Падна ми разхода, да. Около кило и половина като се захлади - не се ползва климатика. Иначе този месец съм минал 1320км с гориво за 240лв, което е около 7/100. Което включва едно ходене от Хасково до Търново, едно ходене до София и едно ходене до Сливен. Което прави 340+450+260= 1050км дълъг път и почти 300км градско. Бива. На дълго по магистралата около 6,5, по нормален път 5,5-6. Градското ми е около 8/100 в момента, лятото - 10/100 заради климатика.Лошото е че месеца е само пресполовен... Както съм я подкарал - ще идат 4стотака за нафта тоя месец. А ТОВА е страшно много.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Според мене проблема идва от бавното загряване зимата на дизелите... Мойта има ГТ брони влиза адски много въздух и още по трудно става Ако се оправят подгревните свещи на антифриза може би ще си дойде на място разхода :D Би трябвало да гори по малко зимата по простата причина, че въздуха, който влиза в мотора е по студен, има повече кислород и така върви малко повече Незнам как са бензиностанциите по другите градове но аз в Бургас най близко ми идва ОМВ и мисля, че нафтата от там е най голям ташак. Най добри впечатления от Diesel V-power
Коментар
-
jimi69 ако минаваш градско по 130-140 км. зимата с 20 лв или това прави 5,5л./100км. ти си супер :D Аз лятото не мога да постигна такъв разход в града, като карам по 3 км. сутрин и вечер. Лятото разхода ми е 7/100, а зимата..., но пък си стоя доста често на топло докато чакам някой и не гася.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
jimi69 написа:Според мене проблема идва от бавното загряване зимата на дизелите... Мойта има ГТ брони влиза адски много въздух и още по трудно става Ако се оправят подгревните свещи на антифриза може би ще си дойде на място разхода :D Би трябвало да гори по малко зимата по простата причина, че въздуха, който влиза в мотора е по студен, има повече кислород и така върви малко повече Незнам как са бензиностанциите по другите градове но аз в Бургас най близко ми идва ОМВ и мисля, че нафтата от там е най голям ташак. Най добри впечатления от Diesel V-powerA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
130-140 от лампа до лампа на резервата горе долу ги засичам знам , че на борда показва повече , като е градско но пък ако е 5.5 ще е супер, трябва да напълня резеорвара да видя ntodorov тая сутрин в бургас в 7 часа бяха -8 градуса, аз ако карам само в бургас добре, но проблема е , че живея в кв. Банево и тука над 3та скорост не се включва иначе в бургас колата гори 1-2 литра по малко от колкото тука
Коментар
-
pixelbs написа:500km градско каране , само сутрин и вечер по 4 км ,отиване на работа и връщане по компа 6,8 лт , а по помпата на бензиностанцията 7 лт за 500км 35 лт горивоA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:pixelbs написа:500km градско каране , само сутрин и вечер по 4 км ,отиване на работа и връщане по компа 6,8 лт , а по помпата на бензиностанцията 7 лт за 500км 35 лт горивоLinea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
Колеги и мойто гори като невиждало 50 км градско и 100 извън градско като не съм го зобил до към 2000оборота най-много 2500 не повече и ми изгори 10 литра а пък с един пълен резервуар само на дълго минах около 970 км и всички навсякъде ме минават и псуват как мога да му сваля разхода на тоя Зил Говорим за Fiat Bravo 1.9 JTD 2000год
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар