Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

tomsan написа:
    BO написа:
    Скоростта нормална, бавна за други. Около 100км/ч.6-та никога не съм включвал. п.п. Бяхме с една Либра 2.4 - 150кс в комплект. Тя даде 5.46л/100км
    Айде едно въпросче от мен, след което може да ми забършете спам поста. Боби коя година е Бавареца, щото този твоя мотор май е много рядко срещан в комплект със 6 степенна кутия?
    Ами не е рядко. Демек по-новите от 2003 година са с друг двигател и 6 степенна кутия. Има период от време, когато се правят и двата варианта.Демек 184кс е с 5 степенна (последните от конвейера, 2003 година - моя случай), а 204кс двигател е със 6 степенна. Или демек ако е произведена след средата на 2003 година е само 204кс вариант.
    emzo написа:
    BO написа:
    п.п. Бяхме с една Либра 2.4 - 150кс в комплект. Тя даде 5.46л/100км
    5.46 при 90-100км/ч ?
    Ми толкова, имало е малко моменти от 120км/ч по ГПС, но като общо това са двата разхода. За това ги написах. Със сигурност се е карало в ограниченията, магистрала, извънградски, градски път.п.п. Между другото за скоростната кутия - аз съм с "пауър" такава и оборотомера ми е малко "по-висок" от тия с по-дългите скорости. Приблизително оборотите си вървят около тези на Стилото да речем.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Айде да си направим мини либра форумче тук По принцип хич не вярвам на това, че на разлините бензиностанции горивото е чак толкова различно, че да го усетя на вървеж или разход ОСЕЗАТЕЛНО и досега винаги е било така. Онзи ден обаче заредих на Ромпетрола на Богров и по същия маршрут с не по-бавно каране от всеки друг път и дори по изключение с 2ма души повече в колата ми даде 5,2 по борд при средна скорост около 85 км. На връщане пак от тази нафта ми даде 5,4- досега няколко пъти при съвсем същите условия ми е давала все над 6, дори беше по-топло досега. Ако опита с ромпетролската нафта продължи така да се утвърждава, вече няма да се ядосвам като гледам снимките на ицс как със същата средна скорост, същия двг и на всички има харчи по 5 и малко, а на мен все 6,1-6,2... Един единствен път ми даде 4,8 тази кола, но средната скорост беше малко по 70, демек карах с ограниченията. Ще вземе да се окаже, че има СЕРИОЗНА разлика ромпетрол/еко като качество.
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Затова не искам 2.4 аз :D
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

pakumba написа:
          Айде да си направим мини либра форумче тук Един единствен път ми даде 4,8 тази кола, но средната скорост беше малко по 70, демек карах с ограниченията. Ще вземе да се окаже, че има СЕРИОЗНА разлика ромпетрол/еко като качество.
          е те тва е истината - средната скорост 70 и каране при спазване на ограниченията. Тъй го правя Бургас - Русе за 4.7 средно. Иако не са баирите след Сл. бряг ще е по-малко. А времето сега е супер за рекорди за икономично шофиране
          Fiat Punto 1.1-Синята птица
          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

супер е ако излиза от гараж. Ама запали я на отрицателна температура да загрява 10 минути и гледай разхода. А и принципно едва ли е правен с цел икономия този двг, само го мъча със средни скорости по 70.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
              супер е ако излиза от гараж. Ама запали я на отрицателна температура да загрява 10 минути и гледай разхода. А и принципно едва ли е правен с цел икономия този двг, само го мъча със средни скорости по 70.
              икономията на нафта - литър-два на 100 км. - база: данък 242 лева, ГО 232 лв., полуоска с каретата - 900 лв. , маховик - 1000+ лева е нищожна...и верно нема нужда да мъчим двигателя със скорости от 70 км/ч - средна....само другарите с фуражките и радарите по-рядко да ги засичаме... камерите си ги знаем
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Вчера направих 1 обиколка на България а тя е следната Пловдив-София-Силистра с 4 човека и 2 малки куфара 32литра нафта Силистра-Велико Търново-Стара Загора-Пловдив 33литра 2 човека и доста натоварена това са към 1300км приблизително с малко обикаляне из градовете общо 65л за 1300км това предполагам е добре за ТД100 или НЕ?Като не съм карал повече от 110км

Коментар

В петък,ще ходя до варна с турбо печката.Да видим,да ли ще има рекорди,в това време.Лятото 30градуса,Бургас-Варна-Бургас ми даде около 5,6/100,с нормално каране,100 на правите и газ в завойте.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                  Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                  ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Моя рекорд е 3.9/100 лятото с 215/45/17" и честно казано нямам нервите да го повторя.Не толкоз за скоростта - 90км/ч, ами това, че ускорявах сууууупер бавно и галех педала (както и да звучи) :D
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако става дума за рекорди,ако щете вярвай,падал съм с това ТД100 на 4,9/100.И да ви кажа,от моя гледна шофъорска точка,нисък разход не се постига само с ниска скорост.Затова винаги гледам стрелката на оборотите,да показва зоната когато колата има сила,демек около 2100обр.Със същия разход,колата има съла и по-висока скорост.Поне това е моето впечатление от моята кола.
                      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Аз съм малко разочарован от градското на т’ва 1.9 multijet ... 9-10 - колкото и да ми се иска ... сега в студеното е толкова ... :D Извънградско обаче ме изненадва приятно като при бавно каране пада под 5 ... обаче понеже не мога бавно ми дава 6-ца ... и пак съм доволен :D Средно го слагаме пак 7, така че е горе-доло като пунтото ... макар, че то само градско пак даваше 7 :D
                        Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Е ти кво искаш 150 коня ламя Екстра си.Това под 5 на какви обороти и при каква скорост е ?
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

От скоро съм собственик на Фиат Градско около 6,5 - живея в малък град - Карлово, разстоянията са си малки.
                            Fiat Brava 1,9 JTD 101hp

Коментар

Имаш кола с много рядък двигател, в комбинация с лекото тегло = нисък разход.Честито.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

с натоварен багажник +4 възрастни . 5.4 лт за 1500км Истанбул - Силистра и обратно на отиване беше 5.6 .на връщане падна на 5.4 лт .карал съм 130-140 до границата. после поради пътя бавно около 50-60 кмчсамо на магистралата Варна - Шумен направин 180 -190 кмч за около 10км .една нова Астра се заяждаше която след 180 кмч я изпреварих миналата година същият маршрут го бях изминал с 5 лт
                                Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                                ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Working...
                                X