Супер е разхода добре като запуши ежр имали разлика колега и аз искам да го затапя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Винаги като светне жълтата лампа пълня на бавната скорост на пистолета докато изключи ... Зареждам на една и съща бензиностанция ... При последното пълнене - 4.01 л/100кмПри предпоследното - 3.93 л/100 кмС тези два резервоара пробвах да карам по-кономично. Иначе обикновенно разхода е около 4.2 - 4 .5 ...Ежедневният маршрут е почти един и същ ... пътувам го от 3 години ...Колата е от подписа.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Бърз въпрос: Нали ЕКУ управлява дюзите и "знае" какво количество гориво се харчи? Не би ли следвало да се доверим на 100% или на 98% на показанието на ЕКУ? При мен дава за градско каране около 6.5 такси нощна смяна? Пълно-пълно не съм я засичал още .. макар че и там почва едно клатене доливане клатене доливане ... и не се знае дали 1 литър нагоре или надолу си налял. Фактически на стилото не знам дали ще се наложи клатене - не знам конструкцията на резервоара дали допуска повече гориво ако разклатиш колата но навремето на едно клио така зареждах "до горе" и наистина от 1-вото изключване на пистолета до окончателно зареждане минават още около 2 литра!Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon
Коментар
-
Вчера от Козлодуй - Ловеч - Беклемето - Пловдив - София - Ловеч - Козлодуй = 770км със около 43-4 литра, със 5 човека и силен вятър през целия ден, на отиване до Пловдив през Беклемето даде 4.8л/100 , на връщане на магистралата до София имах чувството че вятъра ще ме отмести от платното, там малко по агресивно каране 160-170км/ч и климатик на места дигна до 6.0л/100, след това магистралата до Ловеч и второстепенните пътища до Козлодуй със каране около 100-110км/ч свали на 5.5 :D.Днес Козлодуй - Плевен - Русе = 260км с 12 литра, каране със 100км/ч с няколко по-резки изпреварвания, 3 души и пълен багажник, даде 4.5л/100 :P.Всички засичания са по борд компютър, ама като си направя сметка и на протмонето все толкова излиза .Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Здравейте, колеги!От скоро карам Браво ЖТД и бях с големи очаквания за разхода. Когато я взех, я напълних догоре и съответно днес, след продължително каране на резерва, отново напълних догоре. Доколкото бях гледал в един каталог, вместимостта на резервоара трябва да е 60л. За мое учудване, обаче, на колонката ми заредиха повече от 61л.Иначе казано:61.22л за 824 км или разход от 7.5/100, което не е толкова лошо, но се бях настроил за доливане на 57-8л и разход от 7/100.Някой по-запознат колега би ли дал по-точна информация за вместимостта на резервоара? Или той наистина е 60л и причината е в бензиностанцията? Пробвах да намеря подобна тема, но не намерих резултат...for every action, there is a reaction
for every cause, there is an effect
for every beginning, there is an end
because once fate is set in motion
it cannot be stopped... or can it?
Коментар
-
Ти си карал съвсем, съвсем на изпарения, колата е щяла всеки момент да спре. 60 литра е обемът на резервоара, но има гърловина, тя също събира някакво количество. Аз съм забелязал, че ако колата е на равно, и светне лампата - зареждам межу 50 и 51 литра винаги, ако искаш използвай това като сравнение, макар че за всяка кола е различно.
Коментар
-
ами стрелката не беше баш на последното деление, а преди време когато имах браво 1.8 я карах около 50 км под последното деление и не ми е угасвалав конкретния случай на зареждането не е било с гърловината - пистолета щракна на 149лв и някакви стотинки и го закръглиха на 150... на предната ми кола доливах по 2-3-4 литра след като щракне пистолета и така и не ми стигаха нервите да заредя точно до гърлото...така като гледам ромпетрол ще влиза в черния списък, въпреки че ми препоръчваха тяхната нафта... явно "намалението" на цените на горивата си го избиват от към количествоfor every action, there is a reaction
for every cause, there is an effect
for every beginning, there is an end
because once fate is set in motion
it cannot be stopped... or can it?
Коментар
-
cobE написа:Някой по-запознат колега би ли дал по-точна информация за вместимостта на резервоара? Или той наистина е 60л и причината е в бензиностанцията? Пробвах да намеря подобна тема, но не намерих резултат...
Коментар
-
=Rudi= написа:cobE написа:Някой по-запознат колега би ли дал по-точна информация за вместимостта на резервоара? Или той наистина е 60л и причината е в бензиностанцията? Пробвах да намеря подобна тема, но не намерих резултат...Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар