колега според мен разхода на всяка една кола зависи най много от задкормилното устройство може да се кара и бързичко но най важното е да не се подава рязко газ и аз не вярвах преди че тая мойта нафтова печка ще падне под 5 разход но пробвах с плавната газ и задължително смяна на предавка колкото се може на по малко обороти и стана
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Пускам едно прясно, та направо парещо и леко относително засичане :D, София - Козлодуй - цялото разстоянието е около 195км, каране по магистралата до Ботевград 160-170км/ч, след това от Ботевград до Враца(45км) нормално каране с 90-100км/ч, а от Враца до Козлоуй(80км) отново бързичко каране 140-150км/ч на места и до максимална скорост. Разход отчетен от борд компютъра е 5.5л/100км, но не съм пълнил резервоара догоре, затова не мога да му се доверявам напълно, но ако съдя по стрелката на таблото, изгореното количество е не повече от 12 литра.Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Компютъра на Стилото има и тая опция да ти показва моментния разход на гориво . Та като я включа нея си виждам с каква газ колко е разхода . При потегляне от място стига до 15л , после като набере скорост пада и така можеш да видиш с каква скорост и как да си я караш най икономично .Например когато съм по магистралата примерно със сто км на пета скорост ми дава 3-3.5л. Като наближа баир и пак поддържам тая скорост по байра вече се качва на 6-7л, тъй като натискам педала на газта.
Коментар
-
И за това баира се катери със 120 на 2500 оборота. Тогава разхода ще е около 5.То това ми е на мен стила на каране по магистрала.Равно 100-110 на круиз контролБаира със 120, пак на круиз а надолу по инерция ако позволяват условията.Хем се придвижваш с прилична скорост , хем и разхода е чудесен.п.сПредполагам са ни доста сходни скоростните кутии.
Коментар
-
rosian написа:От скоро ,градско взе да ми дава 8.7/100 км. Това нормално ли е. Преди около 15 дни ,градско,разхода беше 7.5-7.7/100. Допустимо ли е в студа разхода да скача с литър?Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
Аз карам пунто 1.7 тд и както и да го карам градцко все ми харчи 10 на 100 а извън градцко 8! Много хора ми казват че дюзите са ми за смяна, но вече незнам какво да правя защото и турбото ми май заминава защото от него се чуват много силни звуци все едно съм с блолоф!!!! Yellow_Flash_Colorz_PDT_13
Коментар
-
pixelbs написа:застуди се и започна да гори повече 7.2 лт и средна скорост 28 кмчpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар