Последните 570км с 43л което е 7.5л/100км това е за жтд-тооколо 200км извънградско с 130-140км/ч и останалото градско
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Дотук 0.5 литра надолу, без да коригирам темпомпата(пуснат на едно деление над 100км/ч).В интерес на истината това е благинка, без която не мога, особено като трябва да мина през катаджии с 40км/ч Като се покачи околоната темп. още ще падне.-------------С темпомат на 120км/ч: След заигравката: Отново еднаква скорост, еднаква дестинация.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
madunko написа:С един резервоар на Бравата (60л.) минавам 1180км. като лампата ми свети и има мегдан за още, но не я чакам да свърши всичката. Като става дума за комбинирано, ама без трафик почти и никакви задръствания. Карам с 100-110 км/ч и рядко превключвам над 2,700 обр/мин.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Всеки има право да мисли каквото иска, колега Аз не задължавам никой да ми вярва, но при желание всеки е добре дошъл да ги навъртим тези километри. Единствено грешката може да е, ако километража не отчита вярно, а аз се оповавам на него, тъй като няма как да го засека по друг начин Ако той лъже, значи и аз съм ви излъгалFiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
madunko написа:С един резервоар на Бравата (60л.) минавам 1180км. като лампата ми свети и има мегдан за още, но не я чакам да свърши всичката. Като става дума за комбинирано, ама без трафик почти и никакви задръствания. Карам с 100-110 км/ч и рядко превключвам над 2,700 обр/мин.
Коментар
-
Не знам колега какво е правено по нея и какво не. Купих я от първият и собственик с всички фактури какво е правено по нея през годините, но проблема е, че са на полски, тъй като човекът е поляк. От около 2-3г. дойде да живее в България и миналата година си купи нова кола и направих пазара за тази. Дори, ако трябва да бъда честен не знам какво е "ремап" Според мен си е нормална Брава 1,9 JTD 105 к.с., която дори ми се вижда малко бавна и тромава, в смисъл след 3000 оборота спира да ускорява бързо, даже става доста мудно, а под 2000 е същата работа. Пак казвам, може километража да отчита грешно (не знам дали е възможно наистина), но с едно зареждане догоре ходих до София и обратно, като в София имам към 40-50км. обикаляне, защото обърках пътя и в трафик. Когато се прибрах вкъщи колата беше на 1170 км. и лампата и светеше, покарах я още 5-10 км. и реших да я заредя, че съм чувам, че не е хубаво да се кара докато не и свърши горивото. Смятам тези дни да засега една отсечка и да видя колко км. ще отчете километража, след което да мина и с друга кола по същия път.Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
iwo19 написа:какъв мотор е това колега и колко магарета, ремап нещо ? Че така написано не мога да дам мнение и звучи нереално, иначе аз мога да добавя , че моята 1.9 JTD 105 кс с ремап на 135-140 кс, при нормално каране 90-100 гори около 4/100 , Русе - Варна, най честата ми дестинация я правя 50 лева и ресто ми остава, по километраж - 404 км, иначе ако пък я настъпя става съвсем друго.Така, че под 5/100 за мен е нормално на извънградско с разумна скорост.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
http://www.vrperformance.net/chip-tuning-varnaтук ми е правен ремапа , ако нещо ти говори и ако спориш прати 100 кинта на Велимир да ми направи дино тест, че да не те съди за повече. При 30 % ефективност на 105 магарета колко да е ? И за разхода не ми се спори - казах около 4/100 със 90-100, не съм казал, че гори толкова над 140. То по книжка и дават 4.6 / 100.Разход на гориво - извънградскоКоличеството гориво, необходимо за изминаването на 100 км в извънградски условия, където скоростта варира от 80 до 120 км/ч. 4.66 л (литра)1.23 US gal (американски галона)1.03 UK gal (английски галона)http://www.carinf.com/bg/def0410478.htmlвсе трябва да ви се доказва, на всички който разхода им с тоя мотор е по-висок от 5 да ходят на сервиз или на курс по икономично шофиранеhttp://www.vrperformance.net/chip-tu...alfa-romeo-147 преди след преди след методAlfa 146 1.9 JTD 105 135 255 310 OBD Тунинг
Коментар
-
iwo19 написа:тук ми е правен ремапа , ако нещо ти говори и ако спориш прати 100 кинта на Велимир да ми направи дино тест, че да не те съди за повече.FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Коментар
-
madunko написа:Не знам защо не вярвате, че разхода може да е под 5 извънградско или на дълъг път. Нереално ли ви се вижда ?FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар