Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Продължавам да свалям разхода.7.39л/100км в София => 330хд
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
      Продължавам да свалям разхода.7.39л/100км в София => 330хд
      Мислех, че тези разходи БМВ ги постига само в гаража Евала колега, несъм го очаквал от бавареца
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
      Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Марея Уикенд ТД100 с малък механичен ремап 1100 км. с пълен резервоар до капачка като все още не е засмукала въздух.От целия този пробег 600 км. са извънградско като магистрала няма ,а само проходи Шипка и Хаинбоаз.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Последно зареждане от вчера.985 км - с 52,34 литра или 5.3/100600 до феста ( 400 от тях магистрали)Другото е по околовръстното и малко градско.На феста един официален старт на 400 м. и няколко свободни пускания за кеф.А на връщане установих на магистралата че ми приплъзва съединителя иа 4-та и 5та и в понеделник си сложих пак оригиналния софт (140 коня) и с него няма проблеми.Ама така или иначе ще се сменя съединител. Равносметката на Ланча клуба - 3 либри за съединител след феста
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

1600 км с 100 литра 6,25 нафта смесено каране в града на малки разстояния с плавно ускоряване извън града околко 100 110 км/ч мисля че ми е нормален разхода за тд100
            Fiat Bravo TD100

Коментар

Mystikal написа:
              1600 км с 100 литра 6,25 нафта смесено каране в града на малки разстояния с плавно ускоряване извън града околко 100 110 км/ч мисля че ми е нормален разхода за тд100
              Да... но и с климатик И зависи май от къде зареждам. На Ромпетрол нафтата е много добра, ама нещо не ми излязоха километрите. Сега съм с обикновен дизел от ЕКО, до момента - добре като разход.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не сипвай "необикновен". Никаква разлика нямаше на JTD-то. Купих си същото, за повече пари, реално.

Коментар

ogi28b написа:
                  Не сипвай "необикновен". Никаква разлика нямаше на JTD-то. Купих си същото, за повече пари, реално.
                  Мисля че си прав. На ОМВ правеше разлика м/у Спринт и Премиум, но на ЕКО съм зареждал и от двата сорта - разлика не намирам.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Бургас -Сливен (обикаляне градсло 40км)-София(обикаляне 50км градско)-Пловдив(20км градско) - Сливен-Бургас... резервоара до капачката, на влизане в Бургас от Ромпетрол пак до капачката 51литра за 954км.На магистралата Карнобат бургас на моменти 150-160 за малко, към София 110-130.Сметките оставям на вас, но за мен не е повече от 5.4/100

Коментар

Колеги, пишете за какви ДВГ са тези разходи дето ги давате. Подразбира се например, че колегата Dimo_J кара Фиат Брава, ама с какъв ДВГ ??? Колега не искам да те засегна, просто твоят пост е поредния от многото в които не става ясно за какво си говорим.

Коментар

ТД100 колега

Коментар

За 20 000 км откакто съм купил Мареата около 5.4л/100км. Почти наполовина градско/извънградско, кто подчертавам - извънградското е до около 110км/ч по GPS. В града не правя безсмислени ускорения, съобразявам се с движението и светофарите, но чат-пат не издържам и те така.Интересното е, че Пикасото докато го имах при същите условия даваше малко повече - около 5.9л/100км, а е само 90 к.с. Отдавам го на значително по-голямото челно съпротивление. Това е измерено по метода пълно-пълно.
                          Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
                          Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.

Коментар

Димо Генчев написа:
                            За 20 000 км откакто съм купил Мареата около 5.4л/100км. Почти наполовина градско/извънградско, кто подчертавам - извънградското е до около 110км/ч по GPS. В града не правя безсмислени ускорения, съобразявам се с движението и светофарите, но чат-пат не издържам и те така.Интересното е, че Пикасото докато го имах при същите условия даваше малко повече - около 5.9л/100км, а е само 90 к.с. Отдавам го на значително по-голямото челно съпротивление. Това е измерено по метода пълно-пълно.
                            Искам да попитам за пикасото предполагам двигателя е бил 2,0ХДИ, въпросът ми е с къси скорости ли беше, понеже до преди няколко месеца имах Фиат Скудо 2.0JTD(двигателят е на пежо и там се води 2.0хди 90коня) и при 110км/ч бях на 3000оборота. При тебе как е?

Коментар

Dimo_J написа:
                              ТД100 колега
                              Благодаря Сложи я в подписа, ще се подразбира за какво говориш без да задаваме излишни въпроси

Коментар

misho_ написа:
                                Димо Генчев написа:
                                Искам да попитам за пикасото предполагам двигателя е бил 2,0ХДИ, въпросът ми е с къси скорости ли беше, понеже до преди няколко месеца имах Фиат Скудо 2.0JTD(двигателят е на пежо и там се води 2.0хди 90коня) и при 110км/ч бях на 3000оборота. При тебе как е?
                                С удоволствие бих ти отговорил, но Пикасото няма оборотомер
                                Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
                                Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.

Коментар

Working...
                                X