Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не е нормално, ама най-вероятно уреда не ти е верен. Сложи някакво количество, примерно 20 литра, поне 250км трябва да минеш.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Тия километри с 20л нафта няма да ги мине, пък ако ще турско да е. Тоя двигател под 10/100 в града не пада. Личен опит . Ако ти е по-тежък крака или я караш предимно студена отива на 11 че и малко отгоре. Аз вече се примирих Още повече, че ако до сега си карал бензинова кола бая ще и натискаш педала на нафтата в ниските обороти. Пак личен опит .
      Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

мерси

Мерси за бурзите отгожори, консултирахсе сус познати които карат су6тите коли4ки и те ми казаха 4е стрелката за нафтата не е много верна и ,4е би тъабжало да ми гори приблизително 8-8.5-9 . Но евентоално ако гори пове4е дали мойе да е от други компоненти ? Прочети правилата на форума! Особено внимателно - т. 1.12.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Коментар

То по книжка беше мисля 9/100 в града. И това за нов двигател при определени тестови условия. Иначе +/- 1 литър може да е резултат от доста фактори като стил на шофиране, условия и температура. Механични проблеми от колата определено ще ги забележиш. Или ще доведат до неправилна и осезаемо влошена работа на мотора, което най-малкото се чува, или ще го забележиш по прекомерно висок разход, от порядъка на няколко литра на 100 км над нормалния. В заключение ако колата работи добре и се придържа в нормалните нива на разход на гориво не се вкарвай във филми, а и се наслаждавай и си я карай с кеф.Поздрави
          Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

emzo написа:
            emzo написа:
            Майтапа настрани ама аз наистина гоня 3 на 100.
            Айде стига толкоз заигравки: Ся за 0.3л разлика няма да я скопяваме откъм мощност.
            Това е снимка на Алфа 147 JTD, а твоя ли е?

Коментар

emzo написа:
              Майтапа настрани ама аз наистина гоня 3 на 100.
              Колеги, още малко не само че няма да харчи, а и ще почнете и да произвеждате. Нефтохим е пътник
              Fiat Brava 1.9TD 100

Коментар

От твоите уста в Божиите уши !
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

deforse написа:
                  Тия километри с 20л нафта няма да ги мине, пък ако ще турско да е. Тоя двигател под 10/100 в града не пада. Личен опит . Ако ти е по-тежък крака или я караш предимно студена отива на 11 че и малко отгоре. Аз вече се примирих Още повече, че ако до сега си карал бензинова кола бая ще и натискаш педала на нафтата в ниските обороти. Пак личен опит .
                  Под 10 не пада :O ? :O :O :O :OМоята Мареа със същия мотор = ТД100 гори ~8 градско ? Извънградско пада драстично...

Коментар

Стара Загора-Велико Търново през Боаза.На входа на търново един бакшиш с леон не знаеше,че се връщам от ремап By Emzo и гледаше задницата на комбито около километър,пък се и натягаше!
                    Прикачени файлове
                    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Колега аз 99% от случаите карам в принудителна инерция и досега не съм имал проблем с помпата,а и не само с нея.Карам фиат браво 1.9jtd.Имам я от около 3години

Коментар

Ето я и първата засечка с Либрата. Не знам колко може да се вярва на борда, аз направих засечка пълно празно ( не че и тя не лъже, но все пак).Общо изминати 962км с 57,440л. или 5,97/100Приблизително 300 км градско в София (8 км до работа и обратно, все си е студена, термоса е дал фира)40км градско в Пазарджик. 370 км магистрала с около 100-120км/чОстаналите извънградско в ограничението. Почти не съм я рязал поради липса на съединител.Средна скорост изписва 34 км, не знам дали е за тези 960км (по принцип не съм нулирал трипа пак)По борд 6,1/100Доволно за сега.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                        Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

345км 18,3л като 110км. са градско колата е стило 115к.с. зареждане пълен пълен
                          STILO JTD

Коментар

60 литра-892 км. от които 580 магистрала със скорост 120-160. Останалите градско.
                            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

183km с 15л. - 8,2/100 градско с климатр. он.
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

голям разход на fiat ulysse 2.1td

здравейте имам Fiat Ulysse 2.1 TD ел 1999 година от 2 седмици имам проблем 1138 километра 115 литра НАФТА а в града 10 литра 40 километра а помпата не е електронна сменена е с обикновена от какво може да е????

Коментар

Working...
                                X