Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ай да се похваля и аз На извънградско с EFIX DIESEL E5 на Ромпетрол - около 4/100. Имаше около 30% нафта от ЛукОйл, надявам се като се изчистя от гадната нафта напълно, да смъкна още малко На всичко отгоре в момента споменатата ромпетролска нафта е с 4 стотинки по-евтина от Екто-то на лука.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Абе тоя ЛукОйл и аз съм забелязъл,че като заредя там и много по-бързо ми светва резервата а маршрута е все един и същ......ще минавам и аз на ЕКО........
      93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
      00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
      * * * * * * * * * * * * * *
      Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

От лампа до лампа 370км със 50лв нафта от Лукойл обикновен дизел, 260км извънградско претъпкан с багаж, другите 110км мешано градско с примеси на извънградски маршрут на портмоне излиза около 5.0л/100км борда пак казва същото. Сега заредих Ромпетрол да видим какъв разход ще даде само градско в Русе.
        Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
          От лампа до лампа 370км със 50лв нафта от Лукойл обикновен дизел, 260км извънградско претъпкан с багаж, другите 110км мешано градско с примеси на извънградски маршрут на портмоне излиза около 5.0л/100км борда пак казва същото. Сега заредих Ромпетрол да видим какъв разход ще даде само градско в Русе.
          Само градско в Русе е много относително. Пробвай я на извънградско, но след като се поочистиш от лукойлската боза, и тябва да понавъртиш поне 300 - 400 км с ромпетролска нафта, след което ще разбереш къде е истината. От есента зареждам на Ромпетрол и то само на тоя срещу Оргахим - тоя дето горя из ония дни. Лошото е че не бях постоянен, а мешах редовно с ОМВ, Лукойл, или ЕКО. Но сега запчвам да зареждам само там. На 12-ти направих второ поредно зареждане там и навъртях едни 350 км извънградско и 200 градско, и сега ДВГ работи като часовник. Не е работил така добре даже като я купих. На сайта на Ромпетрол пише че EFIX прочиства горивната система, и колкото и да не ми се вярваше и да си мислех че е поредния опит за привличнае на клиенти, то се оказа истина. Но тряба да се покара 300 - 500 км с това гориво за да се усети ефекта. Днес пак заредих там и видях разликата в разхода.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            Ай да се похваля и аз На извънградско с EFIX DIESEL E5 на Ромпетрол - около 4/100. Имаше около 30% нафта от ЛукОйл, надявам се като се изчистя от гадната нафта напълно, да смъкна още малко На всичко отгоре в момента споменатата ромпетролска нафта е с 4 стотинки по-евтина от Екто-то на лука.
            Не искам да се заяждам,но как по дяволите направи този разход .Как караш че с TD100 да докараш 4/100.Моя личен рекорд е 4,7,но колата беше доста натоварена и като я пусна по инерция,сама си върви.
            Fiat Punto`04 1.2 60hp.
            Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
            ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
              tomsan написа:
              Само градско в Русе е много относително. Пробвай я на извънградско, но след като се поочистиш от лукойлската боза, и тябва да понавъртиш поне 300 - 400 км с ромпетролска нафта, след което ще разбереш къде е истината. От есента зареждам на Ромпетрол и то само на тоя срещу Оргахим - тоя дето горя из ония дни. Лошото е че не бях постоянен, а мешах редовно с ОМВ, Лукойл, или ЕКО. Но сега запчвам да зареждам само там. На 12-ти направих второ поредно зареждане там и навъртях едни 350 км извънградско и 200 градско, и сега ДВГ работи като часовник. Не е работил така добре даже като я купих. На сайта на Ромпетрол пише че EFIX прочиства горивната система, и колкото и да не ми се вярваше и да си мислех че е поредния опит за привличнае на клиенти, то се оказа истина. Но тряба да се покара 300 - 500 км с това гориво за да се усети ефекта. Днес пак заредих там и видях разликата в разхода.
              Миналата година по това време почнах да сипвам само Ромпетрол и така до към Май месец, честно казано съществена разлика в разхода не видях, може би мотора да работеше една идея по тихо, ама според мен е било втълпяване, иначе от към разход не мога да хвана кой знае какви разминавания.
              Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Ходих до Плевен с малки отклонения по трасето, и понеже след Бяла - русенско не съм пътувал скоро и не знаех къде са залагат последно и къде има камери, си карах с 90 км/ч , и само на места с до 110 -120 км/ч за кратко. Бяхме само двама в колата, и както казах с ромпетролска нафта. Преди това имах едно ходене до село - 50 + 50 км, и малко гадско - около 150 - 200 км. До сега с нафта от друго място не съм падал под 5/100 , че даже и 5,5/100. Но тоя разход е за последното ходене - Русе - Плевен - Русе с малко отклонения от маршрута, и с около 20 км градско включени - 380 км общо. И пак подчертавам - около 4/100 да речем +0,3 - 0,2 . Не съм го засичал съвсем точно. Дори нямах намерение да го засичам, заатова е около. И не съм карал по инерция никде - нямам тоя нвик ( професионално "изкривяване" ).

Коментар

Чак 4л е малко преувеличено ,защото едва ли има колега да кара като мен с окло 80км и въпреки това реално стигам 4.3 -4.5л. Да ,само на дълъг път може да даде толкова, но има ли и малко градско реално е около 4.5л. Лятото когато имаше сбирка на Китен при влизане в Бургас ми даваше 3.9л за разстоянието от Ловеч до Бургас ,но от Бургас до Китен се вдигна на 4.3л. Така че много зависи по какъв път се кара. Каквото и да си говорим двигателите JTD си горят най малко нафта в сравнение с останалите .Мое наблюдение.
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                    Чак 4л е малко преувеличено ,защото едва ли има колега да кара като мен с окло 80км и въпреки това реално стигам 4.3 -4.5л. Да ,само на дълъг път може да даде толкова, но има ли и малко градско реално е около 4.5л. Лятото когато имаше сбирка на Китен при влизане в Бургас ми даваше 3.9л за разстоянието от Ловеч до Бургас ,но от Бургас до Китен се вдигна на 4.3л. Така че много зависи по какъв път се кара. Каквото и да си говорим двигателите JTD си горят най малко нафта в сравнение с останалите .Мое наблюдение.
                    Съгласен съм че много зависи къде и по какъв път се кара, но до сега за 4 години и половина, такъв нисък разход не съм имал. И със премиум на ОМВ и с Профорс на петрол, и дизел+ на ЕКО, за сефте с ромпетролска виждам такъв нисък разход от тая голямата кола, и наистина перфектна работа на ДВГ, за това споделям. Никой не е длъжен да ми вярва, нито пък аз имам някакъв интерес да се правя на интересен.

Коментар

Между другото и аз зареждам двете си коли само на Ромпетрол откакто имат тук бензиностанция. Вече четвърта година .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                        Между другото и аз зареждам двете си коли само на Ромпетрол откакто имат тук бензиностанция. Вече четвърта година .
                        Това е истината.
                        Palio Weekend 1.7 TD

Коментар

Е, аз преди 4 години заредих на Ромпетол, ама май само рекламата на бензиностанцията беше такава, защото колата се скъса пуши, чак си мислех че е за основен рмонт. От тогава до септември миналата година бягах от Ромпетрол като циганче от учителска стая. За съжаление попаднах и на една уж ШЕЛ, ама добре че капнах само 10 литра. Сега съм твърдо решен да зареждам само на Ромпетрол, и то на определено място. Ако съм много далеч, ще му мисля.

Коментар

На Ромпетрол нафтата си е перфектна, двигателя работи по тихо, няма пушеци....... и най важното е, че никога не съм наливал количества от 58-59л. Светва ми лампата и зареждам около 50-52л. На Еко след светване все си събирам по 55 и нагоре. На Лукойл никога няма да заредя, не ме кефят. Ще угасна и ще ходя с тубата пеша, но при тях не зареждам.

Коментар

Откровено казано, тук на Лукойл нафтата е по-добра от тая на ЕКО. А на Петрол е по-добра от тая на Лукойл. За ШЕЛ нямам мнение, а на ОМВ нещо я развалиха. Само Ромпетрол, докто я развалят и нея, ако изобщо я развалят

Коментар

Я някой заралия да се включи и да каже къде се намира Ромпетрола в Стара Загора...... :D
                                93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
                                00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
                                * * * * * * * * * * * * * *
                                Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

Working...
                                X