Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фият Стило 1.9 JTD 115 k. по борд в тези студове -25 10.7 10.9 на сто.Това е на къс побег всяка сутрин 3 км. и вечер 3км. колата нощем е в гараж. Нормално ли е според вас?

Коментар

dule161 написа:
      Фият Стило 1.9 JTD 115 k. по борд в тези студове -25 10.7 10.9 на сто.Това е на къс побег всяка сутрин 3 км. и вечер 3км. колата нощем е в гараж. Нормално ли е според вас?
      И аз съм така с Пунтото, мисля че е нормално.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

9.3/100 тия дни по колонка,а по компа малко повече - 9.6/100Паля, карам 1.5км и гася.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На ви перфектен среден разход....Емо, ти можеш ли да се похвалиш с такъв?
          Прикачени файлове
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Тия дни и аз ще се изплаша като заредя. Досега изминати 400км а стрелката на резервоара вече е на средата. Друг път минавам по 600 и тогава стига до средата. Но всяка сутрин и вечер по 10мин. на място. От както смених радиатора на парното в много малко случаи вдига 90*С. днес стоях 1час на околовръстното без да помръдна и см.

Коментар

Yavor написа:
              На ви перфектен среден разход....Емо, ти можеш ли да се похвалиш с такъв?
              Моя днес беше 16 и кусур с Алфата.Това трип от около 10км. Средната скорост сигурно ми е била 5-6км/чПовечето време мина в боксуване и в бутане на други колеги за да се разминем.1 час се прибирам само в квартала - става въпрос сигурно за 500м
              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Явка к’во направи ти ве ?Да не е за 10-15км това ?Над 11 не съм я качвал, дори на полигона в снега.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Явка к’во направи ти ве ?Да не е за 10-15км това ?Над 11 не съм я качвал, дори на полигона в снега.
                  Двайсетина километра градско, с няколко палента и гасенета по за час, естествено в дълбокия сняг - трета не е включвана изобщо Работа на място - колкото искаш, сигурно час, ама той борд компютъра не я отчита по принцип Бензинова кола в тези условия - 25/100, ако е на газ - 30/100 поне...И пак не ще да загрее пущината... Ебати ледения мотор зимата, а лятото - малко жопки и завира... Хмммм...Обаче VDCто е голяма работа, да знаете... И системата против буксуване - стиска спирачката на буксуващотото колело и бегам, бегам Ако искам да съм неуправлям - изключвам всичко
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

dolarcho написа:
                    Значи е нормално. За извънградско пада с около 2,5/100км. като скоростта е м/у 90 и 120. което според мен е добре. А колата я карам по следния начин. Тръгвам сутринта, карам 12км 8 от който са по цариградско и гася. Вечерта паля и карам 18км който са си вече само в градски условията като почти винаги си включвам 4-та и 5-та. За 4-та даже е винаги за пета когато има такава възможност щото тя под 50 не може да върви на 5-та.
                    Колеги, как така включвате 5-та в градски условия? Аз 5-та я включвам само извънградско и то след 80км/ч.?

Коментар

S_BANKOV написа:
                      Абе дизел, дизел ама дай да го покарам малко и ще решиш че най малкото не ти работи дебитомера. При моето каране в обороти и навика да караш на бензин бая ше се стреснеш от разхода който мога да ти докарам
                      Колега, аз понеже само дизел карам и не съм много навътре с автомобилите, но съм чел в този форум че трябва да се "гали" педала на газта и да се тръгва плавно, тоест да вдига скорост постепенно аз не да се ускорява рязко. Това ли е начина за икономично каране?

Коментар

D. Stanev написа:
                        Да, май наистина всички зареждат от Лукойл, но после евентуално слагат някакви добавки. От 5 години карам дизел и съм изпробвал различни бензиностанции, но не съм установил съществени разлики в поведението на колата, като изключим няколко случая с отявлено кофти нафта, когато пушеше повече. Най-разочарован останах от скъпата нафта на ОМВ - напълних догоре и не усетих разлика нито във вървежа, нито в разхода. Затова си зареждам предимното от базата на Лукойл в Благоевград където е с 6 ст. под обявената на бензиностанциите на веригата... Пък ако искам добавака, чат-пат сипвам газчица.
                        Аз когато купувах колата и пуснах тема във форума и колегите ме посъветваха от OMV да зареждам и в никакъв случай от Shell, в краен случай отр Lukoil и до ден днешен зареждам само от OMV, някаква промяна да има?

Коментар

Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...
                          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

От София до Бургас 6л./100км с 5 човека и багаж, и скорост 140 по магистралата на темпомат и 110-120 по останалия път.Бургас София 5,2л./100км с 4 човека и малко по-бавно каране - 110 на нормалния път и 130 по магистралата. Сутринта градско около 20км 6,8л./100км по борд компютър. Средна скорост 25км/ч.Всичко това за Алфата :D . В сравнение с Фиата е екстра.
                            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

batproho написа:
                              Промяна освен в цената, каква да има? Веригите бензиностанции също зареждат от ЛукОил (с малки изключения) просто зависи кой и как "нарежда" горивото, слагат ли се или не добавки, та така...
                              Промяна на това, дали някоя от споменатите "лоши" бензиностанции да са станали по-качествени от гледна точка на гориво...

Коментар

Viiipeer написа:
                                batproho написа:
                                Промяна на това, дали някоя от споменатите "лоши" бензиностанции да са станали по-качествени от гледна точка на гориво...
                                Всичко идва от едно място (почти), зависи вече на конкретния обект, колко ще се постараят (в добрия или лошия смисъл) ...
                                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                                X