Не бях писал скоро, но да споделя как е разхода при зимни условия.Последно изминати 1303 км със 77.1 литра - 5.92/100 25 L OMV alpine diesel ( понеже бяха големи студове се застраховах и долях в Берковица малко зимна нафта)52.1 Eko нормален дизел ~260 - натоварен до откат - Сф -берковица -Сф минаване през петрохан в тоста тежки условия на отиване, на връщане през Враца и малко магистралаОколо 350 ненатоварено градско Останалите 690 по околовръстното на София.Естествено доста работа на място , използване на системата за подграв на антифриза.Нормално като за зимата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Е и 2-те Леко ми е крачето . А в града влизам, но така че избягвам големите задръствания.Все пак имам 9 светофара по трасето и около 20 км от дневният ми 50 км маршрут са в градски условия с ограничение 50.А като я накова по круиз на 55 км на 4-та с 1500 оборота разхода си заковава на ~3/100 Иначе останалите 30 км са си по широката част на околовръстното. Круиза на 95 и разхода ~4/100
Коментар
-
http://www60.zippyshare.com/v/63163951/file.html85%, да не казвам 90 са градско.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
преди седмица си бях поставил flach disk a B Blue&me системата на колата там има една програма Ecodrıve която дава данни за начина по който си карате колата и ако имате грешки ви ги показва от 5 звезди едва 3 можах да получа .много агресивно съм си карал колата предавките на 1500 об.м трябвало да си ги сменям .Абе накратко не съм бил добър шофор :D и разхода е 6.5 лтLinea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
pr_00f написа:Е и 2-те Леко ми е крачето . А в града влизам, но така че избягвам големите задръствания.Все пак имам 9 светофара по трасето и около 20 км от дневният ми 50 км маршрут са в градски условия с ограничение 50.А като я накова по круиз на 55 км на 4-та с 1500 оборота разхода си заковава на ~3/100 Иначе останалите 30 км са си по широката част на околовръстното. Круиза на 95 и разхода ~4/100Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Вчера ходих следобяд до Пловдив.Времето - прекрасно, движение - никакво.Викам си - я да видя колко най-икономично мога да я карам красавицата:http://www.youtube.com/watch?v=_B55Ja4kXQEЗа съжаление издържах само до Поповица - после ме хванаха нервите.Не съм превишавал 100 км/ч и съмкарал само на 4 и 5та с няколко лекички изпреварвания. Ама ми се схвана десния крак на газта - едва - едва я допирам.Иначе добре.На връщане карах както си знам: http://www.youtube.com/watch?v=8ennonRWg3cБез да съм се изсилвал нещо. Вдигал съм до към 130-140, имаше повечко движение и направих няколко изпреварвания на колони на пълна газ на четвърта и после на пета.Резултата - литър и половина разлика на 100км.После се чудя що на хората колите горят толкова малко - а моите - ЛАМИ!Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Yavor написа:Резултата - литър и половина разлика на 100км.После се чудя що на хората колите горят толкова малко - а моите - ЛАМИ!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Явка, и мен така ми се схващаше крака на дълъг пътЗа да поддържаш 90--100 на равно педала на газта трябва да е натиснат 5-7 %.....Инсталирай си круиз контрол и забравяш грижите.И действа супер релаксиращо - слушаш си музичка , ръгнал си 5-та мотора се е кротнал под 2000 оборота, даже не се чува и само си гледаш напред и в огледалата.И накрая разход 4 Сега с тези цени на горивата 1.5л са си ~3.50 лева.За 100 км се ядва, ама за едни 300 км стандартен преход са си 10 лева.... в 2-те посоки 20. а това са си пари.Но всеки си решава сам за себе си.
Коментар
-
pr_00f написа:Явка, и мен така ми се схващаше крака на дълъг пътЗа да поддържаш 90--100 на равно педала на газта трябва да е натиснат 5-7 %.....Инсталирай си круиз контрол и забравяш грижите.И действа супер релаксиращо - слушаш си музичка , ръгнал си 5-та мотора се е кротнал под 2000 оборота, даже не се чува и само си гледаш напред и в огледалата.И накрая разход 4 Сега с тези цени на горивата 1.5л са си ~3.50 лева.За 100 км се ядва, ама за едни 300 км стандартен преход са си 10 лева.... в 2-те посоки 20. а това са си пари.Но всеки си решава сам за себе си.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
В тоя студ и с по-агресивно каране в града моята печка дава разход между 8,5-10.Извън градско разхода е почти същия, все не мога да се сдържа да я покарам нормално по магистралата та да видя колко ще падне.Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
Здравейте, 135.62 литра нафта и 1931км. предимно софийско каране -> разход 7.02.Трябва да се има в предвид, че температурите януари бяха около -10. По около 5-10 мин на място, чистене на сняг, ратопяване на ледове по предното стъкло... Имам около 20 км. дърпане на друга кола.Колата не я карам над 3000 оборота.В подписа ми има линк към шпритмонитора.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар