В ръководството на Браво/а също пише, че извънградския разход е определен на базата на движение с до 120 км/ч, а не 90, и симулиране на изпреварвания и забавяния, които водят до честа промяна на скоростта. В никакъв случай разходът не е определен на път с движение с постоянна скорост 90 или 120 км/ч. То и градския разход е постигнат при определени условия, които не са най-добрите. Затова много хора се чудят и не вярват, като някой обяви разход, по-нисък от дадения от производителя. Просто в конкретния случай е имал по-добри условия за движение, ама как да го кажеш на невярващите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Това е най-ниския ми разход.Магистрала Хемус от София до Ябланица, първокласен път + минаване през няколко села. Каране с макс 120 по магистралата (по табло/110 реално) и 90 по първокласния път.. Сам, без багаж и без климатик, без никакви изпреварвания.Искам да отбележа, че след като кача Витиня, всичкото каране след това е под лек наклон.Резервоара от пълно до пълно. -> 3,68/100км.На връщане при същите параметри разхода е 5,28.Средно между двете 4,48.------Сравнено с последния трип. София - Китен - София.Каране само по магистрала и с не повече от 120, двама човека с доста багаж.4.7.Според мен не си заслужава чак толкова да се ограничава човек със скоростта, заради 0,2 л/100.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
@vgeorgiev: Не си струва да се ограничава човек заради 0.2л/100км, но я си пусни ютюб с едно търсене Car Crash Compilation и пак помисли дали не е по-добре да стинеш жив и икономисал някой лев вместо да те целуват студен преко летателните ти желания и умения. И не, не те обвинявам, че караш бързо, това е само странична вметка, но според мен не е важен чак толкова разхода, а успешното преминаване от точка А до точка Б.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.
Коментар
-
Airfan написа:Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.
Коментар
-
Airfan написа:BO написа:Airfan написа:Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:BO написа:Airfan написа:Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече. В този документ е описано как точно да се извършва тестването. За около половин час ровене в гугъл и по сайтовете ще го намерите този оригинален документ. Аз съм го търсил и качвал или тук или в Рено форума, но не ми се занимава сега да го търся отново.Разходът в Европа се обявява спрямо директива на ЕК от 80-те години или 70-те, не помня вече.
Коментар
-
ogi28b написа:emzo написа:Бинго Огняне , за метода, по-точно от това, здраве му кажи.А3 110 к.с, 1200кг., 205/55/16100-110км/ч извънградско, 351км пробег40км градскоПланинското е 100км. Пробег.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:...Eто още засечки:Градко на ръчка - 7.6/100Смесен разход - 35 литра нафта = 745км пробегВ разхода влизат - магистрала 209км скорост 150км/чградско - да кажем едно 50кмпланинско - да кажем 40кмостаналите 446км е карано само с 100км/ч на темпомат или 4,69/100Карано е докато угасне колата, по-скоро прихълцва сериозно като не остане нафта и я гася, сипвам от туба, направил съм си система за самообезвъздушаване, така че цифрите са точни....04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
emzo написа:Ти мисли за комън рейла си, аз ще си мисля за простия дизел.На празен резервоар като налея 35 литра и карам докато изгасне и пробега е 745км, какво значи според теб ?Или викаш твоето устройство не може да го сметне04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар