Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

batproho написа:
    Viiipeer написа:
    batproho написа:
    Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...
    Промяна на това, дали някоя от споменатите "лоши" бензиностанции да са станали по-качествени от гледна точка на гориво...
    Всичко идва от едно място (почти), зависи вече на конкретния обект, колко ще се постараят (в добрия или лошия смисъл) ...
    Стараят се, стараят се. В добрия за тях и в лошия за нас смисъл.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

София-Монтана-София 4/100 през Витиня, с 2ма човека без багаж. Като душманско каране само в баира и когато изпреварвам. Повече от 160-170 (и то за кратко) не съм вдигал, че ме е страх да не се строши тая печка. София-Рилски манастир-София около 3.8/100 без багаж (общо с жената и децата тежим около 200кг). Дотук добре. Когато жена ми ходи на работа с фиатчето; кв.Левски-бул. България до Тойота- кв. Левски (общо 24 км. разст.) под 8/100 не може да падне. Зареждам си вкъщи докато прелее в едно и също положение на колата, от една и съща нафта. Само не мога да си обясня двойния разход- градско/извънградско. П.П. Забравих да кажа че по нанадолното я карам като камион - на N докато не падне до 80км/ч.
      VW Passat ABF kombi: FIAT Bravo 1.9 JTD

Коментар

моята започна да харчи доста каране по 5км на ден в града и с 12л 100км това ми се струва доста кажете къде в Пловцив да я закарам на диагностика да я погледнат

Коментар

Vladito написа:
          София-Монтана-София 4/100 през Витиня, с 2ма човека без багаж. Като душманско каране само в баира и когато изпреварвам. Повече от 160-170 (и то за кратко) не съм вдигал, че ме е страх да не се строши тая печка. София-Рилски манастир-София около 3.8/100 без багаж (общо с жената и децата тежим около 200кг). Дотук добре. Когато жена ми ходи на работа с фиатчето; кв.Левски-бул. България до Тойота- кв. Левски (общо 24 км. разст.) под 8/100 не може да падне. Зареждам си вкъщи докато прелее в едно и също положение на колата, от една и съща нафта. Само не мога да си обясня двойния разход- градско/извънградско. П.П. Забравих да кажа че по нанадолното я карам като камион - на N докато не падне до 80км/ч.
          Колега, следващия път като отидеш до Монтана може да се върнеш милиадер:http://www.automedia.bg/news/article_15710.html Но повързай, че така като чета тая тема имаш много конкуренти
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Vladito написа:
            Карай на "N" и да видиш как се търси автомат по моргите.
            Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Трима души с багаж + 3 чифта ски на покрива, непочистени заснежени пътища в по-голямата част на отиване, сравнително сухи на връщане, по маршрут България, Сърбия, Хърватска, Словения, Италия и обратно - общо 2 914 км с 203 литра -> 6,97 л/100 км. Това при средна скорост 88 км/ч (стремях се да поддържам където е възможно 140 км/ч по километраж, т.е. около 130 км/ч реална скорост).За първи път регистрирам такава голяма разлика между средния радход по трип компютър и засечения на колонка - 0,77 л/100 км. Като цяло съм доволен от поведението и разхода на Стилото, като се има предвид състоянието на пътищата, 1,5 ч. влачене с 25 км/ч. след снегорините в Словения и боксуването в една канавка на баир в Италия.
              Прикачени файлове
              ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Опитах се да отговоря с цитат, писах и редактирах 2 часа. Накрая изчезна. Явно съм неграмотен. Иначе това дето съм го написал за разхода е вярно. Аз сипвам нафтата.
                VW Passat ABF kombi: FIAT Bravo 1.9 JTD

Коментар

400км извънградско и 220 градско в София.По борд 6,1л/100кмПо колонка 6,68л/100кмЧестно казано не знам на кое да вярвам понеже и зарежданията може да не са точни. Още повече че едното беше в Бургас другото в София
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

аз явно имам сериозен проблем,карам само градско на къси разтояния по 5 по 3 километра.сменям предавките междо 2500 и 3000.сега последните мецеци ми гори около 12-13.къде може да е проблемът.ПУНТО 1.7-70К

Коментар

Я пробвай като сменяш на 2000рпм.Иначе за Стз си е нормален високия разход, ама чак 13 от 1.7 мотор.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За два месеца съм минал 500км. Много често съм я оставял само да работи в студа на паркинга, а карането е на къси разстояния в пак студа. Като разход ми даде 8/100, така че тези 13 литра ми се струват много. Като начало зареди на Ромпетрол и виж дали ще има промяна.
                        Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Рекорден разход за 1.910.11л/100км.Разбиващо каране в преспи, студ и задръствания.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            Рекорден разход за 1.910.11л/100км.Разбиващо каране в преспи, студ и задръствания.
                            Боби и Стилото правеше около 10-ка в адските студове с работа на място и т.н, като не мисля че има място за притеснение ако се вземат в предвид условията.
                            Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Някой да се е притеснил? Даже си е хвалба това.Просто фактите са факти.А и този разход не е постиган с работа на място (умишлено), освен когато колата е буксувала да речем 1 час на едно място в опита си да излезе от някъде Това съчетано с около 10-12км/ч средна скорост и резултата е наличен п.п. На два пъти даже след неумишления престой се налагаше да допълзявам с БМВ-то и да я спасявам от преспите.За моя най-голяма радост с БМВ-то нито веднъж не съм закъсвал и да се е налагало някой да ми помага, а не е като да не съм се набивал нарочно винаги през по-лошия път
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тва хвалба ли е или оплакване, сега... Не разбрах нещо... Забрави да кажеш че баварката е щар-по-щар... (по нашенски) То и с алфата съм минал от невероятни места, ама лопатата си беше все с мене, а и колко пъти буксувах...А снега тука беше мнооооого...Па за разхода на 1,9 вижте назад в темата какви снимчици съм пускал и тогава се хвалете с висок разход...Последния месец не само ми разгони фамилията на окачването, ами и на средния разход. Посеследна засечка - 700км с гориво за 150 кинта, някъде около 8,5 средно, като 400 от тях - извънградско и то бавничко...
                                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Working...
                                X