Здравей и добре дошъл във форума на фиатманиаците.Грехота е този малък мотор да показва такъв разход на гориво.Започни както си намислил със обслужването на мотора.Аз лично ти препоръчвам да използваш масло Селениа турбо дизел.След смяната на консумативите като задължително включиш въздушния филтър направи засичане отново на разхода.Не забравяй ,че главен виновник може да е както самия въздушен филтър така и неизправен термостат който не поддържа оптимална работна температура на двигателя.Успех и очакваме задоволителни резултати.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Tornado написа:Здравей и добре дошъл във форума на фиатманиаците.Грехота е този малък мотор да показва такъв разход на гориво.Започни както си намислил със обслужването на мотора.Аз лично ти препоръчвам да използваш масло Селениа турбо дизел.След смяната на консумативите като задължително включиш въздушния филтър направи засичане отново на разхода.Не забравяй ,че главен виновник може да е както самия въздушен филтър така и неизправен термостат който не поддържа оптимална работна температура на двигателя.Успех и очакваме задоволителни резултати.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:Tornado написа:Здравей и добре дошъл във форума на фиатманиаците.Грехота е този малък мотор да показва такъв разход на гориво.Започни както си намислил със обслужването на мотора.Аз лично ти препоръчвам да използваш масло Селениа турбо дизел.След смяната на консумативите като задължително включиш въздушния филтър направи засичане отново на разхода.Не забравяй ,че главен виновник може да е както самия въздушен филтър така и неизправен термостат който не поддържа оптимална работна температура на двигателя.Успех и очакваме задоволителни резултати.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:...А това с JTD грешка ли е 28 литра на 100 км извън града или е 2,8 литраhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Здравейте, колеги, днес пътувах извън софия и заредих пълно, ще меря извън разходаа, между другото, чисто градско, до това пълно зареждане - под 8 - 7.94 нещо такова, с много малко клима...а извънградското ще ви го кажа утре - като я прелея отново и изчисляA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
doofiat написа:С постоянно включен климатик ми гори 8,2 л градско. Вече на два пъти го засичах.Това дали е многоA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
doofiat написа:С постоянно включен климатик ми гори 8,2 л градско. Вече на два пъти го засичах.Това дали е многоA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Да докладвам и аз.След като се върнах от морето равносметката ми излиза долу горе на 6.9-7л./100 км.Като гледам вашите как горят взех да се притеснявам.На отиване като стъпах на магистралата карах 140-190 км/ч.На връщане средната скорост беше 120-130 км/ч.Пътувахме 2-ма човека в колата с пълен багажник, климатика не съм го изключвал.Това е засега"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
ами колеги и аз да пиша.До китен мареа 2.4gtd отиване СофияЗлатица с климатик ,Златица -Сливен без климатик,Сливен-Китен с климатик скорост от 100 до 140,катопреобладавашто 120.В мареата аз жена ми ,детето и пълно комби с багаж.На връштане китен Златица -София с климатик и съштата скорост и товар.Мареата харчи точно 5 литра нафта на 100 км.За съзжаление и по леко да я караш и без климатик разхода на този петак на пада.В града харчи твърдо 7.5 без да я натискаш.
Коментар
-
stevens написа:При последното зареждане: 49л за 850км, средно 5,765л/100км. От тях 200 градско в София, 100км междуселски пътища на максимум 3та предавка, 200км магистрала със скорост 130-150 км/ч и непрекъснато включен климатик.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар