Така,изминати 612км от които 140 градско и останалите В.Търново-София и обратно.Карах в ограниченията а на магистралата 100-110 при леки изпреварвания.Всичко това -32л нафта -пълно -пълно,5.2/100ми говори много добре за този преход!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Бургас-Варна-Бургас - 263км,Бравата ми даде 5.7/100.Като карането беше тип,полусмачкан педал на газта .В смисъл такъв,че на правите 100-110км,изпреварвания до 120км,по байрите на 5-та с колкото може 80-90-100,по завойте със стръмни нагорнища 3-та и 4-та до към 2500-3000обр.Мисля че е добре.Разхода е абсолютно точен.Заредих сутринта до горе,докато изключи постолета,а когато се върнах,допълних до горе,на същата бензиностанция,на същата колкона,пак докато изключи пистолета.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Последните ми градски 8,2 8,5 и сега 9. Всичките на Ромпетрол пълно-пълно. Умерено каране по всяко време в София.http://www.spritmonitor.de/en/detail/289269.htmlКато цяло не съм доволен, ще се минава на "помпе-дюзе" с една скорост повече скороEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Аз стигнах до извода, че докато не мина пак на бензин, няма да спре да ми гори нафта То проблема с повишаването на разхода, не е от колата, ами от перфектно неорганизираното движение в населените места, абсолютната липса на контрол върху качеството на горивата и значителната незаинтересованост на контролните органи да следят за точното отчинате на горивото ( като количество ) от колонките за зареждане. Та нали като ни цапнат с по 2/100 литра, ще вкарат повече пари от данъци и акцизи а ние ще купуваме уж повече гориво, щото са ни стари колите и горят повече Скоро, имам предвид години, не съм виждал да точат проби от всеки маркуч на бензиностанциите, за да следят като напълнят 20 литровата лейка до мярката, дали и колонката ще отчете 20 литра. Прави ми впечатление, че в последно време много хора се оплакват, че им горят повече колите... Защо ли ? Забелязвам го и при мен тоя проблем. Но не мисля че е от колата...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Бургас-Варна-Бургас - 263км,Бравата ми даде 5.7/100.Като карането беше тип,полусмачкан педал на газта .В смисъл такъв,че на правите 100-110км,изпреварвания до 120км,по байрите на 5-та с колкото може 80-90-100,по завойте със стръмни нагорнища 3-та и 4-та до към 2500-3000обр.Мисля че е добре.Разхода е абсолютно точен.Заредих сутринта до горе,докато изключи постолета,а когато се върнах,допълних до горе,на същата бензиностанция,на същата колкона,пак докато изключи пистолета.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Скоро, имам предвид години, не съм виждал да точат проби от всеки маркуч на бензиностанциите, за да следят като напълнят 20 литровата лейка до мярката, дали и колонката ще отчете 20 литра. Прави ми впечатление, че в последно време много хора се оплакват, че им горят повече колите... Защо ли ? Забелязвам го и при мен тоя проблем. Но не мисля че е от колата...Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
donnna написа:kal0yanch40 написа:Бургас-Варна-Бургас - 263км,Бравата ми даде 5.7/100.Като карането беше тип,полусмачкан педал на газта .В смисъл такъв,че на правите 100-110км,изпреварвания до 120км,по байрите на 5-та с колкото може 80-90-100,по завойте със стръмни нагорнища 3-та и 4-та до към 2500-3000обр.Мисля че е добре.Разхода е абсолютно точен.Заредих сутринта до горе,докато изключи постолета,а когато се върнах,допълних до горе,на същата бензиностанция,на същата колкона,пак докато изключи пистолета.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:donnna написа:kal0yanch40 написа:Бургас-Варна-Бургас - 263км,Бравата ми даде 5.7/100.Като карането беше тип,полусмачкан педал на газта .В смисъл такъв,че на правите 100-110км,изпреварвания до 120км,по байрите на 5-та с колкото може 80-90-100,по завойте със стръмни нагорнища 3-та и 4-та до към 2500-3000обр.Мисля че е добре.Разхода е абсолютно точен.Заредих сутринта до горе,докато изключи постолета,а когато се върнах,допълних до горе,на същата бензиностанция,на същата колкона,пак докато изключи пистолета.Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Tornado написа:Dido_Lyubenov написа:Скоро, имам предвид години, не съм виждал да точат проби от всеки маркуч на бензиностанциите, за да следят като напълнят 20 литровата лейка до мярката, дали и колонката ще отчете 20 литра. Прави ми впечатление, че в последно време много хора се оплакват, че им горят повече колите... Защо ли ? Забелязвам го и при мен тоя проблем. Но не мисля че е от колата...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
За последните 560км Брадвата ми даде 6/100км.С няколко ходения до с.Зайчар.Колегите от Бургас и Айтос,знаят какъв е пътя след Айтос.има и градско,в което имаше бая заяждане с по-големи автомобили,както с голфчета и разни такива.Мисля,че разхода бива.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
chaveto написа:ogi28b написа:За загрял двигател външната температура няма никакво значение, мисля.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар