За статистиката:11-12.09.10-Сл.Бряг-В.Т-во-Свищов-Плевен-Сф-/Летище/-Пд-Сл.Бряг-точно1000км, пълна кола/на отиване/, фул багаж,клима,-70л,/400-500км на 130км/ч, /ср.скорост 95км/ч.7л/100-за първи път.Предполагам заради климатика,на отиване/.Досега винаги6/100.Стария акумулатор/6год./ завря и загуби сила макар че поддържаше 12 V.В Плевен-от" Метро "-нов" МонБат"-75 А/ч,710А стартов ток за 119.99лв/промоционален/.Заверка в сервиз и проверка динамо- дава 13.8V заряд.Стационарен-12.4V.Двигателя/245 х.км./все още перфектен ,без никакви смени по него.Поздрави на всички и безаварийно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Направихме една екскурзия с коли до Одеса. Маршрут София-Русе-Гюргево-Галац-Рени-Измаил-Татарбунар-Одеса, на връщане през Силистра с ферибот. Доста каране се оказа, общо се събраха ~2100 км изминати с ~125 литра нафта, което си е 6/100. Карането на места нормално, на места се налагаше да наваксваме и се движехме със до 130-140 км/ч. Най-приятната част от цялата работа беше, че в Украйна нафтата струва между 6,50 и 6,80 гривни(около 1,20 лв)EX: Fiat Brava TD100
Коментар
-
Moята равносметка за изминати 2 250 км. Маршрута ми е трудно да го опиша, но около 900 км. са в Гърция и около 1300 км. са в България. От тези километри около 120 км. са градски ( в Бургас ). Та тези километри съм ги изминал с 108 литра (+- 1-2) литра. Или около 4,8 л/100 км. Карах с нафта на ЕКО ( заредена в Бургас, Свиленград и дозаредена до отказ на ЕКО по магистрала Тракия ). Рядко съм си позволявал скорост над 110 км/ч. Единствено на магистралите съм понатискал до около 130 км/ч. Впечатленията ми от колата са добри, а факта, че в Бургас ни "тъпчат" с най-калпавото гориво независимо от къде зареждам се потвърдиха окончателно. След многото други зареждания извън града ни колата заработи по-меко и далеч по-приятно за ухото и управлението и...Хора (гости на града) - избягвайте да пълните колите си в Бургас.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Здравейте!Доста време не бях посещавал този форум, но се оказа, че акаунта още е активен По темата за разхода - нещо като въпрос, нещо като информация : От началото на юли т.г. съм с нова Линеа 1.3 Multijet, 90 к.с. На колко километра мога да считам, че двигателя е разработен и вече мога да засичам реален разход ? Засега описаните за модела 4/100 не мога да постигна. Засичах в най-добрия случай 4.9 /100, а обикновено дава 5 до 5.5 /100 за извънградско. Стил на каране - ами почти по знаците . Магистрала 120-130, иначе 90-100 . Вярно, че в повечето време с климатик, засичане "на хладно" ще направя в близките дни.P.S. И нещо дето не е за темата но все пак ако на някой е интересно - продавам "Темпра" , 1991г. , бензин, 1.6 . След декември офертата ще е "на части", защото мисля да я сваля от регистрация.Поздрави!
Коментар
-
Ники написа:Здравейте!Доста време не бях посещавал този форум, но се оказа, че акаунта още е активен По темата за разхода - нещо като въпрос, нещо като информация : От началото на юли т.г. съм с нова Линеа 1.3 Multijet, 90 к.с. На колко километра мога да считам, че двигателя е разработен и вече мога да засичам реален разход ? Засега описаните за модела 4/100 не мога да постигна. Засичах в най-добрия случай 4.9 /100, а обикновено дава 5 до 5.5 /100 за извънградско. Стил на каране - ами почти по знаците . Магистрала 120-130, иначе 90-100 . Вярно, че в повечето време с климатик, засичане "на хладно" ще направя в близките дни.P.S. И нещо дето не е за темата но все пак ако на някой е интересно - продавам "Темпра" , 1991г. , бензин, 1.6 . След декември офертата ще е "на части", защото мисля да я сваля от регистрация.Поздрави!Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар