Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

последното засичане резервоара Пълен-Пълен 736км 47л Нафта с климатик през цялото време http://www.carspending.com/bg/fuelin...uelingID=10545 <<<< тук има пътя по който съм минавал

Коментар

хм

Самоков-Пловдив-Асеновград(градско) и обратно 21,5литра 460 км. На отиване без клима на връщане с клима макс скорост 100 5 човека. 2 вида нафта от цистерна и от гадния ЛукОйл. Днес паля за морето предстоят към 850 км в двете посоки. Ще видим...
      Фиат Браво 1.9 JTD REMAP

Коментар

Последните зареждания започнах доста да свалям разхода. Трафика си оказва влияние. Преди минавах около 900км с едно зареждане а сега вдигнах на 1000+ Ето още една причина 90% от "Столичани в повече" да не ме кефят, вдигат ми разхода А разхода ми се вижда в подписа.

Коментар

chaveto написа:
          Последните зареждания започнах доста да свалям разхода. Трафика си оказва влияние. Преди минавах около 900км с едно зареждане а сега вдигнах на 1000+ Ето още една причина 90% от "Столичани в повече" да не ме кефят, вдигат ми разхода А разхода ми се вижда в подписа.
          То вашето градско си е 2/3 извънградско като няма трафик...Не се брои! Виж като има яко трефик пък трябва да си изчислявате разхода в моточасове
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Последно няма как и тук да не се похваля...София - Несебър...460км точно...разход....4.1л/100км....целия път го минах с включен Cruise Control...Без да пускам климатроника, понеже тръгнах по хладно и не ми е трябвал...по магистралата заковах на 100км/ч, а по другия на 90км/ч...1 спиране за кафенце...и малко бутане по трафик в Бургас...
            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Последно засичане пълно/пълно ми даде 6,45 л/100 смесено 50% на 50%.

Коментар

955 км с 35,2литра нафта от ОМВ-3,68/100.Фиат Пунто 1.3 Мултиджет.При скорорст 100-120

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=DItQ9...ure=plcpЕто така...Ето толкова

Коментар

Мани го тоя комп лъже яко, кажи на колонка , колко даде.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

plachkov написа:
                      955 км с 35,2литра нафта от ОМВ-3,68/100.Фиат Пунто 1.3 Мултиджет.При скорорст 100-120
                      Ееее, де, взехте да се оливате...А по надолнище връща в резервоара ли?

Коментар

Тази снимка си я пазя от една година за такива случаи.Хаиде сега и аз да се изцепя и да надцакам колегата с по-горният пост с един документиран разход и то на мотор 1,9 :D :D . Показанието е 50 км след нулиране на компа,движение на автопилот с 80 км/ч.,без използване на педали,равен терен,ненатоварена кола. А след това... Като смених терена и като започна работата с педали-скорост 100-160... компа чукна 6,че и нагоре.
                        AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                        HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                        Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Аз съм докарвал същия разход по борд компа, при каране на градско в неделя. Даже съм го качил на клипче в VBOX.
                          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                          FIAT БРАВО 1.2 16v
                          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

emzo написа:
                            Мани го тоя комп лъже яко, кажи на колонка , колко даде.
                            Не съм я мерил пълно пълно, защото след като заредих и карах около 50-100км ми се наложи да разкачам акумулатора и се нулираха километрите та нямаше да е вярно засичането...А компа дори и с 1л да лъже...5.0л/100км...но силно се съмнявам да има подобно отклонение..по вероятно да е нещо 300-400мл...@iakvvuЕеее то и аз мога да зануля и да карам 20-30км някъде по равен път или по нанадолнище и ще ми показва 2.0л/100км..но това не е обективно... аз затова го снимах след като минах повече от 200-300км та да е по реално...

Коментар

iakvvu написа:
                              Тази снимка си я пазя от една година за такива случаи.Хаиде сега и аз да се изцепя и да надцакам колегата с по-горният пост с един документиран разход и то на мотор 1,9 :D :D . Показанието е 50 км след нулиране на компа,движение на автопилот с 80 км/ч.,без използване на педали,равен терен,ненатоварена кола. А след това... Като смених терена и като започна работата с педали-скорост 100-160... компа чукна 6,че и нагоре.
                              Не сте честни, разход не се засича след 20тина км по надолнище...Аз затов апреди време бях направил клипче - разстояние, консумация, средна скорост, описаниена пътя - равен, сух, безветрие, нулирано на загрял двигател...Ако в сметките фигурира дори и един студен старт, картинката е съвсем друга!Затова ви казвам че не сте честни, такива ’постижения’ всеки може да докара за да се радва...Най точното е пълен, цял резервоар през ауспуха и пак пълен!Да има множество студени стартове, градско, дълъг път, спускания, изкачвания, всякакво време - това е истината!А на борд компирите не вярвайте - след ремап лъжат поне кило и нещо, моя на алфата - при определени условия съм го хващал до близо две!

Коментар

iakvvu написа:
                                ...Хаиде сега и аз да се изцепя...
                                AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                                HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                                Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                                X