ужас тези цени са ужасни...аз моята напоследък бая я тъпча...щом направих Варна Добрич за двадесет и няколко минутки за една седмица ми дръпна 50лв точно...не съм засичал километри..само знам че този път ще заредя от ОМВ...че предния път заредих на лукойл и хич несъм доволен от вървежа на колата...иначе от ОМВ много готино върви...

Коментар

kiselo написа:
            BO написа:
            ужас тези цени са ужасни...аз моята напоследък бая я тъпча...щом направих Варна Добрич за двадесет и няколко минутки за една седмица ми дръпна 50лв точно...не съм засичал километри..само знам че този път ще заредя от ОМВ...че предния път заредих на лукойл и хич несъм доволен от вървежа на колата...иначе от ОМВ много готино върви...
            Аз пък съм на противоположното мнение....Тотално съм разочарован от нафтата на ОМВ...поне в София и по-точно в района на Студентски град...колата не върви по същия начин и пуши много. По принцип сипвам винаги на Лукойл и съм много доволен.
            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

kiselo написа:
              BO написа:
              варна-добрич15 мин
              Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
              http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

Аз мойто браво като си го докарвах в УК януари месец в студа , ми гореше между 6.3 и 6.8 но под 140 не съм падал а в германия под 150-60 понеже тама няма ограничение на магистралата и те просто те носят щом гаджето се уплаши и вика аз тука неискам да карам !! Yellow_Flash_Colorz_PDT_16 тука сутрин паля чакам 3-5 мин да потрака на място , 25 км до работата в града имам 5 км от теззи 25, и на връщане същото упражнение само че са 45 км понеже ходя да забирам и булката , та ми гори 8.3 или 8 според зависи ама май не всеки път мога да е напълня БАШ до горе.но като цяло на дълъг път мнооооо ми харесва тоя разход между другото сменях си тука филтри и масла и искам да отбележа че като смених въздушния филтър от тук има бая разлика във вървенето !!!!! а иначе и тука си подбирам от къде да зареждам ! и тука са същите ЛА*НА както и в бг

Коментар

ivan_dmx написа:
                  kiselo написа:
                  BO написа:
                  варна-добрич15 мин
                  хехе да не е било спряно движението та си успял да го направиш за толкова..?! аз тогава стъпках до малко над 180 на магистралата и със от 120 до 160 по пътя като най-често бях на 140-150 ама то с това движение няма да ти кажа какви изпреварвания правих...100% много са ме ругали...

Коментар

Драгоман - София за малко по-малко от 10 мин. Разходът беше близо 9 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Или иначе казано приблизително 400 мили литра на минутка
                    www.CarProfi-BG.com
                    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
                      Драгоман - София за малко по-малко от 10 мин. Разходът беше близо 9 Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Или иначе казано приблизително 400 мили литра на минутка
                      Това са 30км. Което показва, че под 180км/ч не си падал (това е средната скорост). Като има и едно КПП, което означава грубо, че под 200 не си падал.Браво!
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

то и един приятел каза че от едното до другото село е стигнал за 25 секунди, а разстоянието е 4 км, пък който иска да смята каква му е средната скорост. С Опел.....

Коментар

26 литра за 440 километра-среден разход 5,9...За пръв път ме изненадва с такъв добър разход...Километрите са извънградско със скорост от 100-130...на няколко пъти до 180,но за малко...както и малко градско.
                          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Здравейте колеги , аз некарам Fiat , но съм фен на Marea и сега обмислям вариан да си купя в момента съм с Рено 19.Чесно да ви кажа тоя разход от 8-9 градско направо не ме кефи мойта БАБА не даваповече от 7,5 зимата с 1,9чист дизел. А лятото за морето 5,2като некарам с 90 .Проба пълно -пълно . С това изказване не правя некви войни между каквито и да е марки говоря за двигател 1,9Д Поздрави

Коментар

megafon написа:
                              Здравейте колеги , аз некарам Fiat , но съм фен на Marea и сега обмислям вариан да си купя в момента съм с Рено 19.Чесно да ви кажа тоя разход от 8-9 градско направо не ме кефи мойта БАБА не даваповече от 7,5 зимата с 1,9чист дизел. А лятото за морето 5,2като некарам с 90 .Проба пълно -пълно . С това изказване не правя некви войни между каквито и да е марки говоря за двигател 1,9Д Поздрави
                              ами така е по-хубавата кола не винаги означава по-хубав разход...аз пък по някакви си мои груби сметки маи съм под 10/100 градско ама незнам...като цяло не съм я засичал а и нямам намерение да го правя

Коментар

BO написа:
                                crush написа:
                                Това са 30км. Което показва, че под 180км/ч не си падал (това е средната скорост). Като има и едно КПП, което означава грубо, че под 200 не си падал.Браво!
                                По-малко са от 30 км не гледай табелите. Карал съм със 170 исках да видя ще издържи ли. Относно КАТ забравих за тях и профучах докато те си хапваха сладко сладко вътре. Добре, че ги мързеше да ме гонат... А и не съ мерил от старт до финиш точно така че това е грубо казано... Това като на излизане от Благоевград пише София 103 км и на следващата табела по пътя, на която пише, че остават 60 гледам аз в километража и съм изминал 29 км. Е чак пък толкова да не ми е верен....
                                www.CarProfi-BG.com
                                Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                                Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                                Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Working...
                                X