emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Tempras написа:На кой му пука стоковия AHF двигател колко гори, освен на emzo? Кой друг във Фиат форума го интересува Вагин групата? И 1л. на 100 да гори, на мен ми е все тая.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ако някой го интерсува още за немските. А6 3.0TDI 224к.с. Quattro и автомат с 4 човека и багаж от София до Равда и после до Бургас (510км). разход по колонка 10.5, по борд 8.3. Имаше доста голяма разлика в това колко ми напълниха в София и колко в Бургас и от там идва огромния разход и разликата с борда. Средна скорост 84км/ч. По магистралата 140-160.На връщане изгори доста по-малко със 130-140 по магистралата.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Темата е "Как карате дизелите си? Колко ви горят?", това, че е във Фиат форума, не означава, че е само за дизелите на Фиат, поне за мен.Смятам, че е полезно да сверим часовниците с колегите, каращи "неиталиански" дизели.И за да не е поста ми съвсем встрани от темата: Дедра 1,9TDS комби, извънградско магистрала, двама души, половината с климатик, разход 6.1, поддържана скорост около 110 км/ч. Засечката е на два пъти при изминати двата пъти по около 800 км, пълно/пълно на колонка.А градско зимата отива и на 9.5, лятото пада под 9, ама то едно градско -- караш 2-3 км и спреш, а и за тези 2-3 км си минал през три светофара, четири пешеходни пътеки и пет малки стопа.
Коментар
-
Преди два месеца ходих на сбирката в Китен със Стилото JTD 115 коня.. Напълних резервоара до горе 60л и минах 1200км като светна лампичката за резервата .Сега след като продадох Стилото което ми гореше 4.5л на 100км ходих пак до Бургас но със Спортича дизел 2000 кубика 83 коня ,пак налях до горе резервоара 60л и минах 700км докато светна лампата . Даде ми над 7л на 100км при идентично каране с двете коли.Тъй, че разликата си е очебийна.
Коментар
-
emzo написа:Mалко разход на AHF стоков двигател.20 литра = 491км4/100извън 100-110градскопланинскоКойто не вярва, да заповяда да го проверим, аз поне не се измъквам като колегата по-гореFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Всъщност правилния двигател е ALH 90к.с. E3, променлива геометрия, дюзите му са на 230бара, с подходящи разпръсквачи и настройки ще е още по-оптимизиран, но това е друга тема.Коцев, то стилото тежко, ама и КИАта си е бая тежичка.Я питай Принко откак го е взел, кога му е дала последно 4.5 на 100F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Airfan написа:Dido_Lyubenov написа:Колеги, градското напоследък стана много лакомо с тия безсмъртни пешеходци, легнали полицаи и пешеходни пътеки през 50 метра Засечете средна скорост на градско, едва ли ще е повече от 25 км/ч. Как да горят по-малко тия коли ? Пробвал съм Марчето - ТД100 - с 90 км/ч гори 4/100. Маршрута - Русе - Плевен - Русе, без климатик, 2-ма души в колата без багаж. При "юркане" - 140 - 170 км/ч , включен климатик, 3 -ма души с багаж за море - около 5,5/100 . Това и дават и по каталог. На градско си хваща 8 -9 /100, че по някога и нагоре. Все пак трябва да знаеш и как да мачкаш газта според терена, натоварването и машината, а не само да натискаш до ламарина, а тя да върви колкото си може. Трябва си усет, иначе разхода може да "порастне" доста :DFiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ей, добре че Вие ми пълните резервора, иначе нямаше да знам колко ми гори колата Вече ще карам по-бавно, да не Ви набутвам
Коментар
-
u_bo
chaveto написа:Разход Нови Искър - Ахтопол - Нови Искър + 200км градско в София 6.23л/100км. През цялото време съм бил на климатик. По магистралата 135 на круиз контрол на отиване, на връщане 140. Имаше и моменти когато скоростта отиваше до 160.
Коментар
-
Как се определя нормативният разход наистина? Общоизвестно е, че извънградският е определен при 90 км/ч. Но дали е така? Ето какво пише в моя FIAT IDEA Handbook /в прикачения файл/. Написано е, че скоростта е до 120 км/ч. Излиза, че ако се шофира, спазвайки ограничението от 90 км/ч ще е възможно да се слезе под каталожните стойности...Прикачени файловеFIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар