Първия изцяло градски резервоар на БМВ-то със стил на каране като Либрата.Разхода според средната скорост на първия резервоар е около 1 литър в повече над Либрата.Или точно 7,62л/100км.Със същата средна скорост Либрата е давала средно между 6.6 и 7.0 литра (или усреднено около 6.8 ).Предвид условията на влачене на огромната разлика в килограмите на купето (около 400кг в повече) съчетано с постоянното 4х4 мисля, че този двигател в крайна сметка е доста по-икономичен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
BO написа:Първия изцяло градски резервоар на БМВ-то със стил на каране като Либрата.Разхода според средната скорост на първия резервоар е около 1 литър в повече над Либрата.Или точно 7,62л/100км.Със същата средна скорост Либрата е давала средно между 6.6 и 7.0 литра (или усреднено около 6.8 ).Предвид условията на влачене на огромната разлика в килограмите на купето (около 400кг в повече) съчетано с постоянното 4х4 мисля, че този двигател в крайна сметка е доста по-икономиченFiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Заинатих се да карам макс. икономично напоследък и резултата (засега) е: Пазарджик-В.Търново(през Шипка)-София: 4.4л/100км смесен разход (вкл. градското в Търново и Сф, което не е много - 20-25км). Извън градовете и магистралите поддържах 90-100км/ч (като не броя прохода, където бях предимно на 3та и макс 60км/ч); на магистрала под 110км/ч гледах да не падам, както и не минавах над 120-130км/ч; градското - 40-60км/ч (като тук ще добавя и особеностите на Търново, разбира се). Бих казал, че съм доволен и продължавам експеримента
Коментар
-
Чета,че дизеловите двигатели,на автомобилите,били предназначени,за такова гориво с цетаново число 50.А новото гориво на ОМВ,MaxxMotion е над 51.Постоянното ползване на такова,калорично гориво,би ли оставило,лоши последствия по двигателя.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Чета,че дизеловите двигатели,на автомобилите,били предназначени,за такова гориво с цетаново число 50.А новото гориво на ОМВ,MaxxMotion е над 51.Постоянното ползване на такова,калорично гориво,би ли оставило,лоши последствия по двигателя.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
emzo написа:pixelbs написа:с круиз контрол на 2000обм с 115кмч .лека полека около 150 км път 3.8 лт направо съм учуден .не очаквах този разход .Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар