Исперих - Разград - Шумен - Варна - Бургас - 5,5 при 71 км/ч. средна скорост и климатроник на половината път... какво повече му трябва на човек...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Всеки ден си гледам ИЦС-а как ми показва разход от по 4л. Съвсем нормално каране до 90км. Даже и под 4-ри го свалям, но вече трябва галене на педала.Сега обмислям как да закрепя камерата за да снима начина ми на каране и показанията на ИЦС-а. Защото във форума на Ланчия се подготвят курсове за икономично шофиране
Коментар
-
Има нещо гнило в цялата работа... Първо си мислех, че всички лъжат (поне за ланча форума), сега се оказва, че само аз не мога да си смъкна тотала (среден разход) под 6.5Извънградско многократно мерене с нормално каране 5.2, с леко каране (до 110) 4.7. Е да ама като цъкна тотален среден разход за повече километри (повече от 3000) и отива средния винаги над 6.5 (даже скоро не съм го виждал под 7.0).Ще взема да се запиша аз на тия курсове дето се канят да ги провеждат
Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Мога да преподам някой друг урок по икономично каранеЗасечен разход на 2.4 двигател имам от 4.41л/100км.За сега не знам някой да ме е бил, за това съм още супер горд.chaveto ми е конкурент като гледам и определено pr_00f-а ама по спомен минималния му разход беше от рода на 4.5 и с оправдания, че бил пълен и т.н.
Та последното зареждане (преди 2 дни) е 6.42 за София.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
tomsan написа:Браво Боби, не знам какъв ти е стила на каране, но аз моето Стило с нормално даже пенсионерско каране под 7.5л/100 трудно го свалям...Определено съм доволен Ако някой не вярва слагам и снимки
Това за стилото де
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
chaveto написа:От днес имам два клипа, един от сутринта когато отивах на работа и другият на връщане. На отиване ИЦС-а ми даде показания 4.1л а на връщане го свалих до 3.7лЛошото е, че на клиповете не се виждат показанията на ИЦС-а.На колонка ще почна да я засичам след няколко дни.При мен конкретно разхода беше засечен от София до Цигов чарк.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Не говоря временно показание за следващите 10-20км.Говоря за преминаване на стотици километри - Примерно да отидеш до Пловдив, Стара Загора и да се върнеш и да кажеш накрая на колонка колко ти е показалоПри мен конкретно разхода беше засечен от София до Цигов чарк.
Коментар
-
Днес вече напълних колата до откат и имам по-точен разход след: Бургас - В.Търново - Плевен - Никопол - Плевен - Габрово - Казанлък - Бургас 1160 км. съм изминал с 62 литра нафта. От тези километри около 120 са градско с яки задръствания в Бургас и вечно включен климатроник...Доволен съм.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
chaveto написа:BO написа:Не говоря временно показание за следващите 10-20км.Говоря за преминаване на стотици километри - Примерно да отидеш до Пловдив, Стара Загора и да се върнеш и да кажеш накрая на колонка колко ти е показалоПри мен конкретно разхода беше засечен от София до Цигов чарк.
Да прекатериш един път една планинка и след това доооста трудно се връща разхода на такъв, какъвто ти се иска.
A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Коментар
-
tomsan написа:Колега kiselo, средния за последните 5000+ км и на мен ми се върти около 6, обаче градско при мен гори доста, но то пък и едно градско....Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар