От моя скромен опит мога да кажа следното ,че една по мощна кола гори колкото и по слаба дори и по малко. Пример първи: имах Мерцедес 2.5Д с пет цилиндра и горях средно по около 6.5л. Тия с четирите цилиндра когото и да попитах казваха, че горят между 7-8л. Пример втори : имах Пунто бензинка 1.2 пълна инжекция и зимата под 12л не падаше , а по топлото около 6-7л Сега Стилото ми е чудесно с горенето 4.5л Джипката понеже е тежка кола и тя е дизел 2000 куб. 83 коня както и да я карам си гори 6.5 до 7л. Маниерът ми на каране е еднакъв при всички коли .По мощната кола върви добре и с по малко натиснат педал на газта ,докато по слабата за да се движиш пак с такава скорост си иска по яко натискане на газта и от там и по висок разход.Такива са моите наблюдения.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
коцев написа:От моя скромен опит мога да кажа следното ,че една по мощна кола гори колкото и по слаба дори и по малко. Пример първи: имах Мерцедес 2.5Д с пет цилиндра и горях средно по около 6.5л. Тия с четирите цилиндра когото и да попитах казваха, че горят между 7-8л. Пример втори : имах Пунто бензинка 1.2 пълна инжекция и зимата под 12л не падаше , а по топлото около 6-7л Сега Стилото ми е чудесно с горенето 4.5л Джипката понеже е тежка кола и тя е дизел 2000 куб. 83 коня както и да я карам си гори 6.5 до 7л. Маниерът ми на каране е еднакъв при всички коли .По мощната кола върви добре и с по малко натиснат педал на газта ,докато по слабата за да се движиш пак с такава скорост си иска по яко натискане на газта и от там и по висок разход.Такива са моите наблюдения.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
emzo написа:Dido_Lyubenov написа:С Марчето - TD100, падам до около 4/100 извънградско при движение предимно с 90 - 100 км/ч и редки настъпвания при изпреварванеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:коцев написа:От моя скромен опит мога да кажа следното ,че една по мощна кола гори колкото и по слаба дори и по малко. Пример първи: имах Мерцедес 2.5Д с пет цилиндра и горях средно по около 6.5л. Тия с четирите цилиндра когото и да попитах казваха, че горят между 7-8л. Пример втори : имах Пунто бензинка 1.2 пълна инжекция и зимата под 12л не падаше , а по топлото около 6-7л Сега Стилото ми е чудесно с горенето 4.5л Джипката понеже е тежка кола и тя е дизел 2000 куб. 83 коня както и да я карам си гори 6.5 до 7л. Маниерът ми на каране е еднакъв при всички коли .По мощната кола върви добре и с по малко натиснат педал на газта ,докато по слабата за да се движиш пак с такава скорост си иска по яко натискане на газта и от там и по висок разход.Такива са моите наблюдения.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Без климатик около 1/3 от пътуването. И като казвам около, значи не съм го засичал с огромна точност, но то с газаджии не се спори на тема разход :D Газта е вълшебното гориво Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Това 4.5л е среден разход. За това на предната страница ви показах снимките на километража и показанията Изминатите 2 100км са за периода от първи май до началото на юли и карането е смесено .Миналата година когато тръгнах за сбирката на Китен ,нулирах километража в Ловеч и вече навлизайки в Бургас стигнах разход до там от 3.9л и пристигнах в Китен с показания 4.2л, защото имах обиколка в Бургас и после малко обикаляне в Китен докато открия хотелчето.Сегашното измерване е направено и при работещ климатик . Най вероятно от тия 2100км половината са били с пуснат климатик.Правих и замерване на магистралата за моментния разход на гориво и при скорост 100км по равно място отчита 3л. Със същата скорост от 100км при изкачване на баир вече разхода се вдига и стига до 5л.
Коментар
-
при тези разходи май оборотомерът не подминава 2000об и педала на газта не го натискате повече от 2мм или някой ви дърпа през половината пътразход на място 500-600гр/чразход на място с клима 700-900гр/чпри спазване на всички ограничения 100км извън градско но не на магистрала се изминават за около 90мин дори и да ви дърпат из целия път ще изгорите около 1.5л нафта а вие за 100км горите 3.9луспех с икономичното каранеBravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:при тези разходи май оборотомерът не подминава 2000об и педала на газта не го натискате повече от 2мм или някой ви дърпа през половината пътразход на място 500-600гр/чразход на място с клима 700-900гр/чпри спазване на всички ограничения 100км извън градско но не на магистрала се изминават за около 90мин дори и да ви дърпат из целия път ще изгорите около 1.5л нафта а вие за 100км горите 3.9луспех с икономичното каранеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Понякога най ме яд и се чувствам голяма будала че си казвам супер честно колко ми горят колите. Като един приятел навремето караше една дърта тройка с 2000 кубика матор - е той докато беше негова упорито твърдеше че гори 8-9 на градско и 6 на дълго... Като я продаде, в момент на подпийнало откровение ми каза : "Явка, добре че я махнах, ушите ми изяде - 14-15 на градско и под 10 не падаше на дълго!" а тогава още на инджекциони не се слагаха газови... Говоря за преди 15тина че и повече години. Разхода на др.Коцев го признавам за вярно, защото е набор на баща ми и вероятно кара като него - Сценика (1,6, бензин) не дига над 8,5 на градско с климатик, ама се кара само около 1800 оборота, с не повече от 30км/ч. На другите - не ви вярвам, честно. Особено на тези дето давате разход по- нисък или около заводския!Ми бъдете мъже - изпъчете се и кажете - гори като ламя, мамка й, ама си я обичам!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Какво да ти кажа, Явка ? И от мен си доста по-малък, ама аде !? ТД100 има най голям въртящ момент при 2200 об/мин, а точно при тези обороти, "за нещастие" на 5 -та предавка дъжи около 90 км/ч , което не пропуснах да спомена, ама то не е важно да се чете, по-скоро се поглежда една цифричка изапочват големите обяснения как то това не може да е така :D Типично българска работа - българина прави всичко възможно да докаже, че нещо си не е възможно, па ако ще то да му избоде очите. В крайна сметка никой не карам да ми вярва, нито имам намерение да продавам колата, нито пък искам някой да ми завижда !? Ама що ли си хабя клавиатуратаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
коцев написа:Това 4.5л е среден разход. За това на предната страница ви показах снимките на километража и показанията Изминатите 2 100км са за периода от първи май до началото на юли и карането е смесено .Миналата година когато тръгнах за сбирката на Китен ,нулирах километража в Ловеч и вече навлизайки в Бургас стигнах разход до там от 3.9л и пристигнах в Китен с показания 4.2л, защото имах обиколка в Бургас и после малко обикаляне в Китен докато открия хотелчето.Сегашното измерване е направено и при работещ климатик . Най вероятно от тия 2100км половината са били с пуснат климатик.Правих и замерване на магистралата за моментния разход на гориво и при скорост 100км по равно място отчита 3л. Със същата скорост от 100км при изкачване на баир вече разхода се вдига и стига до 5л.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Нямам време да прочета цялата тема, но не знам някой писал ли е за това че разхода трябва да се отчита като се пътува от точка А до точка Б и обратно до точка А. Щото аз например правя на отсечката с. Шереметя - В.Търново бирената фабрика разход 0 / 100 km който е минавал от там знае защо. Хайде сега де. извънградско се води и затова ми е нисък разхода... даже съм на печалба щото ми зарежда акумулатора от нищото.
Коментар
-
betuk написа:коцев написа:Това 4.5л е среден разход. За това на предната страница ви показах снимките на километража и показанията Изминатите 2 100км са за периода от първи май до началото на юли и карането е смесено .Миналата година когато тръгнах за сбирката на Китен ,нулирах километража в Ловеч и вече навлизайки в Бургас стигнах разход до там от 3.9л и пристигнах в Китен с показания 4.2л, защото имах обиколка в Бургас и после малко обикаляне в Китен докато открия хотелчето.Сегашното измерване е направено и при работещ климатик . Най вероятно от тия 2100км половината са били с пуснат климатик.Правих и замерване на магистралата за моментния разход на гориво и при скорост 100км по равно място отчита 3л. Със същата скорост от 100км при изкачване на баир вече разхода се вдига и стига до 5л.Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар