Не е нормално, ама най-вероятно уреда не ти е верен. Сложи някакво количество, примерно 20 литра, поне 250км трябва да минеш.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Тия километри с 20л нафта няма да ги мине, пък ако ще турско да е. Тоя двигател под 10/100 в града не пада. Личен опит . Ако ти е по-тежък крака или я караш предимно студена отива на 11 че и малко отгоре. Аз вече се примирих Още повече, че ако до сега си карал бензинова кола бая ще и натискаш педала на нафтата в ниските обороти. Пак личен опит .Fiat Brava 1.9TD 100
Коментар
-
мерси
Мерси за бурзите отгожори, консултирахсе сус познати които карат су6тите коли4ки и те ми казаха 4е стрелката за нафтата не е много верна и ,4е би тъабжало да ми гори приблизително 8-8.5-9 . Но евентоално ако гори пове4е дали мойе да е от други компоненти ? Прочети правилата на форума! Особено внимателно - т. 1.12.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Коментар
-
То по книжка беше мисля 9/100 в града. И това за нов двигател при определени тестови условия. Иначе +/- 1 литър може да е резултат от доста фактори като стил на шофиране, условия и температура. Механични проблеми от колата определено ще ги забележиш. Или ще доведат до неправилна и осезаемо влошена работа на мотора, което най-малкото се чува, или ще го забележиш по прекомерно висок разход, от порядъка на няколко литра на 100 км над нормалния. В заключение ако колата работи добре и се придържа в нормалните нива на разход на гориво не се вкарвай във филми, а и се наслаждавай и си я карай с кеф.ПоздравиFiat Brava 1.9TD 100
Коментар
-
u_bo
Коментар
-
deforse написа:Тия километри с 20л нафта няма да ги мине, пък ако ще турско да е. Тоя двигател под 10/100 в града не пада. Личен опит . Ако ти е по-тежък крака или я караш предимно студена отива на 11 че и малко отгоре. Аз вече се примирих Още повече, че ако до сега си карал бензинова кола бая ще и натискаш педала на нафтата в ниските обороти. Пак личен опит .
Коментар
-
Ето я и първата засечка с Либрата. Не знам колко може да се вярва на борда, аз направих засечка пълно празно ( не че и тя не лъже, но все пак).Общо изминати 962км с 57,440л. или 5,97/100Приблизително 300 км градско в София (8 км до работа и обратно, все си е студена, термоса е дал фира)40км градско в Пазарджик. 370 км магистрала с около 100-120км/чОстаналите извънградско в ограничението. Почти не съм я рязал поради липса на съединител.Средна скорост изписва 34 км, не знам дали е за тези 960км (по принцип не съм нулирал трипа пак)По борд 6,1/100Доволно за сега.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар