последно замерване450км - 36л чисто градско в София нормално каране, без продължително ръмжене и без излишно пестене по-малко и от двете....много съм доволен!!! без клима(само около 10-15км, така че не се брои)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ми аз я карам спокойно мойта и ми гори 6/100.Много съм доволен П.П. - загрява си, дърпа си всичко по нея е ок.Това е разход без дефекти, които да го влошават :P== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
аз пък мойто браво като го карам като баба и нещо като че ли се запушва ........ не иска да върви когато ми потрябва .... почва да пуши много като го изрежа и почва да гори 7-7.5-8 като си го юркам всичко е наред дърпа си нормално пуши си нормално и гори 6-6.5 градско извънградско няма значение само че на бензиностанция не съм ходил от месец и половина и ако има чалъм повече няма и да стъпя
Коментар
-
Колеги от скоро карам Мареа ТД100 Комби и засякох разхода градско в Сливен без клима и с много плавно каране и сменяне на скоростите на максимум 2600оборота ми даде 6.7 като я засичах пълен-пълен дори го пълних на една и съща колонка до гърлото. Горивото е от Лукоил с добавка Редекс. С пусната клима не съм я засичал точно ама ми се струва че доста си погорява като го пусна :D
Коментар
-
София- Гоце Делчев и обратно + 160 км градско с ръчка и винаги 4 души в колата - 7.7 л/100км - това с Лнчата през зимата. В града (София) 9-11, според това по кое време пътувам, но предимно към 10 л/100км.Нз дали ще ми повярвате, ама имам чувството на моменти, че Дукатото харчи по-малко - ама пък него по магистралата го карам с неповече от 80, а в града се кара на 4-5-а (мн са му къси скоростите)Fiat Ducato 2.5D
Lancia Kappa 2.4TDS
Коментар
-
1. 160 km от които 100 извънградско и 60 градско, маршрута е София - Белчин бани - София, 4 души, климатик на максимум - резултата е 6.2 л/100. По пътя към Белчин давах газ до към 3000 - 3500 - 4000 оборота. 2. 412 km изцяло градско, без климатик и спокойно каране, рядко съм сменял предавките над 2000 оборота - резултата е 6.14 л/100. Бях сипал малко добавка Redex.
Коментар
-
Днес заредих от новата бензиностанция на ЕКО в Бургас. Питам ги: Kаква Ви е нафтата, много ви хвалят из страната? Добавките им били гръцки, иначе другото оставаше да не е от там, от където всички бензиностанции тук зареждат! Та нали LUKoil е само на 12км от Бургас!FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
rollin написа:За какво се слага тази добавка; има ли някакъв ефект и колко струва(за дизел е нали?)
Коментар
-
georgid написа:Като идвах до Англия карах със средна скорост 150км/ч /радар детектор и гпс със всички спиид камери/ и повече от 6,3-6,4л/100км не ми е качвалаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
Здравейте!Така като гледам TD100 не се представя като особено икономичен - над 8/100 градско за кола от клас С - на мен лично ми дебелее От друга страна естествено е JTD да е много по-добре. Много малко останаха Кроми , но ще споделя за моята, 1.9TDi.d. Изобщо не мога да се съобразявам с обороти, положение на педала и т.н. Съвсем нормално активно каране, общо взето винаги съм пръв на светофар, НО не защото я натискам, а просто защото бързо тръгвам и не се мотая, нещо така типично за повечето шофьори. Та, разходът ми в градски условия се колебае около 7/100, климатикът няма особено значение. Извънградско - малко под 5/100. В началото малко не ми се вярваше, защото съм имал Thema 2.5TD, 101к.с., е там под 9,5 градско нямаше и понеже колата е на практика същата и е доста тежка, очаквах нещо подобно, но бях приятно изненадан. При това върви доста прилично.Всъщност, който е запознат с тези двигатели(154.С6000, 94к.с.), знае за какво иде реч, тук е всичко добро от Комон рейл(директно впръскване и променлива турбина), без никакви датчици, катализатори, дебитомери и др. скопяващи вървежа средста.Даже доста се замислям дали да взимам ТД100(Браво, Брава, Мареа) - ще ми гори повече, много по-скъпи части, електроника(ако е bosch - ужас), самата кола е много по-скъпа, а отдавна вече не е толкова нова. Освен това обичам огромните коли :D :D Само да не бъда разбран погрешно - много са готини тези новите и много ми харесват, ама тези екологични джаджи, които така или иначе се побългаряват ги съсипват. Това и за бензиновите е такаLancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.
Коментар
-
Здравейте фиятоводи!Изчетох внимателно темата за разходите за различните модели и модификации ... и леко взех да се притеснявам за палиото /1,7ТД-70к.с./ два пъти го засичам вече - с 10 литра - повече от 90 км не ще да направи/и с климатик и без него все тая/ а не го тормозя - педала плавно при ускорение, държа оборотите в диапазон 2-3 000 при смяна на предавките ... като обслужване на новопридобит автомобил съм предвидил в понеделник да сменя ангренажа, ролките, маслото на мотора/след промивка с българското промивно масло/, горивния и въздушния филтри... та в тази връзка - какво масло е най-подходящо за това моторче?палио викенд 1,7 ТД
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар