Петолъчката(пълен резервоар)- Девин- Тешел - Ягодина и околностите -Доспат- Асеновград(пълен резервоар), без климатик не повече от 130 по магистралата, трима с багаж: 528км/33л нафта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Колега Палиовод - и аз карам отскоро Палио 1,7ТД - по книжка му дават разход 8,6/100 - просто двигателя е по малък а колата е по тежка - Палио Уикенд тежи 1200кг - а едно Пунто със същия двигател тежи по-малко - около 1000 кг, ами 200 кг разлика не е малко - това са 3-ма човека - без водача. Така че нямам - ще гори повече Палиото - ама я карай едно Пунто по тия неравности където можеш да караш това Палио - високо си е и проходимо. И моето гори повече и не знам, но и аз отскоро карам дизел и може би не съм му свикнал още ... чудя се на колко оборота да го карам - къде му е идеалния работен режим - айде който знае да сподели - ще съм му благодаренFiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
-
Малко ми се вижда аз бях правил едни проби на пълен резервоар обаче се съмнявам ,че пробата не е реална защото ако излишното гориво запълва най високата част на резервоара се проваля засичането.Иначе тогава ми даде около 700-850 мл.за един час.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
pugsy написа:1.9 ми се върти в главата около 300млI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Нормално.Когато работи на празен ход двигателя произвежда енергия която да преодолее загубите в него. Реално той не върши нищо - отделянето на топлина е страничен ефект.А печката има за цел да топли. За да загрее колата за няколко минути си трябват няколко kW мощност.Ако погледнеш в спецификикацията на тази печка ще видиш че тя е почти 5 kW.
Коментар
-
ilkor написа:Нормално.Когато работи на празен ход двигателя произвежда енергия която да преодолее загубите в него. Реално той не върши нищо - отделянето на топлина е страничен ефект.А печката има за цел да топли. За да загрее колата за няколко минути си трябват няколко kW мощност.Ако погледнеш в спецификикацията на тази печка ще видиш че тя е почти 5 kW.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар