Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И понеже темата е за разход на дизелови автомобили. Последната засечка я направих днес. С 19 литра изминах 306 км. От тях близо 170 км. извънградско и 136 - градско. Или 6,2 литра на 100 км. Градския ми разход е на къси дестинации на вечно "студена" кола. Доволен съм. С бензиновото УНО карано от жена ми само в града - разход 9 - 10 л/100 км. с нова сонда, кабели и свещи
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Те някои хора тук са много компетентни във всички теми На мен също ми се смееха когато слагах последователно/паралелно.......... резистори,диоди............ на дебитомера.....................но в момента от пълен резервоар съм минал малко над 500км и стрелката е още доста над средата :D Пък те нека да се смеят а на мен да ми е гот когато се возя Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 П.С резервоара е на либра 2.4Jtd и се пълни до капачката, нека някой който знае колко с точност събира да сподели пък който иска да смята.

Коментар

Според мен резервоара до преливка е около 62-3 литра. Поне на мен винаги ми хваща около 3 литра след като изключи пистолета.За резисторите и диодите .... все още ми е смешно , но пък колата си е твоя - никой не може да ти каже и копче.А иначе тези 500 км. какви са?Ако имаш мерак дай да направим засечка коя бангия гори по -малко Моята статистика за последите 23к км си ми е в подписа - изправна кола без диоди и резистори (скоро ще я флашна много леко).
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
          Според мен резервоара до преливка е около 62-3 литра. Поне на мен винаги ми хваща около 3 литра след като изключи пистолета.За резисторите и диодите .... все още ми е смешно , но пък колата си е твоя - никой не може да ти каже и копче.А иначе тези 500 км. какви са?Ако имаш мерак дай да направим засечка коя бангия гори по -малко Моята статистика за последите 23к км си ми е в подписа - изправна кола без диоди и резистори (скоро ще я флашна много леко).
          Използването на резистори се нарича "Резистор-тунинг" и съвсем не е смешно,защото се ползва като практика.С поставяне на резистори с определена стойност по някои датчици се променя тяхната оперативна стойност и вкарва контролера в друг режим на управление.Този метод на действие се практикува особено когато се провеждат експерименти и се търси бързо резултат от определени промени по периферията на контролера.След постигане на искани резултати,тогава може да се пристъпи за въвеждането им чрез Ремап.

Коментар

Моля ви в тази тема да пишем конкретно по нея, а техническите въпроси, тунинг, ремап, резистори и други - да оставим за по-важните теми?

Коментар

ogi28b написа:
              Моля Ви в тази тема да пишем конкретно по нея, а техническите въпроси, тунинг, ремап, резистори и други - да оставим за по-важните теми?
              Всички допълнителни разяснения по въпроси и подвъпроси повдигнати в дадена конкретна тема,са само от полза за интерисуващите се и уточняване на възникнал спор.Отминаване на неточно или неверни изказани мисли води до заблуждение.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                Всички допълнителни разяснения по въпроси и подвъпроси повдигнати в дадена конкретна тема,са само от полза за интерисуващите се и уточняване на възникнал спор.Отминаване на неточно или неверни изказани мисли води до заблуждение.
                Призовавам те да прочетеш правилата на форума и да спреш с офтопика. Продължаваш да спориш и тълкуваш включително след направената любезна забележка.Смятай настоящото за предупреждение, следващото ще е официално.
                ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

emzo написа:
                  Стз-Мъглиж(Манастира)-Казанлък-Село Шипка и обратноПълна кола, населени места 40км/ч, извън - до 140км/ч (по двупосочните, двулентови пътища)По трип компютър - 5,2/100На колонка - 5,29/100
                  Колеги, на мен ми даде следният разход:Тръгнах от София-центъра около 19:30, когато се предполага, че няма много задръствания и стигнах до Пловдив като компютърът ми даде 6.2/100Навръщане пак по късни доби ми даде 5.9Въпросът ми е дали това е много като разход?Ако трябва мерило да е на emzo разходът, моя си е доста завишен, но все пак реших да питам
                  Take it easy, make it happen
                  Stilo 1.9 JTD

Коментар

Определено не съм мерило, но забравяш да споменеш скоростта, с която си карал ?
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами на магистралата 110-130, в града не повече от 70-80 на цариградско...
                      Take it easy, make it happen
                      Stilo 1.9 JTD

Коментар

Затопли се, колата бързо достига работна температура, в горивна криза сме и с нормално каране разхода ми в СтЗ е 6/100
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

в градски цикъл със средна скорост 17 км разхд 7.5-8 лт извъградско -за 2 дена 1800 км -разход 5 лт на 100км с 1.6 Mjet скоростната кутия е 6 степенна -ръчна .
                          Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
                          ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Пловдив- Варна през Айтос и Провадия- приблизително 5/100. Балчик- Каварна и околията- средно 6 л. Балчик- Пловдив през Обзор- също 5л/100. Ама с тази цена на дизела искат да ни уморят като кучета без история Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Пловдив - Ямбол - Бургас - Велико Търново (през Хаинбоаз) - Пловдив (пред Шипка) или общо 731 км изминах с 41,2 л или среден разход 5,64 л. Хаинбоаз съм го взел със средна скорост над 100 км/ч залепен зад едно комби Мерц C220, а средната ми скорост в отсечката Бургас - Търново е около 100 км/ч - изминах тази отсечка за 2 часа и 15 мин. По магистралите съм шпоркал със 130-140, на връщане от търново бях с колегите, които са с Х5 3.0d и Капа 2.4, и се караше като за последно. От Търново до Пловдив бях с багаж и 3-ма души (единия над 100 кг) и след всичко това ми дава този разход... направо съм силно учуден. Заредих пълно до пълно на една и съща бензиностанция на една и съща колонка. Е как да не съм доволен?

Коментар

Фиат Стило 1.9 ЖТД 115 , днес я купих и направих първото засичане :D , за общо 220 км, от който 20 в София следобяд към 17:00 в пиковия час, а останалите 200 част от тях по Хемус, а другата част по междуградските пътища до Козлодуй с каране не повече от 110 (само на 2 места си позволих 160/170 за момент), засечено от пълно до пълно 10.50 литра :D , за момента съм повече от доволен , а тепърва ми предстой обслужване и след това ще видим как е, но от това май няма на къде по надолу .
                                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Working...
                                X