Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ogi28b написа:
    Пак да поФала це-двойката: за 915 км и налях 38 литра. Към 500 са извън София, останалото - в София. 4.1 /100 Ще го докарам и до под 3.5. Не знам как му се зануляват тия стойности за средна скорост и среден разход на гориво, защото на предното зареждане показваше средна 25, а сега показва средна 29, а с толкова извънградско трябва да показва поне 35-40, ако не и повече. Карал съм предимно с 80-85-90.
    Да не си сменил платноходката?

Коментар

Никога! Фиатът си е перфектен. Оказа се, че има необичайно голям период на полуразпад и все още всичко работи перфектно. Е, с подобаваща поддръжка... И като возя някой нощно време, и като чуя "Е, ко**ле, тая кола има ебаси фаровете!!!" и нали се сещаш как се чувствам С 5 човека, 100 км/ч - разход 4.7 - 4.8 - как да я сменя?

Коментар

За 394км долях 24л нафта което е 6л/100км. газта съм я галил и повече от 120 не съв вдигал.Градско/извънградско =60/40 Това е лично постижение.
        Bravo 1.9d 97г

Коментар

1120 км - 54 литра нафта пълен-пълен, по борд 4.5 л/100 км, средна 77 км/ч може да се каже с изключение на 40 км в София, останалото е извънградско около 500 км по магистрала, климатик на 50%, едно минаване през Шипка
          FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

1290 км с 70л. Маршрута е София., Пазарджик, Черноморец, Созопол, Шипка, Ловеч, София градско. Измерено е пълно_след 240км доливане на 10л.-празно. Около 250км градско останалото магистрала и извънградско. Около 450 км на климатик, скорост около 115 магистрала и 90-100 извънградско. Разход 5.42/100- това с Либрадора
            Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
            Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Засега Грандето е заковало среден разход точно 5.0!
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Пирдоп-Китен-Пирдоп=760км с 53л нафта с 4 човека,багаж и климатик на 50% от км. със средна скорост 107км/ч.Това с жтд-то.
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

За 447 км съм налял 31 л нафта. По-голяма част е градско с клима.
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Миналата седмица Стара Загора - Св.Влас - Стара Загора (465 км.) 36л. нафта.... Това прави около 7.7л./100 км. По магистарлата 110км/ч. , на връщане с климатик... Малко множко, не знам защо....
                    Fiat Multipla 1.9jtd 81 kW - м'глата, вече с полиуретан

Коментар

Прекалено много.Има нещо нередно.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не е малко, да, но да не се забравя аеродинамичната особеност на този автомобил.По пътя по който всеки ден се прибирам има едно спускане.С лек автомобил като го пусна по инерция с 80км/ч, след 600 метра включвам отново скорост на 77-80км/ч, според вятъра.С Мултиплата на този същия наклон, по средата спада на около 65км/ч.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                          Прекалено много.Има нещо нередно.
                          Нередни неща много. От около месец нещо започнах да изпушвам при потегляне, бях решил да сменям дебитомер, чистих ЕГР, проверих какво ли не. Накрая реших да погледна и въздушния филтър. Като го извадих и видях нещо което досега не съм виждал, филтъра е само на 4000км. В София въздуха е супер
                          Прикачени файлове

Коментар

Последното ми засичане: Ст. Загора - Разград - Ст. Загора (5 човека + клима през цялото време) + градско из Ст. Загора = 720 км с 40 литра ( по метода пълно - пълно на резервоар). По простите ми изчисления, идва някъде към 5.5 разход, което ме прави много щастлив :D
                            Nuova Croma - so far...so good
                            Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
                            Fiat BRAVA JTD - ex love

Коментар

И аз смених въздушния филтър, налях и Лики Моли добавка, сега да видим... Само не знам дали не трябваше да сменя и горивния филтър...
                              Fiat Multipla 1.9jtd 81 kW - м'глата, вече с полиуретан

Коментар

nmushnikov написа:
                                И аз смених въздушния филтър, налях и Лики Моли добавка, сега да видим... Само не знам дали не трябваше да сменя и горивния филтър...
                                Горивния смени, след като изгориш нафтата с добавката. Тя ще вдигне мизерията от резервоара и файда от новия филтър - ич биля. Нека стария да обере мизерията, после сложи нов.
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X