Скоростта нормална, бавна за други. Около 100км/ч.6-та никога не съм включвал. п.п. Бяхме с една Либра 2.4 - 150кс в комплект. Тя даде 5.46л/100км
Айде едно въпросче от мен, след което може да ми забършете спам поста. Боби коя година е Бавареца, щото този твоя мотор май е много рядко срещан в комплект със 6 степенна кутия?
Ами не е рядко. Демек по-новите от 2003 година са с друг двигател и 6 степенна кутия. Има период от време, когато се правят и двата варианта.Демек 184кс е с 5 степенна (последните от конвейера, 2003 година - моя случай), а 204кс двигател е със 6 степенна. Или демек ако е произведена след средата на 2003 година е само 204кс вариант.
emzo написа:
BO написа:
п.п. Бяхме с една Либра 2.4 - 150кс в комплект. Тя даде 5.46л/100км
5.46 при 90-100км/ч ?
Ми толкова, имало е малко моменти от 120км/ч по ГПС, но като общо това са двата разхода. За това ги написах. Със сигурност се е карало в ограниченията, магистрала, извънградски, градски път.п.п. Между другото за скоростната кутия - аз съм с "пауър" такава и оборотомера ми е малко "по-висок" от тия с по-дългите скорости. Приблизително оборотите си вървят около тези на Стилото да речем.
Айде да си направим мини либра форумче тук По принцип хич не вярвам на това, че на разлините бензиностанции горивото е чак толкова различно, че да го усетя на вървеж или разход ОСЕЗАТЕЛНО и досега винаги е било така. Онзи ден обаче заредих на Ромпетрола на Богров и по същия маршрут с не по-бавно каране от всеки друг път и дори по изключение с 2ма души повече в колата ми даде 5,2 по борд при средна скорост около 85 км. На връщане пак от тази нафта ми даде 5,4- досега няколко пъти при съвсем същите условия ми е давала все над 6, дори беше по-топло досега. Ако опита с ромпетролската нафта продължи така да се утвърждава, вече няма да се ядосвам като гледам снимките на ицс как със същата средна скорост, същия двг и на всички има харчи по 5 и малко, а на мен все 6,1-6,2... Един единствен път ми даде 4,8 тази кола, но средната скорост беше малко по 70, демек карах с ограниченията. Ще вземе да се окаже, че има СЕРИОЗНА разлика ромпетрол/еко като качество.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Айде да си направим мини либра форумче тук Един единствен път ми даде 4,8 тази кола, но средната скорост беше малко по 70, демек карах с ограниченията. Ще вземе да се окаже, че има СЕРИОЗНА разлика ромпетрол/еко като качество.
е те тва е истината - средната скорост 70 и каране при спазване на ограниченията. Тъй го правя Бургас - Русе за 4.7 средно. Иако не са баирите след Сл. бряг ще е по-малко. А времето сега е супер за рекорди за икономично шофиране
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
супер е ако излиза от гараж. Ама запали я на отрицателна температура да загрява 10 минути и гледай разхода. А и принципно едва ли е правен с цел икономия този двг, само го мъча със средни скорости по 70.
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
супер е ако излиза от гараж. Ама запали я на отрицателна температура да загрява 10 минути и гледай разхода. А и принципно едва ли е правен с цел икономия този двг, само го мъча със средни скорости по 70.
икономията на нафта - литър-два на 100 км. - база: данък 242 лева, ГО 232 лв., полуоска с каретата - 900 лв. , маховик - 1000+ лева е нищожна...и верно нема нужда да мъчим двигателя със скорости от 70 км/ч - средна....само другарите с фуражките и радарите по-рядко да ги засичаме... камерите си ги знаем
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Вчера направих 1 обиколка на България а тя е следната Пловдив-София-Силистра с 4 човека и 2 малки куфара 32литра нафта Силистра-Велико Търново-Стара Загора-Пловдив 33литра 2 човека и доста натоварена това са към 1300км приблизително с малко обикаляне из градовете общо 65л за 1300км това предполагам е добре за ТД100 или НЕ?Като не съм карал повече от 110км
В петък,ще ходя до варна с турбо печката.Да видим,да ли ще има рекорди,в това време.Лятото 30градуса,Бургас-Варна-Бургас ми даде около 5,6/100,с нормално каране,100 на правите и газ в завойте.
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Моя рекорд е 3.9/100 лятото с 215/45/17" и честно казано нямам нервите да го повторя.Не толкоз за скоростта - 90км/ч, ами това, че ускорявах сууууупер бавно и галех педала (както и да звучи) :D
Ако става дума за рекорди,ако щете вярвай,падал съм с това ТД100 на 4,9/100.И да ви кажа,от моя гледна шофъорска точка,нисък разход не се постига само с ниска скорост.Затова винаги гледам стрелката на оборотите,да показва зоната когато колата има сила,демек около 2100обр.Със същия разход,колата има съла и по-висока скорост.Поне това е моето впечатление от моята кола.
Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Аз съм малко разочарован от градското на т’ва 1.9 multijet ... 9-10 - колкото и да ми се иска ... сега в студеното е толкова ... :D Извънградско обаче ме изненадва приятно като при бавно каране пада под 5 ... обаче понеже не мога бавно ми дава 6-ца ... и пак съм доволен :D Средно го слагаме пак 7, така че е горе-доло като пунтото ... макар, че то само градско пак даваше 7 :D
с натоварен багажник +4 възрастни . 5.4 лт за 1500км Истанбул - Силистра и обратно на отиване беше 5.6 .на връщане падна на 5.4 лт .карал съм 130-140 до границата. после поради пътя бавно около 50-60 кмчсамо на магистралата Варна - Шумен направин 180 -190 кмч за около 10км .една нова Астра се заяждаше която след 180 кмч я изпреварих миналата година същият маршрут го бях изминал с 5 лт
Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар