доста време не съм падал под 6 лт ,карам я само в градско средна скорост 30 кмЧ,на на извънградско ,полошението се променяна 2000обм е падала до 3,8 лт на 100км на 6 предавка с 2000обм прави около 115-120 кмЧ
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Градски , тия 2100 км естествено че на са минати с един резервоар . Просто на първи май нулирах километража и още не съм го изчистил и си наблюдавам средния разход и изминатите километри. А имам вяра на компютъра , защото почти нямам разлика от изгореното гориво и изминатите километри.Най точния метод е отиваш на бензиностанцията и наливаш резервоара до гърловината просто да виждаш и горивото почти до капачката . Караш примерно 100 или 200 км отиваш пак на бензиностанция и пак я пълниш до гърловината . Виждаш колко си налял и смяташ колко км си изминал с това гориво. Второ ,в града съм засичал Стилото и там се движа около 6л.Има и още неща които влиаят на горенето . И двете ми коли са в топли гаражи и зимата там температурата под 10 градуса в най големия студ не пада . Едно е да запалиш и тръгнеш от такъв гараж друго е да палиш при минус 10градуса .Но сега в конкретния случай става дума за топло време и хубави пътища .Най масовото ми каране е на пета с 80км и 1500 оборота при Стилото а при джипката пак на пета скорост при обороти 2000 вдигам 80км. Така че над 2000 оборота съм вдигал само при задминаване , останалото време съм все около 1500.Който вярва , вярва , не лъжа и дума в това което съм написал.
Коментар
-
коцев написа:Градски , тия 2100 км естествено че на са минати с един резервоар . Просто на първи май нулирах километража и още не съм го изчистил и си наблюдавам средния разход и изминатите километри. А има вяра на компютъра защото почти нямам разлика от изгореното гориво и изминатите километри.Тай точния метод е отиваш на бензиностанцията и наливаш резервоара до гърловината просто да виждаш и горивото почти до капачката . Караш примерно 100 или 200 км отиваш пак на бензиностанция и пак я пълниш до гърловината . Виждаш колко си налял и смяташ колко км си изминал с това гориво. Второ ,в града съм засичал Стилото и там се движа около 6л.Има и още неща които влиаят на горенето . И двете ми коли са в топли гаражи и зимата там температурата под 10 градуса в най големия студ не пада . Едно е да запалиш и тръгнеш от такъв гараж друго е да палиш при минус 10градуса .Но сега в конкретния случай става дума за топло време и хубави пътища .Най масовото ми каране е на пета с 80км и 1500 оборота при Стилото а при джипката пак на пета скорост при обороти 2000 вдигам 80км. Така че над 2000 оборота съм вдигал само при задминаване , останалото време съм все около 1500.Който вярва , вярва , не лъжа и дума в това което съм написал.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
какво забелязах днес, след известно каране на моментен разход:Ситуацията е следната: по надолнище с 40 на 3та освобождаваме от скорост, от борда спира да отчита гориво, намалих заради легнал полицай, обаче беше надолнище, спрях и пак тръгнах, по инерция без да барам нищо, в момента в , който спрях, борда почна да отчита моментен 10-15-25л на 100 Явно по инстинкт си е мислел, че ще вкарам първа скорост Така, че бордовете из града не отчитат точно, извън града съм го засичал - точен е, но в града не
Коментар
-
моята си гори колкото и сипя с 12л горе долу 160км градско в Пловдив като от време на време е пуснат и климатика, извън града с клима е към 6л може и малко повече абе общо взето си гори само да поясня че не карам с 30км в града случва се и с 70-80км по булевардите иначе гледам да я карам до 2000об в града извън него до към 2500-2750об абе към 110-120км
Коментар
-
Поздрав за Емзо от едно тракащо и вибриращо дизелче!Отивам днес на неФролог заради вчерашното ми пътуване https://www.youtube.com/watch?v=8VnuLkG2YZUЕ, разхода му е средно 11/100, ама такъв е животаAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
emzo написа:Явка, аз ако имам пара за ново Хюнди .... е*ем ти и италианското автомобилостроенеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:emzo написа:Явка, аз ако имам пара за ново Хюнди .... е*ем ти и италианското автомобилостроенеFiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:Yavor написа:emzo написа:Явка, аз ако имам пара за ново Хюнди .... е*ем ти и италианското автомобилостроенеA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
emzo написа:Виж bmw 120d По-конкретно каталожния му разход. А е само 184к.с.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:betuk написа:Yavor написа:emzo написа:Явка, аз ако имам пара за ново Хюнди .... е*ем ти и италианското автомобилостроенеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:BO написа:betuk написа:Yavor написа:emzo написа:Явка, аз ако имам пара за ново Хюнди .... е*ем ти и италианското автомобилостроене
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар