Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сигурно толкова пише по таблото, защо се учудвате? Според мен не е необичайно, може и въобще да не е пълнен резервоара, а само да е занулен брояча. Сигурен съм, че на всеки ще му изпише подобни показания, ако кара по същия начин по магистралата.

Коментар

lhristov написа:
      Princo написа:
      Ст.Загора-Пловдив-Ст.Загора,90-100 км/ч с няколко резки изпреварвания до 120 - 3,8/100.
      Това просто не може да бъде вярно.Не ти плащам аз нафтата, колега, но извини ме. Под 4, да не кажа под 4,5 няма как да е. Провери пак мерките и теглилките.Едит:Ето, намерих в същата тема няколко страници по-нагоре.
      коцев написа:
      Преди два месеца ходих на сбирката в Китен със Стилото JTD 115 коня.. Напълних резервоара до горе 60л и минах 1200км като светна лампичката за резервата .Сега след като продадох Стилото което ми гореше 4.5л на 100км ходих пак до Бургас но със Спортича дизел 2000 кубика 83 коня ,пак налях до горе резервоара 60л и минах 700км докато светна лампата . Даде ми над 7л на 100км при идентично каране с двете коли.Тъй, че разликата си е очебийна.
      Моля нека не се приема като заяждане, както казах, не ти плащам аз горивото.Я ми кажете, моля, в книжката какъв разход пише за този мотор?
      Само че,в момента стилото е с ремап и затапен ЕГР. Наскоро беше обсъждан въпросът с разхода в книжките и че е възможно и да се падне по-надолу.Да не говорим,че става и въпрос за начин на каране.Тоя разход го постигнах с бабешко каране,където видя,че колата може да се пусне по инерция,махах крака от педала и се движех на скорост без газ,плавно и бавно ускоряване,те такива простотии.Лично съм бил свидетел,как 4риврато стило е правил 3.9 среден разход към ПлД.Тук също има пример : http://www.youtube.com/watch?v=6g0lnlwuDQ4Зависи нафтата каква е и т.н ...
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

7 до 7.5/100 градско, родих се да го ева !И върви ! Не е като да чакаш да удари 5000рпм, че да се развърти !
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Каквото и да напиша, ще се приеме за заяждане, но хората, които ме познават, знаят, че не съм такъв човек!Не ми се слиза до книжката в колата.На моя комп при извънградско пише средно 5,2, на градско - 8,2. Е, според вас, това вярно ли е?Ми не е. Аз карам на газ!Ако Princo беше написал нещо над 4 нямаше да се обаждам изобщо, но при това хвалене, е...Моля, засечи си коректно разхода, за да не си сам в заблуждение. Да не закъсаш някъде. Иначе няма смисъл.Поздрави и много хиляди безавариини километри с дизеляка.
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Убу де, къв е проблема ?Излиза на магистралата, заковава я на 90км/ч - реални 85-6 примерно, нулира компа, след 100км стига до Филибето, дава среден разход - 3.8Галел е педалчето , дори ТИР-овете са го задминавали ...При тия условия и постоянна скорост, бордовия си смята точно бих казал. Ся за 200мл. повече или по-малко...
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

lhristov написа:
              Каквото и да напиша, ще се приеме за заяждане, но хората, които ме познават, знаят, че не съм такъв човек!Не ми се слиза до книжката в колата.На моя комп при извънградско пише средно 5,2, на градско - 8,2. Е, според вас, това вярно ли е?Ми не е. Аз карам на газ!Ако Princo беше написал нещо над 4 нямаше да се обаждам изобщо, но при това хвалене, е...Моля, засечи си коректно разхода, за да не си сам в заблуждение. Да не закъсаш някъде. Иначе няма смисъл.Поздрави и много хиляди безавариини километри с дизеляка.
              Няма как да закъсам,защото не съм от хората,които пълнят точно гориво,за да изминат някакво разстояние ... Да не говорим,че за последните 2 седмици,по тоя маршрут съм навъртял едни 700-800 км. и имах възможността да засичам - и при високи и при ниски скорости.И какво общо има каталожните ти данни на колата,при положение,че караш на газ ? Аз никакви такива каталожни данни не съм помествал в поста си ! Следващия път,който няма да е далече във времето,ще засека пълно-пълно,само че преди тва ще си сложа темпомата ... Нямам намерение да убеждавам,когото и да е било,колко ми гори колата,споделих просто разход.Ако пък цифрата 3 ви притеснява,сложете го точно 4 ...
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
              Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx

Коментар

Princo написа:
                Ст.Загора-Пловдив-Ст.Загора,90-100 км/ч с няколко резки изпреварвания до 120 - 3,8/100.
                Ха, този разход само за показ ли е, или е за целия маршрут отиване и връщане .Ако се отнася за втория вариант , малко ме съмнява да се постигне, виж само за определен момент от пътя по-може.... То излиза че тая кола е за книгата "ГИНЕС",за тоя клас и тегло си направо за Гинес. Колкото да ремапнеш или както му викат ,ЧИПОСЪТ,не може да постигне такъв среден разход, и то за кола с тегло над 1200кг, което не е никак малко.....
                Fiat palio 1.7td

Коментар

betuk написа:
                  Princo написа:
                  Ха, този разход само за показ ли е, или е за целия маршрут отиване и връщане .Ако се отнася за втория вариант , малко ме съмнява да се постигне, виж само за определен момент от пътя по-може.... То излиза че тая кола е за книгата "ГИНЕС",за тоя клас и тегло си направо за Гинес. Колкото да ремапнеш или както му викат ,ЧИПОСЪТ,не може да постигне такъв среден разход, и то за кола с тегло над 1200кг, което не е никак малко.....
                  Това съдейки по твоя ТД мотор ли го казваш или JTD ? От бензиностанцията на която заредих на околовръстното,до същата бензиностанция,това е маршрутът.

Коментар

betuk написа:
                    Princo написа:
                    При последното ми ходене до В.Търново - 3.9/100, проверено и по колонка Напълно реален е такъв разход за този мотор.

Коментар

emzo написа:
                      Убу де, къв е проблема ?Излиза на магистралата, заковава я на 90км/ч - реални 85-6 примерно, нулира компа, след 100км стига до Филибето, дава среден разход - 3.8Галел е педалчето , дори ТИР-овете са го задминавали ...При тия условия и постоянна скорост, бордовия си смята точно бих казал. Ся за 200мл. повече или по-малко...
                      3,8 lt за 1,9JTD ,не ми се вярва , тя тази кола с този мотор ,ако още малко са я погалили ,щяла да почне да произвежда нафта с 1,6 мотор 3,6 лт ги’ видях ,но само за 50 км растояние , после разходът се покачи на 4 лт средно за 280 км
                      Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                      ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

3,9 по бордови, по-надолу не съм го свалял моето стилоhttp://youtu.be/6gYcNvLsfvg
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

С моето Стило през 2011 г от Ловеч до Бургас ми даде 3.9л и от Бургас до Китен се вдигна на 4.2л.Тъй че Емо е напълно прав . :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Princo написа:
                            betuk написа:
                            Princo написа:
                            Това съдейки по твоя ТД мотор ли го казваш или JTD ? От бензиностанцията на която заредих на околовръстното,до същата бензиностанция,това е маршрутът.
                            За JTD-то говоря, моя въобще не го намесвам, защото е с обикновенна бошовска помпа, и разхода с тях е съвсем друг,той е с 1,5-2литра нагоре спрямо твойто JTD. Пък може и по-нагоре да го вдигна,но се отразява за джоба,старите помпи така са устроени,зависимост от тежеста на крака,може да гори малко,но може да даде разход кат бензинова кола..... :D
                            Fiat palio 1.7td

Коментар

Габрово-София(30км градско)-Габрово общо 460 км пълно-пълно 22 литра. главни пътища 90-100 магистрала 140 с пикове 180km.h. stilo 1.9JTD