Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

по каталог .моята в градско 6.4 лт а извънградско 4.2 трябва да гори ама къдее със средна скорост 23 кмч 7.5 показваше днес трип кмп ама мисля че е нормално щото -сутрин запалвам -4 км до работното място вечер пак тъй
    Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
    ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Това е след Казичане, качих се на околовръстното, направих резет на ИЦС-а и пуснах темпомата на 80км. Така карах до Еко-то което е след като стане с една лента в посока. Не я пуснах на 90-100 защото нямаше да мога да ги поддържам до Еко-то.След като заредих тръгнах и до разклона на Нови Искър не съм изпредварвал и съм се движел със скоростта на автомобилите пред мен без темпломат.Това е след като слязох от околовръстнотоКато цяло моторите на фиат и ланчия може да са еднакви, но всичко е много различно. Не е само до разликата в килограмите.Не случайно казват за Либра, че е италиански Мерцедес

Коментар

Шумен - София (концерта на AC/DC, беше много яко) и обратно. Скорост колкото позволява пътя, но не-повече от 120 км/ч, 2 човека, климатик за не-повече от 100 км. Общо разстояние от 786 км или 35,23 л, което прави 4,48 л/100, което си е повече от доволно. Замерването го направих пълно-пълно на една и съща бензиностанция, една и съща колонка, само същата служителката не можах да уцеля.
        Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

градско в софия кара ли?
          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

vaskoni_1980 написа:
            градско в софия кара ли?
            Влязох от Ботевградско шосе, от там по околовръстното до Цариградско шосе и до хотел Москва, където и паркирах. На връщане по същия път.
            Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

за1785 км пътуване с 1.6 м-жет среден разход 5.2 лт на 100 км от тези 1785 км 700 са яко каране между 160 -200 кмчhttp://<a href="http://img412.images...&#91;/img]</a>http://<a href="http://img580.images...&#91;/img]</a>миналото лято 4.6 лт успях да вида за 2000 км но много търпение изиква да караш с 90-100 км
              ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Досега само Дачия бях виждал, дизелова, с оборотомер до 7000рпм.Ама по-скоро си го обяснявам с това, че ползват едно табло за дизел и за бензин и двата производителя.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Досега само Дачия бях виждал, дизелова, с оборотомер до 7000рпм.Ама по-скоро си го обяснявам с това, че ползват едно табло за дизел и за бензин и двата производителя.
                  границата е на 5000 оборота по на горе прекъсвача не дава
                  ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

zim написа:
                    Шумен - София (концерта на AC/DC, беше много яко) и обратно. Скорост колкото позволява пътя, но не-повече от 120 км/ч, 2 човека, климатик за не-повече от 100 км. Общо разстояние от 786 км или 35,23 л, което прави 4,48 л/100, което си е повече от доволно. Замерването го направих пълно-пълно на една и съща бензиностанция, една и съща колонка, само същата служителката не можах да уцеля.
                    Наистина за ЖТД 100 това е разхода за извънградско. Подчертавам условността - спокойно каране до 2 500 об/мин. ( около 120 км/ч )
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

София - Долна Митрополия - София общо 320км по 160км в посока. Напълних я до горе на ЕКО-то на околовръстното и тръгнах, на връщане отново на същата колонка я допълних отново до горе и събра точно 17л. Това прави 5.3л/100км по ИЦС разхода беше 4.7 ако не се лъжа, по късно ще добавя и снимките от ИЦС-а.Бяхме 5 човека, пуснати фарове и климатик. По магистралата 130км. в населените места съм карал с ограниченията (40-50км) а извън населените с 100км. Карането е било 95% на темпомат.П.С Това е без резистор на МАФ-а.

Коментар

Последно зареждане- 1021км с 55л нафта. Това прави 5.4л среден разход- Пловдив- Рилски манастир- Сандански- "Рупите"-София - Пловдив. Скорост- колкото позволява пътя и движението.
                        Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

В неделя ходихме до Пловдив.Аз, жената , 2-те деца и 40-на кила багаж.В момента в който се качих на околовръстното от Ботевградско шосе ресетнах трип помпютъра.Снимка 1 - точно преди тунела Снимка 2 в момента в който слизам от магистралата в Пловдив ( 2-рата отбивка)След като слязох в равното заковах по ГПС на точно 100км/ч и карах така 20 километра ( от началото на равното до началото на авариината самолетна писта) По ГПС свалих за тези 20км 30 метра надморска височна.Разхода се движеше между 4.7 горна и 4.2 долна граница, като основно се колебаеше между 4.4 и 4.5 ( на снимка номер 3 се вижда как бях нагласил круиза)Средна скорост и разход ще си ги видите сами.
                          Прикачени файлове
                          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

много лъжте бре хора

Коментар

И за да не се обърка поредността на снимките - същото пътуване на обратно.От същото място се качих на магистралата до Пловдив ресетнах трип компа и така до София.Снимка номер 1 е точно преди тунела, на практика след всички големи изкачвания.Снимки 2 и 3 са някъде около карулката преди софия ( края на магистралата)Снимка номер 4- там където слизам от околовръстното и влизам в София - надлеза над Ботевградско.Днес си я гледах 600 км с 1/2 резервоар (+ 4 драг-а на 400 метра в събота на Сапарева баня)Еххх как се измъчих с този пусти фотошоп докато наглася всички тези картинки.Приятно гледане.
                              Прикачени файлове
                              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

strajaro написа:
                                много лъжте бре хора
                                Мерси за комплимента.Всичко друго бях очаквал, но не и да ме нарекат лъжец.Както и да е де след няколко дни ще зареждам пак и ще имам точни данни. ( все пак знам че борд компа не дава 100% точни данни, от за изминатите 25к км с тази кола бих казал , че не извънградско е над 95% точен)За това комбинирано каране - магистрата, градско в Пловдив и около 300 км. ходене до работа по околовръстното.+ 4те гонки на 400 метра ( след втората ми се пръсна маркуч на турбото хихи, ама дадох прилични времена) п.с Сори за последователните мнения.

Коментар

Working...
                                X