Отдавна не бях засекъл...5.1/100 100 % градско в Бурса...таман 100 км навъртени по комп.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
-
Re: Fiat Croma 2.4 Multijet
mitzaka написа:Здравейте, при мен за първите изминати 3000км с новата Крома - разход средно 8.1/100. Градско не мога да падна под 11, но извънградско се движи около 6.5, разбира се ако карам с до 150км/ч.Засега съм приятно доволен от разхода, предвид обема и мощността на двигателя. п.п. Този двигател 2.4 multijet автомат работи прекрасно!207 тиква автомат
новокромаджия 2.4 печка
Коментар
-
И по каталожни данни толкова е разхода на кромата, стига да съм се ориентирал правилно за кой двигател става дума.
Коментар
-
220 км. градско каране, без много да жаля педала - 7,5/100.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Тези дни ми се наложи да мръдна към София. На отиване Варна-Бургас-София 550км (до Бургас полека, след Бургас не съм падал под 140-150км/ч на места и повечко), около 250км из София(пак добро каране), на връщане София-Търново-Варна 450км (средна скорост 110км/ч - пак гледах да потдържам 140+ където позволява пътя). Общо 1250км и 80 литра (200лв) нафта - средно 6,4 л/100км. Няма как да не съм доволен от тоя Фиат. Малко къса му идва скоростната кутия но иначе си е супер.FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Коментар
-
Понеже имаше няколко коментара относно това, колко ми била горяла колата на градско, то направих един експеримент и за 3 дни си разменихме с жената колите.Та в нейните ръце 3 литров 4х4 дизел достигна 18км/ч средна скорост и за тази средна скорост направи точно 10/100 разход. И това при положение, че не се използват никакви трикове за икономично шофиране, както по принцип трябва. Хайде някой нека ми обяснява как 1,9 в Алфа е било нормално да харчи 12/100 с цитирани средни скорости от 20+ км/ч. Нормално само за тези, които карат 159-ки. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Тези 18км/ч са си вече истинско градско каране в задръстване. Е, историята познава и по-лоши случаи, като примерно на цялото й зареждане да се разпише и с 12км/ч средна скорост, ама тогава отиваме към моточасове,A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
mitaka_neikov написа:Тези дни ми се наложи да мръдна към София. На отиване Варна-Бургас-София 550км (до Бургас полека, след Бургас не съм падал под 140-150км/ч на места и повечко), около 250км из София(пак добро каране), на връщане София-Търново-Варна 450км (средна скорост 110км/ч - пак гледах да потдържам 140+ където позволява пътя). Общо 1250км и 80 литра (200лв) нафта - средно 6,4 л/100км. Няма как да не съм доволен от тоя Фиат. Малко къса му идва скоростната кутия но иначе си е супер.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:Като гледам Колега разхода ти, значи мойта талига нормално си похапва нафта.При мен извън градското ми е , 520 км ,и в града съм врътнал115км,и това е с36 литра.....По мои сметки е към 5,8 литра на 100км.Като, държа да отбележа, че едното извън градско е до София аерогара и обратно,другото е, едно ходене до Плевен и до село ,което пътя не е никък равен.....По-магистралата повече от 110 не съм дигал, защото предавките на колата са тъй къси ,че при 110км вървя от порядъка 2700-2800об.,което хич не са малко спрямо моторите на ВАГ-групата.......FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Коментар
-
Дойде време и аз да споделя колко ми гори новата придобивка FIAT Idea 1.9 MultiJet и как съм я карал.Тези дни направих първото що-годе меродавно засичане - за изминати около 1400 км, разпределени процентно приблизително така:--- магистрала: 15%;--- междуселищни пътища: 50%;--- градско: 35%,Среден разход - 4,4 л/100 км, по трип-компютър аналогично. Начин на каране: на магистралата - максимум 120, най-често 100-110 км/ч; извънградско - макс. 90, градско - на къси разстояния, най-често стрелката на температурата не може дори да се отлепи...За тези километри само от трип-а имам засечени 2 интервала - предимно градско и предимно извънградско. Резултатите са съответно 4,9 и 3,9.Зная, че всичко това не е много за вярване, но така се получиха резултатите. Също да отбележа, че непосредствено преди това засичане смених неработещия термостат. Преди това, с неработещ такъв, имах едно предварително засичане предимно извънградско и излезе около 4,8...Изводите ми са, че конкретният модел е доста икономичен, като това се дължи може би на относително лекото купе, съпоставено с мощен двигател. Също така двигателят е сравнително съвременен /нещо преходно е между JTD и MultiJet/.И накрая - съзнателно карах именно по този начин. Целта ми беше да се ориентирам доколко е икономична колата.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
wwalker написа:Моята Marea 2.4JTD се отчете 6,75 л/100 при пълно-пълно до спиране на пистолета точно 50л за изминати 741км градско. Само студени стартове на къси разстояния по 10-15км сутрин/вечер почти без задръствания.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
ако се кара на къси разстояния, градското на 1.6 hdi достига и до 10л./100км., но нека се изкажат притежателитеПежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар