Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Еееееееееее, БО, ти уби всичко детско в мен.Колежке може ли да споделите и разхода "по колонка", че да не се "опаря" с новия си автомобил?
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Напишете и поне формулата как се засича на "колонка". :D
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Stefanaki написа:
        Еееееееееее, БО, ти уби всичко детско в мен.Колежке може ли да споделите и разхода "по колонка", че да не се "опаря" с новия си автомобил?
        Ми как да стане, ако "Тати" пълни резервоара.......
        Fiat palio 1.7td

Коментар

BO-написа: п.п. Това, че е чипосана още повече променя резултата на борда. Трябва да се коригира, за да стане реално точен. Ако не го барнеш разходите са с над 1-1.5 литра спрямо реалността. Многократно доказан факт.Не знам как седят нещата при италианските мотори, но мой приятел ми се похвали, че като е чипосал Пежото си 307 HDI дизел,освен мощността и и пъргавината, бил паднал разхода около половин литър.Предполагам че няма за какво да ме лъже, пък няма да му прилича на докторски зъболекар.За двигателя не мога да кажа обема,но е модела 307 SW ако правилно го пиша, само знам че е комби ,и мяза на катафалка.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
          Fiat palio 1.7td

Коментар

Ключ на темата, докато малко се поуспокоят страстите. Ще помоля след това да има мнения само по темата, от типа "Колата ми харчи N / 100, карам я така и така..."Давам пример: Карам пенсионерски и внимателно, с летни гуми съм, натискам педала малко. Разход 6.3/100 за последните 810 км.

Коментар

За последните 3000 км съм с около 6.6 / 100, карам си нормално, изключително в града, без резки ускорения и спирам основно с двигател.

Коментар

Градско,през деня в тея жеги само с пуснат климатик,а от към даване на газ не съм я жалил,понастъпвах я,с много работа на място. http://www.youtube.com/watch?v=ahRyoXSrVXg
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Нормално е , средната ти скорост е 26км/ч Виж при 18-19км/ч как ще удари 10/100 п.с. мисля, че открих начин да манипулирам показанията на ТРИП-а на евро3 и скоро ще ползвам Принко за опитно зайче И да споделя разход на една машинка , която съм правил с едно приятелче вече няколко месеца:Стз-Бургас(1вото кръгово там) и обратно - Стз140км/ч на темпомат5.013 на колонка5.6 на трипА3 тди90@ 200hp 330Nm
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За около 550 км приблизителния разход по стрелка го смятам на 6.2. 400 км извънградско макс 110 км/ч., другото е ненатоварено градско + няколко издевателства :}С откачен дебитомер съм и Лукойлска нафта.
                    "Без сърца, сме просто машини"
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid
                    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

На дълъг път предимно София - Велико Търново( + излизане/влизане в София) , скорост по магистрала 140-150км/ч, извън нея 120 км/ч ми дава разход 5.2 л. (5.6 с климатик)Градско в София в момента 6.8-7 л. ми гори, но доста зависи от маршрута. Преди месец бях в друг квартал и ходенето до работа ми удряше 7.8 л... ( при средна скорост 23 км/ч.... ) Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                      Fiat Stilo 115 h.p. 2004
                      Глупаво е да правиш планове за целия си живот, след като не си господар дори на утрешния ден.

Коментар

С настъпване градско 7-8, спокойно каране 6.Извънградско пада към 5. На магистралата не се качвам, защото не ми харесва да карам със 130-140 и да се клатя като каруца по чакъл.

Коментар

за последните 1900км разхода е 7л/100км и това само извънградско
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Русе - Котел - Бургас - Приморско и обратно с малко градско и със стабилно магистрално каране за 800км разход 5.4л/100км.
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

последно с 1 резервоар пълен до капачката 1000км(стрелката беше на 2-3мм преди да упре в стопера) , 120 градско другите по магистрала с 120-140км/ч + климатикпо мои сметки мисля че идва 6.3л/100км

Коментар

tomsan написа:
                                Русе - Котел - Бургас - Приморско и обратно с малко градско и със стабилно магистрално каране за 800км разход 5.4л/100км.
                                Да бе да, ще караш с 200 по магистралата, ще минаваш през еди кой си проход и ..... още вярваш на бордовия ?
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X