Фият Стило 1.9 JTD 115 k. по борд в тези студове -25 10.7 10.9 на сто.Това е на къс побег всяка сутрин 3 км. и вечер 3км. колата нощем е в гараж. Нормално ли е според вас?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
dule161 написа:Фият Стило 1.9 JTD 115 k. по борд в тези студове -25 10.7 10.9 на сто.Това е на къс побег всяка сутрин 3 км. и вечер 3км. колата нощем е в гараж. Нормално ли е според вас?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Тия дни и аз ще се изплаша като заредя. Досега изминати 400км а стрелката на резервоара вече е на средата. Друг път минавам по 600 и тогава стига до средата. Но всяка сутрин и вечер по 10мин. на място. От както смених радиатора на парното в много малко случаи вдига 90*С. днес стоях 1час на околовръстното без да помръдна и см.
Коментар
-
Yavor написа:На ви перфектен среден разход....Емо, ти можеш ли да се похвалиш с такъв?Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
emzo написа:Явка к’во направи ти ве ?Да не е за 10-15км това ?Над 11 не съм я качвал, дори на полигона в снега.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
dolarcho написа:Значи е нормално. За извънградско пада с около 2,5/100км. като скоростта е м/у 90 и 120. което според мен е добре. А колата я карам по следния начин. Тръгвам сутринта, карам 12км 8 от който са по цариградско и гася. Вечерта паля и карам 18км който са си вече само в градски условията като почти винаги си включвам 4-та и 5-та. За 4-та даже е винаги за пета когато има такава възможност щото тя под 50 не може да върви на 5-та.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Абе дизел, дизел ама дай да го покарам малко и ще решиш че най малкото не ти работи дебитомера. При моето каране в обороти и навика да караш на бензин бая ше се стреснеш от разхода който мога да ти докарам
Коментар
-
D. Stanev написа:Да, май наистина всички зареждат от Лукойл, но после евентуално слагат някакви добавки. От 5 години карам дизел и съм изпробвал различни бензиностанции, но не съм установил съществени разлики в поведението на колата, като изключим няколко случая с отявлено кофти нафта, когато пушеше повече. Най-разочарован останах от скъпата нафта на ОМВ - напълних догоре и не усетих разлика нито във вървежа, нито в разхода. Затова си зареждам предимното от базата на Лукойл в Благоевград където е с 6 ст. под обявената на бензиностанциите на веригата... Пък ако искам добавака, чат-пат сипвам газчица.
Коментар
-
Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
От София до Бургас 6л./100км с 5 човека и багаж, и скорост 140 по магистралата на темпомат и 110-120 по останалия път.Бургас София 5,2л./100км с 4 човека и малко по-бавно каране - 110 на нормалния път и 130 по магистралата. Сутринта градско около 20км 6,8л./100км по борд компютър. Средна скорост 25км/ч.Всичко това за Алфата :D . В сравнение с Фиата е екстра.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
batproho написа:Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...
Коментар
-
Viiipeer написа:batproho написа:Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар