Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

FIAT MAREA Weekend - 1.9JTD+чип = 140 коня градско: 6.5-6.6л/100 км извънградско: 4.9-5.0л/100 км Разхода на гориво е при агресивно каране в града ( до 80 км/ч ...с рязки потегляния).....и извънграда (дали с 90 или с 130 се тая) ...пак леко агресивно каране ... БЕЗ РИСК ЗА ДРУГИТЕ !!!!!!!!Нафтата предимно от Ромпетрол или Лукоил.....в краен случай ОМВ
    Алфа без кожа е като жена без цици !
    Alfa Romeo-156-Sportwagon-2.4JTD-150hP-2002

Коментар

BO написа:
      BO написа:
      ...п.п. Между другото вървя към рекордно нисък разход от както колата е в мен и като имам крайния резултат ще се похваля :D...
      Ами ей на, дойде времето да се похваля.Разхода го смъкнах до 6.79л/100км п.п. Врътнах точно 10к на колата. От тези 10к имам точно 403км извънградско, едно излизане до Троян.Това означава, че шофирането ми е около 96% само градско. Та за 96% градско шофиране средния разход ми е 7.8л/100км Дизел руулз
      ей, онази добавка действа значи
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

tomsan не съм карал 1,9 на Либра, но имам опит с 1,9 на Браво. Знам, че има разлики.Според мен 2,4-то е високоскоростен бегач, в смисъл може да поддържа висока скорост без проблем (160-180км/ч) почти постоянно. При такова каране 5-тото гърло си казва думата С 3000 оборота съм някъде 155км/ч. Всичко по-горе са мои лични впечатления.
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

pakumba написа:
          BO написа:
          BO написа:
          ...п.п. Между другото вървя към рекордно нисък разход от както колата е в мен и като имам крайния резултат ще се похваля :D...
          Ами ей на, дойде времето да се похваля.Разхода го смъкнах до 6.79л/100км п.п. Врътнах точно 10к на колата. От тези 10к имам точно 403км извънградско, едно излизане до Троян.Това означава, че шофирането ми е около 96% само градско. Та за 96% градско шофиране средния разход ми е 7.8л/100км Дизел руулз
          Да, вече ми се схваща прасеца и не мога да разгъвам докрай стъпалото на десния крак. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            pakumba написа:
            BO написа:
            BO написа:
            Да, вече ми се схваща прасеца и не мога да разгъвам докрай стъпалото на десния крак. Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
            Я кажете за какво говорим, че с климатика под 10/100 не мога да падна в Хасково... Даже ми мирише че съм почнал да наближавам 11/100
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

tyson написа:
              tomsan не съм карал 1,9 на Либра, но имам опит с 1,9 на Браво. Знам, че има разлики.Според мен 2,4-то е високоскоростен бегач, в смисъл може да поддържа висока скорост без проблем (160-180км/ч) почти постоянно. При такова каране 5-тото гърло си казва думата С 3000 оборота съм някъде 155км/ч. Всичко по-горе са мои лични впечатления.
              Ники и аз говоря за 1.9 на Стило, там кутията е различна спрямо на Либрата 1.9/2.4, ама и аз със 3000рпм съм на 155км/ч.П.п към колегата Yavor: Моето Стило в малкия "град" сега лятото с климатик на къси разстояния дава нещо от порядъка на 8.5/9.0 по борд, а по груби сметки и на колонка идва толкова.
              Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Yavor написа:
                Я кажете за какво говорим, че с климатика под 10/100 не мога да падна в Хасково... Даже ми мирише че съм почнал да наближавам 11/100
                Лично аз си мисля, че при теб е физичен проблем. Най-вероятно имаш прекалено късо ахилесово сухожилие.Ъгъла на стъпалото ти стои постоянно в една такава стойка, където не е полезна за разхода. Преследвал съм те и знам, че моето по-агресивно каране е твое всекидневно сигурно, при положение, че знаеш, че някой те следва и трябва да си по-разумен. Представям си те като си освободен на пътя без опашка. :D
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

От 1ви май до вчера съм изминал тия километри с тоя среден разход. :D :D
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                    Градский :D как го постигаш, аз в тоя град около 6 л варирам, като 180-190 км са два пъти до село и до Плевен .Останалите 140-150 са в града - с 20,5 литра от Лукойла......
                    Fiat palio 1.7td

Коментар

Ами с чалъм ,като спазвам правилника и се движа със скорост 80-90 при хубав път като този до Троан. Оборотомера ми е стигал най много до 1800 оборота В града си ползвам крачкомера и пердаша пеша ,защото стигам по бързо за където съм тръгнал и не правя обиколки да намеря къде да паркирам. :D Все пак от тия 2100км имам една трета из града и на село обикалям за какво ли не .Пък и ела някога към сервиза ми и ще си побъбрим.ПП Зареждам само на Ром петрол и ти го препоръчвам. :D

Коментар

BO написа:
                        Yavor написа:
                        Лично аз си мисля, че при теб е физичен проблем. Най-вероятно имаш прекалено късо ахилесово сухожилие.Ъгъла на стъпалото ти стои постоянно в една такава стойка, където не е полезна за разхода. Преследвал съм те и знам, че моето по-агресивно каране е твое всекидневно сигурно, при положение, че знаеш, че някой те следва и трябва да си по-разумен. Представям си те като си освободен на пътя без опашка. :D
                        Изеде ме.... Еее, тва ако река да си продавам колата всички ще си мислят че имам най-издуханата алфа на света бре... Я да спрете да ми плюете дясното краче! Вярно е че малко ’бойко’ карам, ама чак пък толкоз... Вие па карате като баби, да ви кажа честно.Иммортала и той само ми се фъчка колко малко му горяла на метан, па ако кара зад мене ми се дига разхода с няколко кила Ама то па ако не ми пее турбаланчо, кефа от возенето пада наполовина!Лошото е че и зимата, и лятото са ми много къси разстоянията и се получава голям разход - зимата заради студената кола, лятото заради прекалено напечената и все още неохладена кола - климатика яко напъва през цялото време...И най вече заради традиционните ми 4км черен път всеки ден. Миналата седмица жена ми беше в отпуска и си бяха с дребния в къщи - ми заради това че не го водя до нашите всеки ден по черния път, разхода ми падна поне с 1,5-2 литра текущата седмица! Там ми е съсипия както за разхода, така и за окачването, така и за всички видове филтри - лятото са жестоки прахоляци по пътя, а зимата - мощно кал. Сега обещават че щели да асфалтират, да видим...

Коментар

betuk написа:
                          коцев написа:
                          Градский :D как го постигаш, аз в тоя град около 6 л варирам, като 180-190 км са два пъти до село и до Плевен .Останалите 140-150 са в града - с 20,5 литра от Лукойла......
                          После ревете като ви се запекат геометрийте на турбаланчовците...

Коментар

Ами аз така и така не я използвам турбината .

Коментар

СЕВ тука си прав...предпочитам с малко по високи обороти и по малката предавка с по малко газ...формулата на кефа и икономията...нищо друго. :D важи за всички двигатели ...и някои се чудят как хвърчи 1.3 европечката в нужда на ускорение особенно в градски условия...
                              petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

коцев написа:
                                Ами аз така и така не я използвам турбината .
                                Бате Коцев доста здрави нерви имаш между другото...
                                petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

Коментар

Working...
                                X