Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: разход

mariatodorova написа:
    при нормално каране(градско) както се движат и другите разхода на компа показва 26-27км/л при хубаво гориво.
    Ее колежкее ти това пунто го изкара по икономично от мойто даже. То това се връзва 3.7 на 100.Мойто по борд градско показва 3.8/100, реално е с едно кило отгоре е.Ама това при положение че оборотомера му не вижда над 2200 оборота Ако има някой колега с 1.3 MJet да сподели какъв разход му показва.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Значи ти гори 5 градско и над 2200 оборота не вижда - е 1.9 гори 7.5/100 дори когато не вижда над 1500об. Явно мултиджета е голяма работа.
      betuk написа:
      Tempras написа:
      икономийка е майка на мизерията
      Дали ако изолирам ЕГР ще падне малко разхода? :D
      За, това зависи от десния крак!- Но отноно чистотата на мотора,и за околния въздух ,аз слагам двутактово масло в нафтата, и незнам от него ли е, юли месец на прегледа, при норма на 2% за димност, моята отчете 0,43%, като дори и катализатора бях го изкормил. Иначе първото нещо което направих,е да изкормя катализатора, преди да изолирам ЕГР-ра.Но уви сбърках с реда на действията,трябваше първо шибания ЕГР да махна ,и в по късен етам катализатора,защото после научих принципа на работа, на тая глупост от други форуми.
      Двутактово масло не виждам защо да му сипвам. Трудно ли се маха ЕГР, има ли нужда от емулатор, усети ли понижение на разхода? Искам да ги разкарам и него и катализатора - не ми трябват.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

разход

Колеги,това е на равно и на 5-та скорост естествено,но нали гледаме да се кара икономично,това но пак да кажа,зависи от качеството на дизела,досега такива показания и аз не бях виждала и затова го снимах.

Коментар

<Tempras> Двутактово масло не виждам защо да му сипвам. Трудно ли се маха ЕГР, има ли нужда от емулатор, усети ли понижение на разхода? Искам да ги разкарам и него и катализатора - не ми трябват. [/quote]ЕТР-а можеш да го изолираш, за катализатора първо го виж дали е задръстен, а относно двутактово масло в нафтата, ето ти линнк от опел форума, като статията е взета онт немски сайт ако не се лъжа от BMW-форум, прочетия ,и ще видиш че тия добавки дето ги купуваме са пълни буклуци, аз преди слагах ТДА-кастролската, и съм забелязал че от нея попушваше повече, за вървене не усетих разлика,но с маслото го усетих, особенно зимата..... http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=79247За ЕГР-ра има достатъчно информация, както в нашия форум, така и чужди...... :D
          Fiat palio 1.7td

Коментар

emzo написа:
            ogi28b написа:
            Утре ако не забравя ще видя моята кола колко ще покаже при същите условия.
            Kak, като нямаш трип компютър ?
            Свързвам лаптопа и гледам колко гориво впръсква. После смятам набързо. Нещо ми се върти из главата, че на четвърта и пета с около 65-70 км/ч - и при двете предавки впръскването беше някъде около 22-24 мг на впръскване. Може и да бъркам числата. vsd беше с мен тогава, може и да помни нещо. Както и да е, забравих, а и утре пак ще ходя натам, така че може и да не забравя.

Коментар

Re: разход

mariatodorova написа:
              Колеги,това е на равно и на 5-та скорост естествено,но нали гледаме да се кара икономично,това но пак да кажа,зависи от качеството на дизела,досега такива показания и аз не бях виждала и затова го снимах.
              И моята гори в града ~3.5/100. Това при скорост от ~80км/ч по равен път. :D
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Tempras написа:
                Не се е*авайте, това Пунто гори 7-7.5л. градско в София със супер спокойно каране (смяна на предавките под 2000об.). Печи го, вари го, пак толкова от 13,4 до 14,1км с 1л.Иначе ми се струва множко за 80 кончета, но важното е че ми върши работа - в такъв случай не ми дреме 6 ли гори или 8.
                Номера не е толкова да държиш ниски обороти, важното е плавно да достигаш до 2000 да речем. Защото ако и резгаш педала до долу и на 2000 превключваш ефекта е обратен. Също така е важно да не мъчиш мотора, защото на голяма предавка с ниски обороти и подаване на газ подава и много повече гориво. Тръгвам с много висок разход и накрая паркирам с около 4.5л/100км по борд, това при положение, че изпълнявам горните неща.

Коментар

chaveto написа:
                  Tempras написа:
                  Не се е*авайте, това Пунто гори 7-7.5л. градско в София със супер спокойно каране (смяна на предавките под 2000об.). Печи го, вари го, пак толкова от 13,4 до 14,1км с 1л.Иначе ми се струва множко за 80 кончета, но важното е че ми върши работа - в такъв случай не ми дреме 6 ли гори или 8.
                  Номера не е толкова да държиш ниски обороти, важното е плавно да достигаш до 2000 да речем. Защото ако и резгаш педала до долу и на 2000 превключваш ефекта е обратен. Също така е важно да не мъчиш мотора, защото на голяма предавка с ниски обороти и подаване на газ подава и много повече гориво. Тръгвам с много висок разход и накрая паркирам с около 4.5л/100км по борд, това при положение, че изпълнявам горните неща.
                  Точно казано. Същата снимка от горния ми пост, ако види малко наклон и реша пък и да ускорявам малко повече, стрелката веднага се лепи до края на скалата. Много гаден психологичен момент оказва.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO, а този разходомер точен ли се оказва?
                    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Като всеки друг.....
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

tyson написа:
                        BO, а този разходомер точен ли се оказва?
                        И да и не. Относително точен. Ама така на стрелка е много гадно. Особено за хора като мен. Защото показва в реално време веднага, без закъснение. И като е така, аналогов, не дигитален, още повече психира, защото гледаш физическо отклонение.А бе все едно стрелката ти показва колко ти е натиснат педала и психира здраво. п.п. Между другото точно тази стрелка е мега добър ориентир за това дали пътя е равен или с някакъв наклон, особено по магистралите, когато си на автопилот. Хваща дори и най-малките дори. А колко пъти се хващам, че си мисля, че е изкачване или спускане, а аз си мисля точно обратното, ама стрелката показва реалността.
                        A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Ето клипове с разход:http://www.youtube.com/watch?v=XA9NqmjUl6M - на отиване;http://www.youtube.com/watch?v=zDGTtstR2jE - на връщане.Ако и на това някой не вярва, че тези двигатели харчат малко, като се управляват правилно... Ако някой не знае как да смята, подсказвам - при 70 км/ч разходът е около 4.25 / 100. Пунтото е с 10% по-лекичко, 25 к.с. по-малко, какво ви учудва, че постига толкова нисък разход? Вижте ми данните в Спритмонитор - разходът, записан на 05.07.2011 е 4.4, а около 40-45% от пътя минах с включен климатик. 50 км градско на ниска предавка из курортите и около 40-45 минути работа на колата на място не ги вземам предвид. За тоя разход съм писал ТУКТОЗИ КОЛЕГА? И той ли не е минал 1500 км с един резервоар?Вместо да пишете как не е възможно и да предлагате на момичето да купувате колата, помислете какво не е наред и защо вашите коли не могат да го постигнат.

Коментар

ogi28b средната ми скорост от последното зануляване на компютъра ми е 14 км./ч., карам по 3,5 км. сутрин и вечер, спирам на един светофар и пет спящи полицая, средният разход в момента ми е 10 на 100 по компютър. Когато някой постигне 4 на 100 по този маршрут му купувам колата веднага и за една година съм я избил :D
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                              ogi28b средната ми скорост от последното зануляване на компютъра ми е 14 км./ч., средният разход в момента ми е 10 на 100 по компютър. Когато някой постигне 4 на 100 по този маршрут му купувам колата веднага и за една година съм я избил :D
                              Откога казвам да слагат и средна скорост То си има 2 страни:- голям град, висока средна скорост = нисък разход, но повече изминати километри.- малък град, ниска средна скорост = голям разход, но доста по-малко изминати километри
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

разход

Благодаря на колегите, които ме подкрепят с факти и разбиране. Tо не е само до каране, има ред други неща ,които трябва да се поддържат, за да е икономична и екологична.Само един пример-въздушния филтър се сменя на 5000км ,а някои други неща се почистват при смяна на филтъра и това е резултата.Успех.

Коментар

Working...
                                X