chaveto написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Fiat Marea JTD 105 09.2000г
-
ogi28b написа:Колега, ще те помоля тези коментари да стават в другата тема, в тази се коментира единствено "Как карате дизелите си, и колко ви горят?" Няма всеки ден да си играя да разделям теми....Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Ами ако за 1 час един двигател изгаря да речем 0.8 литра дизелово гориво при КПД на празен ход около 25% (ориентировъчно число за КПД на празен ход на жтд, без да твърдя, че е така, нямам информация и не знам кой би дал такава), то теоретично трябва да "произвежда" около 2.2КВ/ч енергия. Или по-просто казано имаш около 3 конски сили мощностA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Много съм радостен колеги :D От 2 + години фиата не ми е давал разход в града под 10 (тд100) .Миналата седмица закъсах за нафта, налях точно 20 литра, и докато обезвъздушавах, затапих и ЕГР клапана.В момента стрелката е залепнала на "Е", а изминатите километри са 254 само градско В неделя ще направя 500км извънградско, да видя там как ще е работата Между другото може и да си внушавам, ама май и няколко коня се събудиха пп. смених и размера на предните гуми - от 205/50/15 минах на 195/50/15, ако има някакво съществено значение за разхода.Тря'а напиша нещо тука, нали
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Много съм радостен колеги :D От 2 + години фиата не ми е давал разход в града под 10 (тд100) .Миналата седмица закъсах за нафта, налях точно 20 литра, и докато обезвъздушавах, затапих и ЕГР клапана.В момента стрелката е залепнала на "Е", а изминатите километри са 254 само градско В неделя ще направя 500км извънградско, да видя там как ще е работата Между другото може и да си внушавам, ама май и няколко коня се събудиха пп. смених и размера на предните гуми - от 205/50/15 минах на 195/50/15, ако има някакво съществено значение за разхода.Fiat Marea JTD 110 Weekend ELX - 2000г
Коментар
-
ТД100 градско може да се целите в 8 (без клима и не в най-пиковите часове), за браво говоря, че мареите са една идея по-тежкиАз съм падал и под 8 (7,5 в София, но не в най-пиковите часове) - след основен ремонт, препасвани клапани, почистени дюзи, но помпата не е грам пипана.A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
879,7км преход с 53,52л. ,като се има предвид, че 40% са извънградско! 300км от Пловдив до София и обратно + ~50км от Пловдив до Хисар и обратно. Шофирането бе основно с 130км/ч, като 2-3 пъти се наложи да ускоря до 160км/ч .Градското ми шофиране е на къси разстояния, като се движа с ~60км/ч ... в зависимост от ситуацията, но винаги около 2000об/м е режима на работа на мотора. Когато е било възможно, след като ускоря съм изключвал от скорост и после по инерция.Меренето е правено с "пипане на нафтата" при върха на гърловината на резервоара. Равносметката е ясна: 6,08/100 смесен разход, като за средни скорости въобще не мога да твърдя колко са!Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
тази вечер останах с добро впечатление от себе си и колата от седмица се старая и карам доста по леко и спокойно което означава1.плавно подаване на газ (без никакви рязки изцепки)2.смяна на предавки в не повече от 2000об.3.старах се главно да засиля достатъчно за да карам на 4-та или 5-та със съвсем леко подаване на газта без да се тресе моторарезултата е 7.4/100 в София мисля че има още над какво да поработя обаче и ще пиша ако успея да го сваля още за справка вчера засякохме смарта на мадамата и даде 4.5/100 бензинRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Ееее околовръстното баце.Като се кача от ботевградско до цариградско си държа 90-95 ( само на казичене има ограничение).Вярно карам х2 километри в сравнение ако минавам през града, но стигам по-бързо. Еххх ако нямах и 9 светофара по маршрута....А и кефа си е кеф- на 5-та , на круиз, двигателя под 2000 оборота , музиката се опъва юнашки и само държиш волана и гледаш в огледалата.В града... 1-ва тръгни, 10 метра хоп спри. Не мерси.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар