Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dolarcho написа:
    Колеги, карам 1.9ТД - 75кс. Колата я карам супер леко, само в градски условия, сутрин и вечер и то не в най-големите задръствания, за отсечки от по около 15-30км на ден, и ми се струва че много гори нещо. Разхода ми градско на 100км е 8.5/9л. Това нормално ли е според вас ?
    Изглежда ми нормално. И аз стигам приблизително такъв разход в подобни условия. Не вземай като критерий разхода на градско, понеже вече градското в големите и средно-големите градове стана отвратително.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз доколкото съм чел, по каталог TD100 го дават 8.5 градско. За td75 едва ли е много по-различна ситуацията. Толкова голяма кола, особено зимата според мен няма как да даде много по-малък от този разход, който каквото иска да разправя...
      ex FIAT Marea 1.9 TD100

Коментар

Снощи заредих и нулирах борд компира...Тази вечер показваше - 35км, среден разход 16/100...мухахахах и то без да отчита работата на място... А и лъже като циганин де, показва по малкоЕ, малко снежец има, побоксувахме, на 3та почти не съм включвал, ама... подробности Утре я оставям да си почива в гаража... Ще карам служебна кола Че с тоя разход, главата ще ми изяде
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

ganchoto написа:
          Аз доколкото съм чел, по каталог TD100 го дават 8.5 градско. За td75 едва ли е много по-различна ситуацията. Толкова голяма кола, особено зимата според мен няма как да даде много по-малък от този разход, който каквото иска да разправя...
          На 106-та страница в тази тема 12-ти пост ! http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...asc&start=1575 ТД100 - 8.7 ТД75 - 8.5 градско за седаните а за комбитата + 0.2 л. за 100 км пробег. Е, аз по принцип съм по-близо до първата таблица - 7.6/100 , но зависи от градското :D По някога 6/100 по някога 9/100 ...
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Значи е нормално. За извънградско пада с около 2,5/100км. като скоростта е м/у 90 и 120. което според мен е добре. А колата я карам по следния начин. Тръгвам сутринта, карам 12км 8 от който са по цариградско и гася. Вечерта паля и карам 18км който са си вече само в градски условията като почти винаги си включвам 4-та и 5-та. За 4-та даже е винаги за пета когато има такава възможност щото тя под 50 не може да върви на 5-та.

Коментар

dolarcho написа:
              Значи е нормално. За извънградско пада с около 2,5/100км. като скоростта е м/у 90 и 120. което според мен е добре. А колата я карам по следния начин. Тръгвам сутринта, карам 12км 8 от който са по цариградско и гася. Вечерта паля и карам 18км който са си вече само в градски условията като почти винаги си включвам 4-та и 5-та. За 4-та даже е винаги за пета когато има такава възможност щото тя под 50 не може да върви на 5-та.
              Ами, да, нормално е!

Коментар

Нормално ли е Stilo 1.9 JTD 115 коня по борд комп. да дава 8.4 разход ? До колко този разход е верен ? Сменял съм MAF сензор ако има някакво значение ...Може ли колата да се закачи на компютър и да се види колко харчи реално ?Направо се изумих като видях какво пише, защото вчера карах един Golf 4 TDI 110 коня - като го взех разхода по борд комп. беше 5.3 или 5.4 ... докато го карах при мен разхода падна на 4.9, защото не е моя кола и не съм я ръчкал (нормално каране). Но при положение, че са почти 1 към 1 от къде идват тези 3.5 литра - което е много ...
                Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03

Коментар

Градско или извънградско ?
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Да градско, но не съм постоянно в задръствания, светофари и т.н.

Коментар

Ами нормално е според мен.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Интересно - тази сутрин ходих до Пловдив - на отиване ми даде разход 6/100 по борд компира, после на връщане спадна до 5,3, като в този разход се включва и отиването... Не мога да си го обясня.На отиване вярно беше много студено -18-19, на връщане -11 до -5 вече на обяд...Разликата е че на отиване беше 150кг по-натоварена колата.Карал съм еднакво, даже сякаш на връщане по-бързичко.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Не съм го казвал, но пак ще повторя Разход се засича, като се мине един маршрут в двете посоки ! Винаги в едната посока, разхода е по-голям, поради особеностите на релефа.

Коментар

Martin’s написа:
                            Нормално ли е Stilo 1.9 JTD 115 коня по борд комп. да дава 8.4 разход ? До колко този разход е верен ? Сменял съм MAF сензор ако има някакво значение ...Може ли колата да се закачи на компютър и да се види колко харчи реално ?Направо се изумих като видях какво пише, защото вчера карах един Golf 4 TDI 110 коня - като го взех разхода по борд комп. беше 5.3 или 5.4 ... докато го карах при мен разхода падна на 4.9, защото не е моя кола и не съм я ръчкал (нормално каране). Но при положение, че са почти 1 към 1 от къде идват тези 3.5 литра - което е много ...
                            Това го наблюдават и приятели фенове на VW - тези със "старата" технология 90 и 110 к.с. са по-икономични от ПД. И на мен ми е интересно от какво се получава.
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ПД не са икономични, но в случая "Старата" технология НЕ мисля, че е по-икономична от Е3 JTD-тата.п.с. пък и с ваг-ком може да се манипулира борд компа
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А на въпроса "колко е реално това което изписва на борд комп." и "може ли да се закачи на компютър да се види колко харчи реално" ...Или каквото изписва на борд комп. ще изпише и на закачен такъв ?

Коментар

Working...
                                X