Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

5.5 л. при магистрално каране (140-150), 6.2 л. при смесено извънградско и градско.Колата е с изключен дебитомер и разхода съм го смятал по стрелката, няколко пъти все толкова излиза.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

По текущи сметки:Едно ходене и връщане до София с градско там ( 480км) + едно много лежерно ходене до Пловдив с градско ( 170км) + 170км жестоко градско в Хасково - супер къси разсояния - 2-3км и гасене, все студена. Общо 820км.Всичко това с нафта за 150лв ~ 57-58литра = 7,07/100 - по трип компютър - 6,1/100 Доволен съм - все пак на отиване до София ми е голям разхода - стигнах за под 2 часа със средна скорост 111км/ч.А моето градско отдавна съм установил че е около 10/100.Бензиновата алфа на това градско не разваля 13/100.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

M5kov написа:
        5.5 л. при магистрално каране (140-150), 6.2 л. при смесено извънградско и градско.Колата е с изключен дебитомер и разхода съм го смятал по стрелката, няколко пъти все толкова излиза.
        Себе си ли заблуждаваш ?
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тц, толкова го сметнах и пак казвам, че не е 1000 % точно.2ма души, празна кола, каране по инерция на няколко места и те така.
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Давай да я купувам тая Марея, аз с 6 предавки не мога да падна на толкоз, ти направо изби рибата ....
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Сакън, малко ли ядове имаш :D
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

в градско каране 7 lt
                Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

VW Golf VI Комби 2.0TDI 140к.с.- 880км (440 в посока), от които само 50км по междуселски пътища. Двама пътника с по един куфар. Средна скорост 110км/ч, като когато е възможно 170-180км/ч с намаляне до 120-130км/ч и отново ускоrяване, спазване на всички ограничения от 100, 120 и 130. Разход - 60л или 6,8л/100км.AUDI A3 Sportback 2.0TDI 150к.с. - 650км (325 в посока), от които само 60км по междуселски пътища. Двама пътника с по един куфар. Средна скорост 105км/ч, каране само на темпомат.80/100 км/ч (сняг и гъста мъгла по магистралата)130км/ч през 90%150/180 км/ч (за около 20км). Разход по борд- 5,9л/100км в едната посока и 5,6л/100км назад.
                  Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

VW Golf VI хечбек 2.0TDI 140к.с.автомат във София го напълних до горе на Свиленград пак спрях да го напълня до горе и събра 13литра и 200млитра със 140 съм го карал по магистралата до плд а надоло 90-100 . Бях очуден от този раздод дори не ми се вярваше . няма смисъл да лъжа ........ София - Свиленград около 300 км .
                    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Не се чуди, този висок разход най-вероятно е заради градското, ако си минавал през двата града, защото иначе не можеш да минеш 300 км. От табела до табела (чистото извънградско) е около 275 км. +/- 2 км.

Коментар

да бъдем по точни дори точно до първата бензиностанция преди Турската граница на мен хич не ми се стори че разхода е е висок .. а по магистралата си я настъпвах
                        Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                        Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Нормален си е разхода, DSG ли е ?И все пак това е TDI, колкото и да ги плюят са по-икономични от jtd.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Нормален си е разхода, DSG ли е ?И все пак това е TDI, колкото и да ги плюят са по-икономични от jtd.
                            Категорично съм съгласен!Служебния дърт Пасат - Хасково - София - Хасково, с мощна джопка по целия път - от Пазарджик до Оризово - плътно със 170... - На колонката - 5,8/100... Барабар с градското в София и висене по задръствания. И доста работа на място защото деня беше студен.Ако това го повторя с Алфата няма да е под 7,5, може и 8/100 да е. Поне с моята.А с бензиновата - на ми се мисли Интересното е че същото съм го правил с А3, 1,6 тди, 105 коня, 2008 година - разхода там беше 6,7... Дали заради по-малкия мотор, хем купето е доста по-малко. МОже и заради предавките да е - онова ръмжеше доста на магистралата.Виж после 2013та комон рейла ТДИ - със старт-стоп ситемата и всичките лигни на дълго с яко каране разхода му беше все малко над 5...Макар че Хасково-София за час и 40 минути даде малко по-друг разход... хохохохохhttp://www.youtube.com/watch?v=P258RKJThWA
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

M5kov написа:
                              Тц, толкова го сметнах и пак казвам, че не е 1000 % точно.2ма души, празна кола, каране по инерция на няколко места и те така.
                              мислиш, че по инерция гори по-малко отколкото без газ на 5-та ?

Коментар

iwo19 написа:
                                M5kov написа:
                                мислиш, че по инерция гори по-малко отколкото без газ на 5-та ?
                                А според теб за колко време на 5та ще убие скоростта, че да натисне отново газта и ако е на 1000рпм познай дали няма да изхарчи повече гориво отколкото ако я пусне по инерция ?
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X