Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отдавна не бях засекъл...5.1/100 100 % градско в Бурса...таман 100 км навъртени по комп.
    petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

С Пунтото от подписа смесен разход 4.9/100 при скорост не повече от 90км/ч. Потеглям с малко по-бурзо ускоряване от нормалното и сменям предавките до към 2500 об./м Казвали са ми, че дизелите ако не се карат на по-високи обороти им се задръстват дюзите по-бързо...
      Пунто 1.9D 2002г.

Коментар

Re: Fiat Croma 2.4 Multijet

mitzaka написа:
        Здравейте, при мен за първите изминати 3000км с новата Крома - разход средно 8.1/100. Градско не мога да падна под 11, но извънградско се движи около 6.5, разбира се ако карам с до 150км/ч.Засега съм приятно доволен от разхода, предвид обема и мощността на двигателя. п.п. Този двигател 2.4 multijet автомат работи прекрасно!
        Малко съм скептичен към такъв разход.Иначе, честито колега, със здраве да си я караш и хиляди безавариини!
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

И по каталожни данни толкова е разхода на кромата, стига да съм се ориентирал правилно за кой двигател става дума.

Коментар

най новите данни, колата яко натоварена между Истанбул Силистра 650 км ,5,1 лт после Силистра Истанбул 4,6 лт , по магистралите 130- 150 кмча иначе 80 - 90 кмч
            Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
            ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

220 км. градско каране, без много да жаля педала - 7,5/100.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
              Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Тези дни ми се наложи да мръдна към София. На отиване Варна-Бургас-София 550км (до Бургас полека, след Бургас не съм падал под 140-150км/ч на места и повечко), около 250км из София(пак добро каране), на връщане София-Търново-Варна 450км (средна скорост 110км/ч - пак гледах да потдържам 140+ където позволява пътя). Общо 1250км и 80 литра (200лв) нафта - средно 6,4 л/100км. Няма как да не съм доволен от тоя Фиат. Малко къса му идва скоростната кутия но иначе си е супер.
                FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Понеже имаше няколко коментара относно това, колко ми била горяла колата на градско, то направих един експеримент и за 3 дни си разменихме с жената колите.Та в нейните ръце 3 литров 4х4 дизел достигна 18км/ч средна скорост и за тази средна скорост направи точно 10/100 разход. И това при положение, че не се използват никакви трикове за икономично шофиране, както по принцип трябва. Хайде някой нека ми обяснява как 1,9 в Алфа е било нормално да харчи 12/100 с цитирани средни скорости от 20+ км/ч. Нормално само за тези, които карат 159-ки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Тези 18км/ч са си вече истинско градско каране в задръстване. Е, историята познава и по-лоши случаи, като примерно на цялото й зареждане да се разпише и с 12км/ч средна скорост, ама тогава отиваме към моточасове,
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Първо зареждане и разхода е 8.8л на сто. За този параход и при това автоматик си е направо перфектен разход. Вярно не съм го ръчкал много, но на няколко пъти педала беше на кик даун

Коментар

mitaka_neikov написа:
                      Тези дни ми се наложи да мръдна към София. На отиване Варна-Бургас-София 550км (до Бургас полека, след Бургас не съм падал под 140-150км/ч на места и повечко), около 250км из София(пак добро каране), на връщане София-Търново-Варна 450км (средна скорост 110км/ч - пак гледах да потдържам 140+ където позволява пътя). Общо 1250км и 80 литра (200лв) нафта - средно 6,4 л/100км. Няма как да не съм доволен от тоя Фиат. Малко къса му идва скоростната кутия но иначе си е супер.
                      Като гледам Колега разхода ти, значи мойта талига нормално си похапва нафта.При мен извън градското ми е , 520 км ,и в града съм врътнал115км,и това е с36 литра.....По мои сметки е към 5,8 литра на 100км.Като, държа да отбележа, че едното извън градско е до София аерогара и обратно,другото е, едно ходене до Плевен и до село ,което пътя не е никък равен.....По-магистралата повече от 110 не съм дигал, защото предавките на колата са тъй къси ,че при 110км вървя от порядъка 2700-2800об.,което хич не са малко спрямо моторите на ВАГ-групата.......
                      Fiat palio 1.7td

Коментар

betuk написа:
                        Като гледам Колега разхода ти, значи мойта талига нормално си похапва нафта.При мен извън градското ми е , 520 км ,и в града съм врътнал115км,и това е с36 литра.....По мои сметки е към 5,8 литра на 100км.Като, държа да отбележа, че едното извън градско е до София аерогара и обратно,другото е, едно ходене до Плевен и до село ,което пътя не е никък равен.....По-магистралата повече от 110 не съм дигал, защото предавките на колата са тъй къси ,че при 110км вървя от порядъка 2700-2800об.,което хич не са малко спрямо моторите на ВАГ-групата.......
                        В моя случай 140-150 км/ч са си 3200-3400 оборота някъде мисля. ЖТД-то е с турбо от 2.4 и по- големи дюзи. От София се прибрах за 4 часа някъде. С каране 100-110 ми хачри 5/100л
                        FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

Дойде време и аз да споделя колко ми гори новата придобивка FIAT Idea 1.9 MultiJet и как съм я карал.Тези дни направих първото що-годе меродавно засичане - за изминати около 1400 км, разпределени процентно приблизително така:--- магистрала: 15%;--- междуселищни пътища: 50%;--- градско: 35%,Среден разход - 4,4 л/100 км, по трип-компютър аналогично. Начин на каране: на магистралата - максимум 120, най-често 100-110 км/ч; извънградско - макс. 90, градско - на къси разстояния, най-често стрелката на температурата не може дори да се отлепи...За тези километри само от трип-а имам засечени 2 интервала - предимно градско и предимно извънградско. Резултатите са съответно 4,9 и 3,9.Зная, че всичко това не е много за вярване, но така се получиха резултатите. Също да отбележа, че непосредствено преди това засичане смених неработещия термостат. Преди това, с неработещ такъв, имах едно предварително засичане предимно извънградско и излезе около 4,8...Изводите ми са, че конкретният модел е доста икономичен, като това се дължи може би на относително лекото купе, съпоставено с мощен двигател. Също така двигателят е сравнително съвременен /нещо преходно е между JTD и MultiJet/.И накрая - съзнателно карах именно по този начин. Целта ми беше да се ориентирам доколко е икономична колата.
                          FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                          FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Моята Marea 2.4JTD се отчете 6,75 л/100 при пълно-пълно до спиране на пистолета точно 50л за изминати 741км градско. Само студени стартове на къси разстояния по 10-15км сутрин/вечер почти без задръствания.
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
                              Моята Marea 2.4JTD се отчете 6,75 л/100 при пълно-пълно до спиране на пистолета точно 50л за изминати 741км градско. Само студени стартове на къси разстояния по 10-15км сутрин/вечер почти без задръствания.
                              Че това са си дълги разстояния. Под къси разбирам 2-3км и средна скорост 15км/ч.п.с. ся се сетих дека си ти , значи може и да са къси
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ако се кара на къси разстояния, градското на 1.6 hdi достига и до 10л./100км., но нека се изкажат притежателите
                                /предполагам, че става въпрос за пежо 207, щото е от този подраздел на форума им, надявам се нямат нищо против че ги цитирам/Ако това е верно ... то нашите печки са си суперски?! В нашият форум има ли някой с такова пежо, за да потвърди или отрече?
                                Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                                Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                                http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
                                X