Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivel написа:
    ще се сетиш че фиат и икономичен бензинов мотор са като магаре и космос
    фиат и бензин са цвете пред алфа и туин спарк
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

BO написа:
      :
      Аз казах, че в повечето случаи е 1 към 1 или максимум половин литър по-малко. Давал съм доста нисък разход и на крак, разликата според мен идва в доста по-прецизното подаване на газ от компютъра. Давам пример: има едно изкачване от Мездра към Враца, на което карайки с крак понякога моментния разход стига до 11л/100км’ докато ако съм пуснал автопилота, максимума който е достигал на това изкачване при същата скорост е 10.1 моментен разход. Наистина понякога може и да даде по-голям разход всичко е относително.
      FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

ivel написа:
        чак пък толкова ) не е разбирасе ...5 години съм юркал Палио 1,2 16 v. 80 к.с. и много пъти съм засичал... извънградско нормално каране 5-5,5 Л/100 градско средно 7-8 Л/100 а и за 1,4 8V FİRE е горе долу така ...
        petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

emzo написа:
          ivel написа:
          фиат и бензин са цвете пред алфа и туин спарк
          Тва камъне и дърве в мойта градинка ли са? Щот ни моя да мина 13/100 на градско в момента. Не че съм се опитвал де. Само я галя, па оназ гадна стрелка само пада, пада, пада... Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

emzo написа:
            Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.
            Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.

Коментар

KUM4o написа:
              BO написа:
              :
              Аз казах, че в повечето случаи е 1 към 1 или максимум половин литър по-малко. Давал съм доста нисък разход и на крак, разликата според мен идва в доста по-прецизното подаване на газ от компютъра. Давам пример: има едно изкачване от Мездра към Враца, на което карайки с крак понякога моментния разход стига до 11л/100км’ докато ако съм пуснал автопилота, максимума който е достигал на това изкачване при същата скорост е 10.1 моментен разход. Наистина понякога може и да даде по-голям разход всичко е относително.
              На крак ако си поставиш за цел да караш икономично може да постигнеш доста по-нисък разход с около 0,5 и повече л/100км Говорим за каране по път, който познаваш това се получава от плавни засилки преди баири с моментно превишаване на желаната скорост, пускане по инерция по нанадолнищата дори и с цената на по-ниска от желаната скорост. При възникване на ситуация натискане на спирачка после като дам reset на темпомата той наваксва скоростта с пълна газ и разни такива работи според мене качват разхода. Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс. За съжаление останах само с темпомат автоматика много ми липсва не случайно казват, че който се качи на автомат трудно се връща на ръчка.
              Fiat Croma 1.9Mjet 8V

Коментар

Не съм съгласен, че темпомата наваксва с пълна газ. Когато караш на темпомат пусни си да гледаш моментния разход и гледай колко финно е подаването на гориво. Пак казвам, че дори и когато карам само с крака си пак разхода ми е доста нисък. Разликата между крака и темпомата е в изкачванията, защото електрониката много по-финно подава нужното количество, защото колкото и добре да боравиш с крака не знаеш точно колко гориво иска мотора и в даден момент подаваш повече или по-малко и тук идва малката разлика в + или - в изразходеното гориво в двата режима.
                FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

chaveto написа:
                  emzo написа:
                  Забелязвате ли разлика между разход с и без темпомат ?0.5л/100 в повече с темпомат при мен.
                  Аз забелязвам разлика между зимни и летни гуми. На едно и също място според борда разхода е по нисък с около 2л. Това на темпомат.
                  Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                    chaveto написа:
                    emzo написа:
                    Други глупости да имаш да пишеш?-това се отнася за зимни и лЯтни гуми(говорим за еднакъв размер и цолаж)
                    Не се заяждай, наистина е възможна доста сериозна разлика между зимни и лЕтни гуми. Пише се летни, не лЯтни. Нищо че се казва лЯто. За променливо Я в правописа да си чувал?Е, две кила е много, ама между груби и тежки зимни и някакви хубави, гориво- спестяващи летни, килото си е факт, че и отгоре.

Коментар

Yavor написа:
                      Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
                      Късно го видях ... че ми трябваше една такава ламя като твоята да погледна нещо
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

nsn написа:
                        chaveto написа:
                        emzo написа:
                        Може и да са глупости, но това показва борда. Всичко е еднакво като размер..... даже и буквата за разхода е еднаква на двата вида гуми. Разлика между ниско и високо качество на гумите също няма.
                        Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс.
                        Не само на прав път е голям кеф да караш автомат с темпомат. Това е така защото само от волана можеш да засилваш и да намаляваш.

Коментар

chaveto написа:
                          nsn написа:
                          chaveto написа:
                          emzo написа:
                          Може и да са глупости, но това показва борда. Всичко е еднакво като размер..... даже и буквата за разхода е еднаква на двата вида гуми. Разлика между ниско и високо качество на гумите също няма.
                          Иначе на прав път няма по-голям кеф от темпомат и автоматик и двете си заслужават разхода в плюс.
                          Не само на прав път е голям кеф да караш автомат с темпомат. Това е така защото само от волана можеш да засилваш и да намаляваш.
                          Колега,така показва борда-прав си,но засичането го направи в един ден,а не при -10гр със зимни гуми и при 20гр с лятни и тогава напиши каква е разликата.
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Разликата не е -20 +10*С Засичането съм го гледал всеки ден по един и същ маршрут. Вчера при +15 го минавам маршрута на темпомат със зимни гуми а днес при +15 го минавам с летни и отново на темпомат, разликата съм я написал по нагоре.

Коментар

emzo написа:
                              Yavor написа:
                              Днеска ше идвам до Заарата и ше видя на дълго, ама очаквам около 6,5-7/100 смесено.
                              Абе стори ми се познато лице в мола,ми не бях сигурен дали е той. 207 км,от които 100 са извън града,без много да щадя педала на газта - 6.1 среден.
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

emzo написа:
                                Yavor написа:
                                Можех да тия заема за два часа, срещу допълване не резервоара... Щеше да хване десетина кила... След две три седмици, на юбилейната среща, ще ти дам възможност да си поиграеш. Може и ремап да ми направиш, белким се скопи и падне на градско три- четири кила

Коментар

Working...
                                X