Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Околовръстното - бившата Деси, срещу съботния пазар.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колко е истина незнам, но като говорих с един водач на цистерна всички бензиностанции зареждали от нефтохима, а вече остава каква далавера правят на самите бензиностанции. Май някои наливат още нещичко за каймак.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
        Колко е истина незнам, но като говорих с един водач на цистерна всички бензиностанции зареждали от нефтохима, а вече остава каква далавера правят на самите бензиностанции. Май някои наливат още нещичко за каймак.
        Румъния ни е по-близо от нефтохима :D и си е румънска нафтата по нашите ромпетролски бензиностанции. И разликата е огромна, няма как да я постигнат с нафта от нефтохима.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

моментен разход по комп днес- 12,2. Изминати 7,5 км за 45 мин, средна скорост 12,2
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            моментен разход по комп днес- 12,2. Изминати 7,5 км за 45 мин, средна скорост 12,2
            А реално средната скорост винаги е по-ниска.Ако заложим на числата, които предвид запетаята мисля, че си ги дал абсолютно точно, то средната скорост ти излиза точно 10км/ч.Не знам защо така ама винаги ти слага около 2км/ч по-висока от реалната средна скорост.Засичал съм го това и за цял резервоар и е същото.п.п. Засичал съм на няколко коли, че ако средната скорост ти е около 20-22км/ч то разхода ти е толкова, колкото го пишат в книгите.Демек ако всеки напише колко му е разхода при средна скорост да речем от 21км/ч, то трябва да е около това в книгата.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Има две международни директиви, по които се изчислява разхода на гориво в л/100 км. Не знам как я изчисли тази средна скорост от 20 - 22 км/ч и реши да я вземеш като еталон ?
              Прикачени файлове
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

коцев написа:
                Както съм писал и преди-всичко зависи от нощната смяна. Зареждал съм на определена бензиностанция Ромпетрол във Варна и пак ми е давала голям разход. Затова зареждам само от една бензиностанция на Ромпетрол колкото и далеч да ми е.
                Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Да, май наистина всички зареждат от Лукойл, но после евентуално слагат някакви добавки. От 5 години карам дизел и съм изпробвал различни бензиностанции, но не съм установил съществени разлики в поведението на колата, като изключим няколко случая с отявлено кофти нафта, когато пушеше повече. Най-разочарован останах от скъпата нафта на ОМВ - напълних догоре и не усетих разлика нито във вървежа, нито в разхода. Затова си зареждам предимното от базата на Лукойл в Благоевград където е с 6 ст. под обявената на бензиностанциите на веригата... Пък ако искам добавака, чат-пат сипвам газчица.
                  Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

абе при мен сякаш има разлика в разхода като зареждам на ромпетрол и всички останали. Не съм на 100% сигурен де, все пак зависи от карането, ако студа навън, от вятъра ако щеш, скоро обаче ще установя със сигурност дали съм прав.
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                      Има две международни директиви, по които се изчислява разхода на гориво в л/100 км. Не знам как я изчисли тази средна скорост от 20 - 22 км/ч и реши да я вземеш като еталон ?
                      Ами няма две директиви. Тоест имало е едно време, ама към момента се използва само по-новата.Не съм я изчислил, а съм я наблюдавал на доста превозни средства. Ако ти имаш други наблюдения, сподели.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Е не знам как си пълните резервоарите точно до горе със сигурност като знам на моята БРАВА ТД 100 какво оригване и клатене на резервоара става докато се напълни до горе.Според мен последните 2-3-4л гориво ми се виждат спорни.Иначе моя разход за мен си е добър около 5,5 дълго и 8,5-10л казано градско макар че това градско ми се вижда доста разтегливо понятие.А за икономичното каране трябва добре да познаваш автомобила си да си говорите на един език, иначе натиснеш ли го ще ти го върне.
                        Човекът е човек когато е на път.

Коментар

Ами лесно се пълни, стига да имаш малко търпение:Ето на мен всяко зареждане ми изглежда по този начин:Сега зимата нафтата се пени малко повече, ама пробвах новата нафта на Лукойл и ми хареса, че наистина се пени значително по-малко и когато наливам от изключването на пистолета първия път до напълването става доста по-бързо. Това със сигурност е както е написано в брошурата на Лукойл.
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                            п.п. Засичал съм на няколко коли, че ако средната скорост ти е около 20-22км/ч то разхода ти е толкова, колкото го пишат в книгите.Демек ако всеки напише колко му е разхода при средна скорост да речем от 21км/ч, то трябва да е около това в книгата.
                            Подкрепям - и на Пунтото при тази средна скорост постигам заводският разход от 6,6 л/100км, но в момента ми е под 15 км/ч и разхода ми е 9,4 л/100км
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Разход от вчера- 4,8 при средна скорост 85 км. По борд, не претендирам за уникална точност. Интересното е, че същия маршрут, но в обратна посока, със същата нафта и въобще съшите условия- времето за пътуване се различава с няколко минути за рейнд от 150 км, но ми харчи 5,3-5,5. Каква разлика може да даде само от релефа...
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                                Разход от вчера- 4,8 при средна скорост 85 км. По борд, не претендирам за уникална точност. Интересното е, че същия маршрут, но в обратна посока, със същата нафта и въобще съшите условия- времето за пътуване се различава с няколко минути за рейнд от 150 км, но ми харчи 5,3-5,5. Каква разлика може да даде само от релефа...
                                Затова си има едно правило, че разход се засича при изминаване на един маршрут в двете посоки. Точно така си засякох последно разхода - Русе - Плевен - Русе. А когато става въпрос за тест, се прави и по време на безветрие, защото насрещният вятър повишава разхода, и обрато - попътния го намалява.

Коментар

Working...
                                X