Вчера врътнах едни 670км из северо-источна България с едно Пежо Боксер 2.5D,даде ми разход 7,57/100 .Не очаквах от бус с такъв мотор да направи такъв разход.А карането 80-90км/ч,то повече не е приятно(не се издържа на бученето ) ,плюс това беше натоварен с почти тон.Маршрута беше Бургас-Айтос-Кумунари-Шумен-Русе,на връщане Силистра-Добрич-Варна-Сл.Бряг-Бургас.И между другото, до русенци и силистренци,е...ти пътищата дето имате,магистралите от наща страна ряпа да ядат,дори не съм сънувал да карам по такъв път.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
kal0yanch40 написа:Вчера врътнах едни 670км из северо-источна България с едно Пежо Боксер 2.5D,даде ми разход 7,57/100 .Не очаквах от бус с такъв мотор да направи такъв разход.А карането 80-90км/ч,то повече не е приятно(не се издържа на бученето ) ,плюс това беше натоварен с почти тон.Маршрута беше Бургас-Айтос-Кумунари-Шумен-Русе,на връщане Силистра-Добрич-Варна-Сл.Бряг-Бургас.И между другото, до русенци и силистренци,е...ти пътищата дето имате,магистралите от наща страна ряпа да ядат,дори не съм сънувал да карам по такъв път.
Коментар
-
Абе до преди около 2 години иманме страхотни пътища, но напоследък са зле Русе - Варна и Русе - София. Посока Силистра го правиха два пъти за две години и сега в тази посока е песен. А из града където няма дупки има гадни легнали полицаи от гумени полу-сфери на 3 и 5 реда - направо ти разказват играта на окачването. Понякога си мисля че през дупките е по-добре отколкото през тия идиотщини. В чужбина такива легнали полицаи ги правят на два реда и не е гадно, просто минаваш бавно през тях и няма проблем. Това лято направих една обиколка Русе - Варна - Бургас - Приморско - Бургас - петолъчката - през котелски прход - Омуртаг - Попово - Разград - Русе, е какво да кажа ? От Бургас по Тракия до Попово е песен. Особено онези третокласни пътища между петолъчката и Попово - ни една дупка, няма накъдрен асфалт направо чудо. Не съм очаквал да има толкова хубави пътища в БГ все още. Само в населените места има малко забележки, но дребни. От Попово до Русе - върнах се в горчивата реалност. Магистралата Шумен - Варна е под всякаква критика - каруцарски път. Да се върна на темата :D , до колко оборота ускорявате на предавка в населено място ? Аз в последно време рядко презкачам 2000, но май само си задръствам ДВГ-то. Не намирам разлика в разхода. Какви са Вашите впечатления ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
За градските пътища несаам доболен дупки ако ли не са разкопавани за смяна на тръби после, като са преасфалтирани алфалта сее слегнал и патя нестава вече, това само в България може да бъде, или нарязват асфалта, където е имало дупки да го запълват и така стои с месеции.За разхода и аз градско си карам до 2000 оборота главно на малки разстояния и нее загряла хубаво а и в разхода едвали няма разлика като се настъпва рязко си лепи добре, но и гори а и забелязах, че като я карам така леко продължително време после при настъпване изпушва повечкоFiat Bravo TD100
Коментар
-
SKYLINE87 написа:Можели да някой да каже как е разхода на пунто 1.9 ЖТД градско извън и така .Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
emzo написа:Е3 са само 85к.с.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Колеги някой да сподели за разход на Мареа 1.9ТД 75 коня че си мисля че моята гори доста.Извън града не мога да падна под 6 а в града отива кам 9-10.Аз я карам на разстояния от по 2-3км и все е студена ама пак ми се струва много 10.Някой ако може и съвет да ми даде от какво може да се получава този разход.Благодаря предварително.Some Things Will Never Change!!!
Коментар
-
alex_paynera написа:Колеги някой да сподели за разход на Мареа 1.9ТД 75 коня че си мисля че моята гори доста.Извън града не мога да падна под 6 а в града отива кам 9-10.Аз я карам на разстояния от по 2-3км и все е студена ама пак ми се струва много 10.Някой ако може и съвет да ми даде от какво може да се получава този разход.Благодаря предварително.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар