500км. като 150 изцяло градско в София ,а другите са магистрални и първокласни ,разход 4.7л.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
В неделя си ходих до Ямбол и колата даде разход 4,84/100.На отиване през целия път стъклата на колата бяха свалени,а навръщане бонус към стъклата имаше около 150кг товар и в двете посоки бяхме 2-ма души по около 70кг.За това колегите с JTD-a да вземат да свалят разхода да не излезе накрая стария мотор по-икономичен.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
На ясно съм,естесвено че JTD е по-икономичен.Просто се шегувам.А интерсеното е че имам поне 2 пикаещи дюзи и кой знае колко проблеми по горивната система,защото като го настъпя и си прикъдява,а понякога черна мъгла прави ,както и да е това е друг въпрос.Но наистина съм изненадан от разхода.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
Някой правил ли го е и изобщо може ли да се направи - да се използва туба от 5 литра закрепена някъде и от там да се тегли нафта към двигателя- така ще е най-точното измерване на разхода,след засичане на километража.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Не ти трябва да закрепваш туба . Отиваш на бензиностанцията и наливаш до капачката . Разклащаш колата хубаво за да се увериш че резервоара е пълен до горе . Минаваш 50-100км и отиваш пак на същата бензиностанция и пак пълниш да капачката ,пак разклащаш и виждаш колко литра е поел резервоара . Смяташ ги на изминатите километри и вече имаш действителния разход. :D А сега тия дето ще ходим на Китен можем да си нулираме километражите и в Китен да видим кой колко е изгорил на 100км . Колегата с най ниския разход ще бъде похвален във форума.
Коментар
-
коцев написа:Не ти трябва да закрепваш туба . Отиваш на бензиностанцията и наливаш до капачката . Разклащаш колата хубаво за да се увериш че резервоара е пълен до горе . Минаваш 50-100км и отиваш пак на същата бензиностанция и пак пълниш да капачката ,пак разклащаш и виждаш колко литра е поел резервоара . Смяташ ги на изминатите километри и вече имаш действителния разход. :D А сега тия дето ще ходим на Китен можем да си нулираме километражите и в Китен да видим кой колко е изгорил на 100км . Колегата с най ниския разход ще бъде похвален във форума.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Коментар
-
коцев написа:Не ти трябва да закрепваш туба . Отиваш на бензиностанцията и наливаш до капачката . Разклащаш колата хубаво за да се увериш че резервоара е пълен до горе . Минаваш 50-100км и отиваш пак на същата бензиностанция и пак пълниш да капачката ,пак разклащаш и виждаш колко литра е поел резервоара . Смяташ ги на изминатите километри и вече имаш действителния разход. :D А сега тия дето ще ходим на Китен можем да си нулираме километражите и в Китен да видим кой колко е изгорил на 100км . Колегата с най ниския разход ще бъде похвален във форума.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
Има и втори начин Вземаш една тефтерче и записваш километрите на километража и записваш литрите които наливаш .След 1000 км направи сметката и ще видиш . Аз и на двете коли са записвам от както съм ги купил миналата година и мога по тия записки да ти кажа колко км съм изминал и колко нафта съм налял. :D
Коментар
-
5.3/100 пълно пълно, по борд 5.6/100Общ преход около 700км. Извънградско със 70км градско в София. Климатроник на 100% от прехода. Скорост между 120-140км/ч.Между другото Емзо май е счупил рекорда за разход. Сподели ми, че:4.0/100 при 90км/ч темпомат.~4.1/100 на колонка.Само, че да караш с 90 на магистрала си е престъпление п.с. 215/45/17"п.с.с. рекорда беше 4.2/100 с 195/65/15""Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар