Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Имаш кола с много рядък двигател, в комбинация с лекото тегло = нисък разход.Честито.
    колко да е леко 1200кг г/д

Коментар

dira4yt написа:
      От скоро съм собственик на Фиат Градско около 6,5 - живея в малък град - Карлово, разстоянията са си малки.
      Да. Сега в студено време е такъв разхода. И аз я карам на къси разстояния в делничните дни. Вдигала ми е най-много до 7,5 -8 /100 в кучия студ...Лятотоне си пиша разхода, защото ме е срам :D...Иначе комбинирания разход според приоритетното ми каране е от 5,1 до 5,6/100 - лятото и от 6 до 7/100 зимата. Това е. ПС: Пиша за ЖТД 100 - нашите двигатели.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Днес Бургас-Варна-Бургас,300км с 16,8л(5,6/100).Карането,правите 100-120,а в завойте газ колкото държи колата.Е,как е?
        Fiat Punto`04 1.2 60hp.
        Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
        ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Аз пък се хваля колко малко ми харчи :D това лято най-дълго разстояние до морето, колата беше пчоти пълна на макс 3-ма човека плюс много багаж. Между селцата с 60-90 ( разбирайте 3-та, 4-та макс. ) на магистралата средната скорост от кам 150. При изпредварване беше до 180, мин. 120. От време на време и с включен климатик, а да и със зимни гуми. Разход под 5 на 100..( към 240 км. с 10 литра. ) става дума стило мулти вагон 1.9jtd. Просто как ги ускорява тези 180, а веднъж и 200 не се усеща. Тези 200 бяха при друга разходка, даже не карах и аз.. )

Коментар

200 със зимни гуми лятото си е много рисковано

Коментар

София-Варна с Либрата, средна скорост по компа 85+ разход 5,3. На обратно 5,5. Как да съм недоволен?
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

6,4 беше разхода до скоро. Това смесено, като извънградското е с лигавщини. След малка корекция в шофирането - превключване на малко по-високи обороти - разхода падна на 5,3. Това съвпадна и със смяната на маслото - Кастрол Магнатек Дизел 10в40. Извънградско (до Пловдив) с 5 човека в колата, сравнително агресивно каране на 1-2 места (200 плюс) даде пак 5,3
                In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

googo написа:
                  6,4 беше разхода до скоро. Това смесено, като извънградското е с лигавщини. След малка корекция в шофирането - превключване на малко по-високи обороти - разхода падна на 5,3. Това съвпадна и със смяната на маслото - Кастрол Магнатек Дизел 10в40. Извънградско (до Пловдив) с 5 човека в колата, сравнително агресивно каране на 1-2 места (200 плюс) даде пак 5,3
                  много добре колега, 5.3 пълна кола... мойто пунто Рим-Бургас на отиване ми даде 6.5 с климатик, 3 човека и пълна с багаж, след махане на катализатора на връщане ми даде 6.0 при каране 170-180 и климатик през цялото време. В загреб и венеция имаше трафик по общо 4 часа на отиване към Бг. Странно как в българия колата ми гори с 300-500 грама повече от колкото в италия, като се има на предвид , че в България движението сравнение с Италянското е много много слабо и няма трафик...
                  Punto JTD
                  http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Просто тука ти сипват с 500грама по-малко на колонката
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги да ви попитам как засичате колко ви горят колите? Защото аз досега зареждах като ми светне лампата, а то май не е точен критерий, тъй като е възможно не винаги да светва при едно и също количество гориво, останало в резервоара. Та идеята ми е ако си сложа една туба 5л с нафта в багажника и карам докато угасне колата(за да знам колко дизел точно ще сипя), дали няма да попрецакам помпата. А на тема ЛУКАС съм чувствителен, защото в понеделник се изръсих 200 кинта за ремонта й!
                      ex FIAT Marea 1.9 TD100

Коментар

Пълниш фул, минаваш 100 км и пак пълниш до капачката и разбираш колко е. Но и тва понякога лъже понеже се получава въздушна възглавница, един път резеорвава ми събра вместо 40 само 30 литра , засичаш и по литри. Лампата , като светне май имаш 10 литра не съм сигурен колко ...
                        Punto JTD
                        http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Караш и записваш колко си минал и колко си налял, така с времето си излиза средният разход.

Коментар

Благодаря колеги, но въпросът ми е по-скоро ако лампата ми светне, но аз продължа да карам до последната капка дизел в резервоара, дали това, че в даден момент ще я оставя без гориво, би прецакало помпата?(за да заредя на чисто и за да знам колко точно гориво ще имам)
                            ex FIAT Marea 1.9 TD100

Коментар

ganchoto написа:
                              Благодаря колеги, но въпросът ми е по-скоро ако лампата ми светне, но аз продължа да карам до последната капка дизел в резервоара, дали това, че в даден момент ще я оставя без гориво, би прецакало помпата?(за да заредя на чисто и за да знам колко точно гориво ще имам)
                              Нищо няма да й стане на колата,просто ще спре.Но къде ще спре,е друг въпрос.Да ли посредата на кръстовище или на булевард в пиков час,незнам,но ще е кофти случка.По-добре си я зареди до горе,след 500км пак догоре и ще разбереш колко гори.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

4.2/100 oт тази сутринКаране с 1700рпм ~90km/hСлед 50км пробег не беше загряла до оптимална темп. Външна темп. беше -5гр.
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X